Моментална физичка состојба (слики)

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.025
Поени од реакции
1.519
InShot_20240629_011846394.jpg
6 Месеци без тренинг ради проклета повреда (голферски лакт)
80кг.
Автоматски споено мислење:

InShot_20240629_011922356.jpg

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
@Amateur @asdasd5645 калории во тек на ден не знам, никад не сум броел калории, висина 175, тежина 74.

Член од
19 март 2014
Мислења
610
Поени од реакции
923
Висина,тежина
~ калории во тек на ден?
Зошто е битно он колку калории внесува? Ако внесуваш ти исто може да се дебелееш, може да слабееш, се зависи од тоа колку трошиш за време на тренинг и во текот на денот што работиш, колку се движиш и се остало.
Сигурно не тренираш исто како него затоа најди си го својот однос внес/колку трошиш.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
850
Поени од реакции
305
Малце лоши слики али касно е јбг, ова е моментално:

Прегледај го приврзокот 421719

Прегледај го приврзокот 421720

Прв оброк овесни со чиа семе, шумско овошје и јогурт.
Втор оброк 2 сендвичи леб микс од зрна со путер од кикирики, пиперка и патлиџан.
Ужина банана и 80-100 грама јаткасти плодови или семки од тиква.
Трет оброк главен ручек, секој ден различен, понеделник риба со грашок, вторник леќа, среда спанаќ и три јајца, четврток интегрални макарони со тиквички, модар патлиџан и туна, петок грав, сабота интегрален ориз со стек, недела печен компир со риба. Со секој иде салата од зелка или брокула, цвекло, краставица...
Ужина портокал, јаболко и нешто ако има сезонско цреша, кајсија, праска и слично.
Четврт оброк 2 сендвичи леб микс од зрна со хумус, кашкавал или сирење, пиперка и патлиџан.

По цел ден или нешто јадам или готвам упм :D
Браво за

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Зошто е битно он колку калории внесува? Ако внесуваш ти исто може да се дебелееш, може да слабееш, се зависи од тоа колку трошиш за време на тренинг и во текот на денот што работиш, колку се движиш и се остало.
Сигурно не тренираш исто како него затоа најди си го својот однос внес/колку трошиш.
Знам тоа ....јас не вежбам...
А тоа со калориите прашувам за друго...

Член од
10 февруари 2010
Мислења
850
Поени од реакции
305
Малце лоши слики али касно е јбг, ова е моментално:

Прегледај го приврзокот 421719

Прегледај го приврзокот 421720

Прв оброк овесни со чиа семе, шумско овошје и јогурт.
Втор оброк 2 сендвичи леб микс од зрна со путер од кикирики, пиперка и патлиџан.
Ужина банана и 80-100 грама јаткасти плодови или семки од тиква.
Трет оброк главен ручек, секој ден различен, понеделник риба со грашок, вторник леќа, среда спанаќ и три јајца, четврток интегрални макарони со тиквички, модар патлиџан и туна, петок грав, сабота интегрален ориз со стек, недела печен компир со риба. Со секој иде салата од зелка или брокула, цвекло, краставица...
Ужина портокал, јаболко и нешто ако има сезонско цреша, кајсија, праска и слично.
Четврт оброк 2 сендвичи леб микс од зрна со хумус, кашкавал или сирење, пиперка и патлиџан.

По цел ден или нешто јадам или готвам упм :D
Браво за нозете

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Де бре ме испотепавте што прашав за калории ...што страв ви е рецептата за успех дан ви ја украдам :D

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.322
Поени од реакции
5.354
Колку време вежбате да за стигнете до тука?

Еве од мене после година и 3 месеца, од тоа каква пифтија бев сега сум задоволен. Ама може бајги подобро.
Почнав со 76кила, се кренав до 79макс, сега сум 74 кила. Висок 172см
Последниот месец и правев многу чит, свадби, одмори, викенди.

Нозете не можев да ги фатам. Листовите ми се тапа иако ги форсирам. Другото од нозе ми е сосема океј, дури и најдобар дел од телото ми се.

1000001401.jpg

Каде да посветам повеќе внимание? И дали да се спуштам уште со килажа или да одам сега на плус килажа па да паѓам после?
Океј ли е за година дена или заостанувам?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.708
Колку време вежбате да за стигнете до тука?

Еве од мене после година и 3 месеца, од тоа каква пифтија бев сега сум задоволен. Ама може бајги подобро.
Почнав со 76кила, се кренав до 79макс, сега сум 74 кила. Висок 172см
Последниот месец и правев многу чит, свадби, одмори, викенди.

Нозете не можев да ги фатам. Листовите ми се тапа иако ги форсирам. Другото од нозе ми е сосема океј, дури и најдобар дел од телото ми се.

Прегледај го приврзокот 422345

Каде да посветам повеќе внимание? И дали да се спуштам уште со килажа или да одам сега на плус килажа па да паѓам после?
Океј ли е за година дена или заостанувам?
Kako prvo, imas solidna forma kako za rekreativec.

Toa za kilazha dali da spushtash ili krevash nikoj ne moze da ti go odgovori, osven ti sam.
Na koja kilazha se chuvstvuvash najdobro, i na izgled, i za funkcionalnost?

Generalno esen/zima e podobro za stavanje kilazha (pomalce dvizhenje povekje krkanela)
a prolet/leto za namaluvanje/chistenje (povekje dvizhenje i na povisoki temperaturi poteshko e
da se vezhba so tezhini i da se pravi kaloriski suficit).

Listovite chesto se problematichni, nekogash genetski, nekogash samo im treba povekje vreme i istrajnost.
Kako za od edna slika, gorniot del izgleda dobro uskladen, nemash muskulni grupi da se povekje ili pomalku razvieni od drugite,
tezhinata sprema visinata e odlichna.

Veruvaj mi, koga vezhbash redovno, tie cheat denovi nema da ti vlijaat premnogu (ova koga zboruvame za rekreativno vezhbanje).

Kajgana Shop

На врв Bottom