Kajgana Song Contest #292- Ska, 2 tone, Ska Punk

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.371
Локација
Miklagarðr
Прво да им се заблагодарам на сите што гласаа за мене. Ова ми е првпат да победам па како за прва победа и прво отварање на тема ќе идеме со мојот никнејм од форумов.
Нема да ставам ограничување заради привлекување на повеќе луѓе да учествуваат. Затоа и во насловот ги ставив сите 3 бранови.

На кратко,
Ска е периодот до 50тите и 60 тите кога правецот е позант само во Јамајка. И да регето е понов правец од скато а не обратно.
2 Тоне е британската " варијанта " во периоодот 60ти до 90ти. Факт е дека Југославија била во чекор со бритнациве за разлика од некои Германии, Франции, Америки и остали " многу напредни " земји.
Третиот бран е Ска Панкот од 90тите па наваму, воглавно амерички бран и тоа поточно од јужна Калифорнија но има и многу локални варијанти и миксови.

Повелете пријавувајте се. За прашања, совети, предлози и поплаки сум отворен секако со дозвола на дотичната модераторка @Darklady . :icon_mrgr:

Јас ќе се пријавам последен за да има повеќе за вас. Среќно.

Јебига дојде и тој момент Ska Maniac да тепа и да ја стави горенаведената тема. Лошо од повеќе причини :D - пред се како што кажав на другата тема дека е криминал Енигма да не го добие прошлиот избор. Секако ќе го испоштуеме Ска дека му е прва победа.

П.С Префрли ја темава во кајгана контест.

@Ska Maniac дали можда некако влага у конкуренција "Bankrobber" од The Clash? Или па "One More Time"?

Јебига дојде и тој момент Ska Maniac да тепа и да ја стави горенаведената тема. Лошо од повеќе причини :D - пред се како што кажав на другата тема дека е криминал Енигма да не го добие прошлиот избор. Секако ќе го испоштуеме Ска дека му е прва победа.

П.С Префрли ја темава во кајгана контест.
Ај кажи ми кои се другите лоши причини што победив и отворив ваква тема ? :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

@Ska Maniac дали можда некако влага у конкуренција "Bankrobber" од The Clash? Или па "One More Time"?
За жал со ниедна.
Првата иако ја имам слушано во 2 тон верзија сепак оригиналот е :
gafgafdg.png

За вторава не можам ни да најдам официјален жанр на нет ама мене ми звучи на некој инди рок.

Последно уредено:
Не ми е омилен жанр де :X3:
Ааааа па така кажи де . :icon_mrgr:
Што мислиш ти ?! Колку време јас се мислев да ја постирам Sade со Smooth Operator затоа што многу ми беше интересен " жанрот " Еротска Песна?!
Цели 2 секунди додека кликав на гугл - јутуб - напишав Sade . Па за чудо ете на крај победив.
Автоматски споено мислење:

Очекував дека ќе се пријавиш со нешто сериозно наместо со трол, но се прифаќа. :icon_mrgr:

Последно уредено:
Ск ке се усеремо сфи сс Маднес,ама извињавајте ја од Ска правац само овуј групу гу знам,а фејворит трака ми е овај.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom