Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Левица имаат дадено повеќе јавни изјави за прашања поврзани со албанскиот јазик, но нема докази дека самите објавиле официјално соопштение на албански јазик. Нивните соопштенија се објавени на македонски, со содржина која коментира употреба на албанскиот јазик во институциите.
- Пример од 2024 година: Левица реагираше на промоцијата на „спорниот Буквар на албански јазик“ од страна на министерот Меџити.
- Пример од 2025 година: Димитар Апасиев јавно истакна дека „имаме инспектор за албански јазик, а немаме за македонскиот“, критикувајќи ја институционалната рамнотежа во државата.

Клучна точка
- Нема јавни извори кои покажуваат дека Левица имаат објавено официјално соопштение на албански јазик.
- Сите достапни примери се на македонски јазик, со содржина која се однесува на статусот и употребата на албанскиот јазик во образованието и администрацијата.
Ако писес сто ти е поентата, во ред.
Ако не - невазно.
Секако после си правам салатицка со домасна сливова (како сто си писал во E dashur omëletë :D) и да не се писуваме непотребно.
Link
Ne samo sto imaat objavuvano na albanski tuku za edni izbori i flaerite im bea na albanski. Za koi potrudi se sam da si naucis.
Ova vo linkot ti e bonus za da se informiras kakov bese stavot na Levica okolu ustavobranitelite za koi tolku sega se pritresvate zosto ne bile amnestirani, uste bile vo zatvor, kurci palci.
Vi velam jas pojma nemate, politicki nepismeni ste, vie ne pa ne.
Автоматски споено мислење:

Аман бе Владе ниту на едно едноставно прашање не даваш одговор туку вршиш дистракција.

Значи збореше за 27 Април те прашав која е улогата-учеството и дејанијата со кои Левица придонела/организирал државен удар?
Затоа што онаа што се случи на 27 Април е класичен државен удар!

Добро не сакаш или не знаеш одговор јас не мислам да ти погам.

Ајде вака, кога Левица изјави и се прогласи за наследник на шарената куртонијада, изјава некоја ама не од дисиденти или исклучени членови туку активни а познати во јавноста??
I ti da ne ne znaese deka Levica vo svoite soopstenija voopsto nemase problem da go koristi pismoto i jazikot na drugiot drzavotvoren narod? I za tebe toa da ne e novost. Isto i deka flaerite za izbori im bea na albanski.
Jas treba da ve ucam ?
P.s pak da mi jadite gomna deka pisam na latinica i deka tesko vi bilo da procitate :sneaky:

Последно уредено:
Ne samo sto imaat objavuvano na albanski tuku za edni izbori i flaerite im bea na albanski. Za koi potrudi se sam da si naucis.
Ova vo linkot ti e bonus za da se informiras kakov bese stavot na Levica okolu ustavobranitelite za koi tolku sega se pritresvate zosto ne bile amnestirani, uste bile vo zatvor, kurci palci.
Vi velam jas pojma nemate, politicki nepismeni ste, vie ne pa ne.
Сссс.(тоа е ццц на кирилица)
Ова не сум го знаел.
Затоа и толку градонацалници освоија.
На парламентарните ниеден паратеник да немаат.

Сссс.(тоа е ццц на кирилица)
Ова не сум го знаел.
Затоа и толку градонацалници освоија.
На парламентарните ниеден паратеник да немаат.
Ako mislese na toa VMRO deka osvoija tolku gradonacalnici, bezmalku site, iskreno i jas se prasvam zosto, a za Levica ocekuvano bese. Nikoj za ziv ne ja smeta osven random decurlana koja uste e vo taa buntovna faza od zivotot i koja ete ne znae( ili se pravi deka ne znae ) ocigledni raboti za taa famozna treta opcija ili da razbiraja malce povekje petta kolona vo republikata.

Ako mislese na toa VMRO deka osvoija tolku gradonacalnici, bezmalku site, iskreno i jas se prasvam zosto, a za Levica ocekuvano bese. Nikoj za ziv ne ja smeta osven random decurlana koja uste e vo taa buntovna faza od zivotot i koja ete ne znae( ili se pravi deka ne znae ) ocigledni raboti za taa famozna treta opcija ili da razbiraja malce povekje petta kolona vo republikata.
дрпне е корпорација. Најбогата парија се, да си ибат веко - многу реклами, спотови, тв не мозев да пустам тој период, оденје на терен, младите испобегаа останаа пензионерите кои им беа таргет. Ниедна слика не видов на фб на Гјорцев, Лефков со млад цовек.
Дно сме како луге , унистени со тек на времето.
Си направија пазар со ко демек независните кандидати.
А и немаа опозиција освен во Скопје каде бесе хаос.
Во мојот град лезбица имаа кандидатка која и нејзините не ја гласаа.
Тоа е, нема кој да и парира на дрпне.

... де жа ву, овие невладини организации треба да ги уништат сите македонски фабрички капацитети, ред се реди мале !

Не знаев дека фирма во сопственост на Грци е македонски фабрички капацитет. А и да беше во сопственост на македонци, ок ќе им дозволиме да горат италијанско ѓубре и гуми во печките и да трујат едно 100-150 000 народ во Кисела Вода, Аеродром, Автокоманда, Маџари. Нека земат нека си ја префрлат цементарница на гас и нека стават филтри па нека работат колку што сакаат.

Како може Железара да работи регуларно, само Цементарница не може. Ама гзовите на функционерите на ДПНЕ и СДС се до врв пуни со тие пари од цементара за да ќутат. Едно 15-20% од Цементарница УСЈЕ е во сопственост на поранешни функционери од СДС и ДПНЕ кои сите имаат по 0.1-1.5% сопственост, видете минатата година колку дивиденди поделиле ( 25 000 000 евра ). Да не ни почнуваме колку пари земаат од увозот на италијанско ѓубре во државата.

100 000 + народ трујат повеќе од 10 години. И ова не е од вчера, со Усје проблемот јавно се проблематизира веќе повеќе од 4 години. Ниту СДС, ниту ДПНЕ не смеат да кажат збор против УСЈЕ.

... де жа ву, овие невладини организации треба да ги уништат сите македонски фабрички капацитети, ред се реди мале !

Многу низок дефокус. И пак неуспешен. Невладини се против македонската економија.. а оние со рацете скрстени ко дунди се борат за наше добро. Смешно. Или трагикомично

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom