Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.988
Поени од реакции
6.472
Ја згреши темата, или намерно објавуваш оф-топик коментар ?

Декадендниот идиотизам кој им се случува на западните држави е чисто и исклучиво нивна вина и одговорност.

Македонија можеби не е имуна на таквиот идиотизам, или па можеби едноставно нема доволен интерес за таквите глупости и идиотизми бидејќи на никаков начин не придонесуваат за справување со најголемите денешни проблеми на македонското општество: сиромаштијата, криминалот и корупцијата, а и тие една третина муслимани кои ги спомна можеби ќе бидат дел од имунолошкиот систем против декадентниот идиотизам кој западните држави го применуваат на сопствена територија, а еве веќе почнуваат да го извезуваат и кај нас.

Можеби попрво ќе прифатат да се крстат отколку да ги прифатат гнасотилаците кои западните држави ги извезуваат, велам само можеби, секако дека не постојат никакви гаранции или предиспозиции.

Како и да е, како западот нас не смета треба да ни биде подеднакво важно колку и истокот и неговите пресметки за нас = чиста нула.

Ние го населуваме ова подрачје и важно е што ние мислиме за самите себеси, а не што мисли западот или истокот или било кој друг.

Ако западот или истокот или било кој друг толку многу го сакаат ова подрачје, нека повелат нека се преселат тука, да ги видиме колку ќе издржат во вакви околности.

https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/znae-usaid-shto-nasushno-ni-treba

Знае УСАИД што насушно ни треба

16 јуни 2024 - 17:14

Во Македонија воукизмот нема никогаш да фати корен, има разни причини зошто, но сепак реалност наведува на тоа дека максимален домет на воукизмот кај нас се шака НГО и шака ЛГБТ особи кои према разни процени би биле не повеќе од 10-12К тука, но рачунај дека од тој број 99% не се осмелуваат ниту да се аутираат према домашни и родбина а не пак да започнат со јавна агитација.
Максумумот на воукизам тука ќе бидат пар сектички во Скопје и само Скопје, Центар и можеби Капиштец или Водно, тоа е дометот, неколку меани и нешто по културно-уметничка сфера.
Секако дека во Маџари и Чаир тоа не минува.

Општо и Балкан како таков е прилично имун на воукизам, нема тука почва за таквите болесни пројави да фатат корен. Најмногу што можат да направат воукистите е да испровоцираат backlash од населението кое ќе им се напие крв. Ама и онака немаат храброст за ескалација.

поентата ми беше to keep it real. Си имаме ние доволно реални и егзистенцијални проблеми од секаков вид за да им придаваме значење на неколку мутанти кои се шетаат наколку на прајдови.

Лани имавме смртен случај во фамилија и цела епопеја низ болници, она што беше поразитгелно што во ниту една немаше ТОАЛЕТНА ХАРТИЈА во ВЦ па моравме да влечкаме од дома.
Кога лепевме некрозоли на неколку места, нареден ден се навратив на најфреквентното место каде се ставаат некролози во градов и пази, и двата беа ИСКИНАТИ од вчера до утро. Мислам која болесна злоба бе, да не може да дознаат луѓе за трагичниот настан и да присуствуваат на погребот, во кој дел од умот им сметаат некролозите, која е таа умоболна пакост да се кинат некролози?
А ова е само врв на ледени брег верувај...не сакам да е така ама така е за жал. Just keep it real.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.440
Поени од реакции
4.193
Abe vie ste za kjotek, ne treba da se tepa šekspir.. zemale vlagaat u debata so umobolna licnost.. se spustate na negovo niskointeligentno nivo.. zemi ignoriraj go, sam neka si pisuva, ke vidi deka nikoj ne go recka ke si zamine od forumov sam..

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.662
Поени од реакции
11.808
Abe vie ste za kjotek, ne treba da se tepa šekspir.. zemale vlagaat u debata so umobolna licnost.. se spustate na negovo niskointeligentno nivo.. zemi ignoriraj go, sam neka si pisuva, ke vidi deka nikoj ne go recka ke si zamine od forumov sam..
Ова е една од најпаметните работи што ги имаш пишано на форумот. Дури кога ти стегнав лајк, ми се отвори прозорец да потврдам дали сакам да ја дадам реакцијата :pos:
Па не е можно

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.440
Поени од реакции
4.193
Ова е една од најпаметните работи што ги имаш пишано на форумот. Дури кога ти стегнав лајк, ми се отвори прозорец да потврдам дали сакам да ја дадам реакцијата :pos:
Па не е можно
Skopsko i se e mozno :ајнапиво:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
39.736
Nejkam da zabeguvam, no se poveke sum uveren deka ovie ideologii imaat podlaboka pozadina, da ne kazam demonska. Koga ke spois deka so islamot najbitno im e ruganje na se hristijansko i sekoja normalna vrednost sto proizleguva od istoto, togas e i logicen zaklucok.
Исламот е сатанистичка религија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Имам мад респект за женава.
Конзервативците се плашат од повеќе млади гласачи бидејќи знаат што ги следи.
го напраи говорот да го сфатат лица со ментална попреченост

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.093
Поени од реакции
9.400

Дали млекото е расистичко?

Академици од Оксфордскиот музеј со пари од британскиот буџет ќе ја истражуваат „политичката природа“ на млекото и неговото „колонијално наследство“, за кое еден од истражувачите тврди дека е „северноевропска опсесија“ која е наметната на остатокот од светот.

Доктор Џоана Затерстром-Шарп смета дека претпоставката дека млекото е клучен дел од човековата исхрана „може да се сфати како супремацистичка“ бидејќи луѓето вон Европа и Северна Америка имаат високи нивоа на нетолерантност кон лактоза.

„Проектот ќе ги истражува и замислените и реалните аспекти на млекото откривајќи ја интимната и политичка природа на оваа секојдневна состојка,“ објаснуваат од музејот.

Парите за истражувањето на расизмот во млекото ги дава Советот за истражување уметности и хуманитарни науки, кој пак е финансиран од буџетот на Британија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
само нуклеарни рат, друго нема да го спаси Западот

Kajgana Shop

На врв Bottom