NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема врска до толку Порзингис затоа што Далас нема доминантни центри 1 вс 1 па да речеш ќе им ебат мајка во рекетот. Клучот ќе биде шутот за три поени кај двете екипи, т.е. колку дефанзивно ќе може да одговорат и да го зауздаат противникот. Далас дефинитивно ќе се соочат со најсилниот и најнезгодниот противник во плејофот, кај Бостон буквално сите фрлаат тројки сега веќе ќе го немаат комфорот да удвојуваат и да оставаат сами играчи како Вестбрук на пример, Андерсон итн... Сега таков луксуз ќе значи тројка.

Од друга страна и Бостон се соочува со најсериозниот противник во плејофот, конечно против нив една комплетно здрава екипа, мада каква среќа имаат не би се чудел цела петорка на Далас да рикне. Ќе мораат да најдат начин да го зауздаат дуото Лука-Кајри, барем колку е тоа минимално возможно.

Навивам за Далас и Лука, ајде маестро уште 4 победи и завери го статусот на најдобар европски играч.

Нема врска до толку Порзингис затоа што Далас нема доминантни центри 1 вс 1 па да речеш ќе им ебат мајка во рекетот. Клучот ќе биде шутот за три поени кај двете екипи, т.е. колку дефанзивно ќе може да одговорат и да го зауздаат противникот. Далас дефинитивно ќе се соочат со најсилниот и најнезгодниот противник во плејофот, кај Бостон буквално сите фрлаат тројки сега веќе ќе го немаат комфорот да удвојуваат и да оставаат сами играчи како Вестбрук на пример, Андерсон итн... Сега таков луксуз ќе значи тројка.

Од друга страна и Бостон се соочува со најсериозниот противник во плејофот, конечно против нив една комплетно здрава екипа, мада каква среќа имаат не би се чудел цела петорка на Далас да рикне. Ќе мораат да најдат начин да го зауздаат дуото Лука-Кајри, барем колку е тоа минимално возможно.

Навивам за Далас и Лука, ајде маестро уште 4 победи и завери го статусот на најдобар европски играч.
Без Порѕингис има да ги убијат у скокови и лобови Далас.

Ок шут за тројка да, али ако неможеш да фатиш топка под кош толку од утакмицата.

Лука е Лука, никој нема да може да го чува до крај али ќе му биде далеку потешко него против Минесота.

За Кајри истото, јас предвидувам дека просек нема да има поише од 15-16 поени у сите утакмици.

За тоа ќе бидат клучни Вашингтон, Гафорд и Лајвли, освен Латвиецот нема кој да ги чува или да им земе скок, Хирфорд е добар ама нема да може сам на 40 години.

Мене највеќе ме стра од Вајт од Бостон, Тејтум ми е моментум играч, ако му тргне, ќе изигра ако не пичкица е, за Браун нема ни да коментирам, класичен циган, теле, нискоинтелигентен играч со една форма, верувам дека нема да биде никаков фактор.
Ама затоа Вајт игра прајм Двејн Вејд и тоа е проблем.

Мене највеќе ме стра од Вајт од Бостон, Тејтум ми е моментум играч, ако му тргне, ќе изигра ако не пичкица е, за Браун нема ни да коментирам, класичен циган, теле, нискоинтелигентен играч со една форма, верувам дека нема да биде никаков фактор.
И во одбрана се сите добри и Вајт и Тејтум и Браун и најмногу Холидеј.

Затоа Далас шансата мора да ја бара преку висина пошо надвор на тројка нема да мрднат.

И во одбрана се сите добри и Вајт и Тејтум и Браун и најмногу Холидеј.

Затоа Далас шансата мора да ја бара преку висина пошо надвор на тројка нема да мрднат.
Сите се добри во одбрана 1 на 1, ама Лука и Кајри никој не успеал да ги дочува 1 на 1, дури и кога едниот има лоша вечер, другиот игра страшно.
Клучно ќе биде како ќе изиграат високите играчи на двата тима. Според мене Хорфорд и Порзингис се далеку поинтелигентни играчи од Таунс и Гобер, меѓутоа едниот е стар а другиот се враќа од повреда.

Страв ми е да помислам на што е спремен Лука во НБА финале од кога видовме колку високо го подигна шутот и нивото на игра во конференциското.
47 посто севкупно , 43 за тројка. Вчера како Кари од лого почна да им ги брца.
Страшен беше и 2022 ама со Брансон 50% од овој сега , Фини Смит , Булок , Пауел... тоа беше максимумот. Дури свака му част една утакмица шо им зема на таков комплетен тим ко ГС тогаш.
Сега приказната е скроз друга. Ич не им е во полза на Бостон крајно мотивиран Ирвинг кого го вреѓаа и кој со газење на логото покажа шо мисли за франжизата.
Има таков инает да го фати , ќе се мрдне од шини.
Од Пи Џеј и Џоунс се очекува да продолжат да гаѓаат корнер тројки, од Пи Џеј посебно и одбраната.
Лајвли и Гафорд само да го пратат Лука и да остават коски на терен назад.
Харди и Грин исто се многу биди рол играчи.
Пак ќе кажам , прво НБА финале за Лука,по она вчера очекувам Џордан бројки во финалето.
(1991 МЏ имал 31/11а/6р и многу висок процент на шут од 56 , ама ич не шутирал тројки)

Ocekuvam dobro sudenje pred se, za Boston ke bide vazno kako ke igra na pick'n'roll na Dalas nema da bide tolku loso ako branat so prevzemanja Vajt moze da cuva od 1 do 5, od ona sto vidov vo serijata so Indijana, Vajt pocnuvase na Halibarton pa Braun za na kraj Holidej ocekuvam siicno vaka da igraat na Doncic, Dalas sto ke pravi ako pocnat ovie da pogagjaat mid range I 3 poeni sut, dali small ball so Vasington na 5 ili Kleber, so ova go otvaraat reletot, Boston ima 7 creators koi mozat da iskreiraat sami za sebe I 6 koi mozat vo serii da pogoduvaat od mid range niz post up katovi I slicno poraznovsten napad I ako pocnat cokerive Braum/Tejtum da ciglaat primetiv (vo seriive so Indijana i Kavsi) Vajt prevzema on kreira I se potpira na negoviot sut, interesna serija prvata utakmica dosta ke kaze po mechovite.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
се сложувам со све што напиша, особено делот за Дерик Вајт, ама те цитирам бидејќи само имам една забелешка и тоа е за Браун. ЦИГАНИШТЕ невидено е и стварно го хејтам одамна, иако сум нивен фан.. но плејофов е најдобар играч во цел тим, дури и од Тејтум и сосема и заслужено и му дадоа фајналс конференција мвп (иако наградава е небитна ко семафор на ГТА).. но во клучни моменти превзима голема одговорност и неколку мечови во плејофов е клач, како со Индијана лудата тројка во гејм 1.

Според мене клучот во финалето ќе е одбраната над Кајри и Лука и особено спречување на лоб пасовите до Гафорд/Лајвли.. ја да сум Маѕула би го ставил Браун на Лука (габаритно му одговара и во висина), му свичнувал дефанзивци на Ирвинг и Холидеј и Вајт нека го чуваат тоа копилето предавничко, иако мислам дека ќе е најмотивиран да доминира против својот поранешен тим и ќе е во Uncle Drew mode. Тејтум треба да има серија на животот и со просек од околу 30 поени 7-8 асистенции и 7-8 скокови и добра партија на уште еден со него во секој гејм (СЕКОЈ МОЖЕ ДА ЕКСПЛОДИРА ОД СЕЛТИКС било кога) би се надевал на титула конечно по 2008ма. Исто многу битно ќе е за двете екипи а особено за Бостон, шутот за три.. бидејќи распалуваат тројки бетер Голден Стејт. Од клупа Сем Хаузер и Причард со 4-5 тројки многу би значело поентерски секој меч..

Како што имам читано на фан страни, враќањето на Порзингис не се брзаше, бидејќи водеа со Индијана и со повреден Халибуртон толку им беше силата. Порзингис се очекува да игра и ко што пиша еден член погоре со Хорфорд се доста поинтелегентни високи кошаркари од Таунс и Гоберт (кутриот Руди и со 2312312 дефанзивни играчи на годината не може да има респект од лигава и фановите). Треба да се одвлечат од под кош Гафорд/Лајвли во нападот и да се шутираат тројки, Хорфорд знае да погоди 5-6 ко ништо, исто и КП.. каде каде се побрзи и двајцата, иако едниот е 38 години.

Очекувам интересна серија и победа навивачки од 4-2 или 4-3.

Само ако освои Лука прстен. Статистички подобар е , нема дилема тука.
Ако освојат Селтикс, одеднаш бејби Џордан и Шаи ќе бидат небитни.
Тејтум ќе биде face of the league иако си нема благе везе во споредба со двајцата шо ги спомнав , а не па Лука и Јокич.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom