UEFA Champions League - Season 2023/24

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2018
Мислења
16.277
Поени од реакции
18.437
ЌЕ ... ЌЕ .... ЌЕ!... и баба ми да имаше муда дедо ќе беше.
Добро де, се потценува Дортмунд тука, кој заврши прв во групата заедно со ПСЖ, Милан и Њукасл, му напика 6 гола на Атлетико во двомечот и лагано можеше уште неколку.
Фаворит е ПСЖ ама да не претеруваме дека Дортмунд играат со Реал Мадрид

Член од
14 август 2022
Мислења
1.329
Поени од реакции
1.586
Истиот тој ПСЖ шо имаше само една победа во групната фаза и за влакно ќе испаднеа од Барселона да не се изглупираше Араухо.
Да бе за влакно ќе испаднеа која си ти? Прескажатељ на будучност да не си, да немаше муда дедо баба ќе беше ти е муабетот. Во двата натпревара ПСЖ беше подобар, разликата е што на реваншот си ги искористија шансите.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.317
Поени од реакции
38.301
Според мене од фудбалска страна беше очобол играта на Реал, али ако го земеш влогот во предвид беше мастермајнд од страна на Анчелоти. Имаше периоди во второ полувреме кога Сити изгледаше како јалов кур, без разлика на поседот на топката. Првпат го гледам Реал да игра вака организирано во одбрана, освен голот на Де Брујне скоро и да не се наоѓаше дупка за нешто повеќе од бесконечно пимплање на Сити. На тоа додај го и Лунин кој бранеше утакмица на кариерата најверојатно и еве го епилогот.

Пеп сам знаеше дека пенали не се во негова предност, затоа и во продолженијата продолжи да напаѓа како да брка гол. Мислам дека згреши со вадењето на Брујне и Халанд, двајца класа шутери изгуби за пеналите. Особено Халанд шо го извади во 90 минута. Да ти ебам горилото ако неможеш да издржиш 2 саата фудбал во најбитната утакмица сезонава. :facepalm:

И да, за кој да навиваат фанови на Барса кога игра нивниот најголем ривал? Испадна тоа да биде Сити, али ќе се навиваше и за било кој друг од Баерн/Арсенал. Фанови на Јунајтед за кој навиваа, за Сити да не? Фанови на Интер за кој би навивале ако играа Милан-Сити? Додуша не гледам логично објаснување зошто некој воопшто би навивал за Милан, али тоа е тема за во подфорумот мистерии.

А сега другари, Mia san Mia или како да е слоганот, и се надеваме на радост среќа и финале за нашиот овогодишен разочаран брат @STEALTH.

VISCA BAERN.:oleee:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.353
Поени од реакции
13.203
Дајте ајде нова анкета

Член од
5 март 2018
Мислења
16.277
Поени од реакции
18.437
Шо анкета Реал лаганица ќе се прошета, финале пред финалето беше она синоќа, штом го издржаа Сити, другите се гола вода за нив
И угаснете ја темата, нема смисла повеќе

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
5.329
Па не би рекол дека се големи фаворити со Баерн 55-45 би рекол.
Тухел со Челзи им го зема скалпот, а не па со Баерн. Треба Тухел само да поработи на одбраната, таму е нивниот проблем. Веќе не ни имаат други утакмици па може до тогаш да се посвети на одбраната.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.529
Поени од реакции
22.377
1:0 тепаше тогаш Реал, со гол на Бензема.
Уствари, да. Моја грешка.
Шо анкета Реал лаганица ќе се прошета, финале пред финалето беше она синоќа, штом го издржаа Сити, другите се гола вода за нив
И угаснете ја темата, нема смисла повеќе
Тоа сакав да го прочитам! :icon_mrgr:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.392
Поени од реакции
11.270
Zaso cholo toa go pravi u 90% od sezonata, glej mu go skorot i igrata na gosti cela sezona. Kaj Mur momentalno 95% od sezonata mu e so uzasija od fudbal.

Branea Real ama i imaa 0-1 i prejaka sansa so precka pri ist rezultat, i branea protiv Siti na gosti, ne protiv Rajo Valjekano, a i na istiot siti doma mu dadoa 3 gola, vkupno 4 protiv aktuelniot evropski prvak.

Izlezete od file filmot, i nemojte da bidete tolku ograniceni, pokazete malce respekt za najdobriot klub u 20ti i 21vi vek.

Patem, Karlo veke tret pat go eliminira Pep od LS, let that sink in. :kafence:
Што бранеле бе сиротите неможеа топка да изнесат буквално одма им ја собираа, одамна Реал не бил фрлен на колана до толку и да биде издоминиран ко трето разредна екипа

Член од
14 април 2012
Мислења
32.421
Поени од реакции
65.636
Што бранеле бе сиротите неможеа топка да изнесат буквално одма им ја собираа, одамна Реал не бил фрлен на колана до толку и да биде издоминиран ко трето разредна екипа
Oдамна всушност е мечот од лани што го играа на Етихад. Мислам дека тоа бајаги им беше на ум на сите во Реал синоќа. Лани Сити во првите 25-30 минути покажа доминација каква не памтам дека било кој имал против Реал, и комотно можеше 4-0 на полувреме да биде, не излегоа од својата половина, ниту пак шутнаа на гол во првото полувреме.

Според мене, нема ништо срамно во пристапот на Реал, зашто целта ги оправдува средствата. Но ако примеа гол и го изгубеа мечот, тогаш апсолутно наративот ке беше дека тактиката била срамна. Да земе Реал секој меч да го игра како синоќа, па да ги разберам паралелите со Мурињо и Чоло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom