Веќе напишав-нештата се веќе познати, дури уште пред ти да бидеш „намера„ од твоите родители.
Црномантијашите и јас сме дел од иста заедница, позната и како „Црква„. Учењето во Црквата е исто за сите нејзини членови, небитно дали се анонимни лаици или познати владици и епископи. Ист Е Бог во Црквата, исто е учењето од Црквата за сите нејзини членови. Моите „црномантијаши„ не ме лажат, оти лагата е лесна за откривање.
Црквата и јас знаеме/дознаваме од учењето кое Господ Бог им го открива на достојни поединци, а тие поединци го запишаа Божјото откровение во записот познат како „Свето Писмо„. Ако во Писмото едно „нешто„ е запишано, не значи дека „нештото„ постои само затоа што е запишано, туку записот од Писмото е само по себе и потврда и доказ дека „нештото„ пости објективно и дека тоа „нешто„ е створено.
Истото тоа важи и за слободната волја, која постои, и која ни е „фабрички„ вградена од страна на Творецот. Само разумните битија имааат слободна волја, за разлика од неразумните, кои имаат ограничен опсег во нивното битисување.
Ти, секако, можеш допрва да проверуваш дали во бојлерот има топла вода...