Три тома се во убаво издание тврди корици и плус прашинопрекривки. Побарај во колибите на кеј спроти Холидеј Ин. Јас ги земав по 100 од книга или вкупно 300 сега не надај се сине на таа цена. Од 600 до 900 би било ок цена за нив.Дали ја има за продажба некаде: Богатство на Народите од Адам Смит на Македонски јазик? Има 5 дела, или 2 тома.
Свето Серафимов (прев.). Скопје: Штрк. ISBN 9989-662-14-2. (достапност во библиотеки[мртва врска]) не можам да ја најдам вака.
По тие фејсбук страниците сто пати ги имам видено. Побарај, сигурно ќе ги најдеш.Дали ја има за продажба некаде: Богатство на Народите од Адам Смит на Македонски јазик? Има 5 дела, или 2 тома.
Свето Серафимов (прев.). Скопје: Штрк. ISBN 9989-662-14-2. (достапност во библиотеки[мртва врска]) не можам да ја најдам вака.
Ја има "Идиот" во Полица на Саемот на книга. FYIНајдобро што можам е српски превод... Кажи ако ти треба, и кажи ако го најдеш на Македонски.
Колку што се сеќавам, не. Мислам дека линеарно беше дејството, ама јазикот и стилот на раскажување - извонреден!П.С Ме интересира дали и "Семејството на Паскуал Дуарте" е во овој стил напишана?
Незаборавна книга е. Кратка но моќна - јас секогаш вршам паралели со „Странецот“ на Ками, но ужасен сум во дефинирање стилови и жанрови, така што би рекол дека е поегзистенцијализам него Мазурка.П.С Ме интересира дали и "Семејството на Паскуал Дуарте" е во овој стил напишана?
Пеењата... чист естетски и психолошки тероризам, иако е генијална и единствена. Ни јас не ја довршив, подолг период ја прелистував, таков и е модот на делување, повеќе е идеја отколку содржина, идеја дека треба да се нагази до даска, преку сите егзибиционизми и шок терапии за да се стаса до самата дефиниција на чисто зло. Мене ми е друго интересно - да не го запрела смртта, во истиот стил, после пеењата на злото, Лотреамон планирал радикално да се искупи со објавување пеења на доброто, надежта, правејќи диптих од овие две теми. Останува како еден од најинтересните писателски ликови, некои негови идеа во тоа време тотални новини а денеска секојдневиеНаправив обид со Малдороровите Пеења, ама се откажувам после триесетина страници. Не успевам на навлезам во книгата иако навистина сакам. Ќе треба да му дадам шанса некој друг пат.