И мене не ми е јасно како и по 30 години демократија и невидена слобода некои уште не можат да видат што е тоа демократија!
Цело време се истура демократија врз лујџето и пак не можат да ја разберат, комплексна работа е тоа, на пример не им е јасно дека еден пратеник/или друг вид на копитар може да носи одлуки во собрание и иако истите представуваат ВЕЛЕПРЕДАВСТВО за истите не МОЖЕ да одговара затоа што така вели демократскиот закон или сите до една партии во своето име носат ДЕМОКРАТСКА ама кога ке дојде на ред да се почитува волјата изтазена на референдум е тогаш тоа не е демократски чин оти што знае народот тој е глуп и туп, тие се ИЗБРАНИ да го водат... тоа се тие финеси во демократијата кои ретко кој ги гледа.
Еве еден друг демократски инструмент кој повеќето не можат да го разберат, кога ќе одите во банка по кредит ако имате поголеми примања добивате помала камата а ако сте посиромашен ќе добиете повисока каматна стапка тоа е сосема во хармонија со демократијата, на тој начин се штита сиромашните да не земаат кредити додека побогатите кој ги ебе, ...еден таков најобичен демократски инструмент нашиот народ не може да разбере што да збориме за останатото.
Или најинтересни ми се овие од Демократската Партија за северџганско Национално Единство тие нели демек беа за македонијаама кога требаше да се гласа за протокол за влез во ОТАН самите без некој да ги тераа предложија закон во кој Северџганистан може да влегуе во ОТАН, оправдувањето им било дека тие од секогаш биле за ОТАН и запад па резултатото од референдумот не е битен, ете класично неразбирање кај Македонците за демократијата, тие се оперирани од демократија.
Инаку овде на форумов има подоста демократи како
@Ron Burgundy,
@MkD -овци,
@мкд владе ,
@stamenkov33 и други знаени и незнаени демократи.. па би ги замолил да се обидат да објаснат дека е сосема демократски некој да зема лапанажа затоа што се вложил себе во демократијата!