Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.746
- Поени од реакции
- 26.735
Мењај друже , реге и африкан бит е песнава.
Мењај друже , реге и африкан бит е песнава.
Како не е ова Ска? Мене суперхикс ми биле она пример за СкаМењај друже , реге и африкан бит е песнава.
Биле и се сеуште се со оглед дека после нив не се појавил ска бенд. Се појавил ама ни близу не се прославиле како нив.Како не е ова Ска? Мене суперхикс ми биле она пример за Ска
Знам дека ги мрзиш Суперхикс и Дубиоза. Ако натпреварувачите ги погодат песните нема зошто да се натегаме.Тоа е тоа, останатиот дел од причините зашто се надевав дека оваа тема нема никад да биде отворена. Поконкретно ради последните два бенда/поста. Да ти разнасјам, се надевам нема да се појават уште причини
Одличен бенд и песна ама ни ова не е ска. Ова е типичен стрит панк само со додаток труби.
Типот лично го знам и е легенда. Подобри забави прави со пуштање музика за ралика од некои бендови што незнаат да направат ни си свирење.Dj Tome Rootboy од Струга пушташе еднаш ваков стил ска панк/ска и аку не слушам баш ми се бендиса, топ атмосФера напрај некој скејт контест беше или така нешо
И оваа не е ска. Панк рок со труби е .
Значиии... Ска-Панк?И оваа не е ска. Панк рок со труби е .
Не. Песните на Сусаро и на Имераторот се тип на панк само со додадени труби. Ќе приметиш и сам колку сувопарно и вештачки звучат.Значиии... Ска-Панк?
Сега, ме дупиш. Ај ова на сусаро стварно е панк со труби, ама мојава сигурно не е ска-панк? Може сум грешка, ама според мене го има оној ска звук.Знам дека ги мрзиш Суперхикс и Дубиоза. Ако натпреварувачите ги погодат песните нема зошто да се натегаме.
Бтв вака ќе научат повеќе за правец кој не е а ни бил многу популарен на овие простори.
Знаеш дека ја сакам и поштувам метал ама преку таквото секој метал КСЦ да ги има истите 10 песни од Металика, Рамштајн, Мејден и уште 2-3 ултра копмерцијални бендови. Ајде малце вистинска алтернатива да видиме.
Автоматски споено мислење:
Одличен бенд и песна ама ни ова не е ска. Ова е типичен стрит панк само со додаток труби.
Типот лично го знам и е легенда. Подобри забави прави со пуштање музика за ралика од некои бендови што незнаат да направат ни си свирење.
И оваа не е ска. Панк рок со труби е .
Грешка си и не те дупам. Анархо панк со скримање нема допирна точка со ска. Освен трубите во позадина. Баш на Сусаро е поблиска затоа што е помелодична.Сега, ме дупиш. Ај ова на сусаро стварно е панк со труби, ама мојава сигурно не е ска-панк? Може сум грешка, ама според мене го има оној ска звук.
Напишав у првиот пост инфо за секој бран од трите. Ете дури имате и избор да бирате од сите 3 бранови да не ве ограничувам на еден.Кажи ни дефиниција за ска кога веќе сите песни ни ги тргна.