Igra vo site natprevaruvanja (LS, kvalifikacii so Danska, Premier liga....). Imam licno razgovarano i so Eriksen i so medicinskiot tim od reprezentacijata na Danska i bas na ovaa tema odgovorot bese deka so soglasnost na igracot i medicinskiot tim (se pravi konzilij i se dava soglasnost), igracot ima moznost da ja prodolzi karierata. Zaboraviv da go prasam zosto vo Italija po isti princip toa ne e dozvoleno.Зашо им умреа неколку фудбалери и нејќат никаков ризик да преземаат, тука пред се го ставам Астори. Не знам, за мене малце е идиотски да може да игра во ПЛ, а во Серија А не, мислам дај..., у ПЛ не може да умре а у Серија А може.Треба и ФИФА да воведе некое универзално правило тука, лица со таков и таков срцев проблем не смеат нигде да играат и чао, а не вака каша попара да се прави.
DaCekajte sega drugari,znaci vo derbito ako pobedi Inter oni go zemaat skudetto,ako pobedime nie(Milan) go zemame nie???
Не ни прави вакви работи голема ни е фан базата на форумот ќе се истепаме кој да бидеА кога јадат лајна твоите тогаш нема гајле нема поминати граници.
Клајте еден од кај нас, еден од Јувентус и еден од Рома за администратори окупатори како се викате таму и да биди еднакво за сите и непристрасно, вака диктатура имате шо сакате прајте.
Ние интерашите на Јуве титулите ги множиме со 0, вие гушкајте си се. Ај да не се радуваме за 20то Скудето пошто Јувентус има 50 таму колку и да им се.Ако е толку голема катастрофа што Интер ќе има една титула повеќе од Милан и ќе ја освои таа фамозна втора ѕвездичка, што правиме со Интер и Милан во однос на Јуве и нивните три ѕвездички?!
Значи, не само што стигнале до втората пред сите, туку и до третата стигнале и ете не гледам дека тоа е нешто од кое не може двата клуба да се оправат и да функционираат.
Патем, битно е да имаш најмногу, а не да имаш една повеќе од тој испод тебе, а не си прв.
Ќе се галами некој ден, дури и да се зголеми разликата, ќе се потенцира спорадично уште сезона-две и толку.
Исто ќе биде и за прославата кога Милан е домаќин, затоа што во такво сценарио и пред да заврши натпреварот на стадионот ќе останат само навивачите на Интер.
Ова е "твитер/инстаграм" еуфорија. Постојано се бараат некакви спектакли и што ти знам. Затоа има милион "битни" работи, се крева тензија до небо и потоа уште побргу спласнува.
Ти фали јасна и концизна мисла во постот.Ние интерашите на Јуве титулите ги множиме со 0, вие гушкајте си се. Ај да не се радуваме за 20то Скудето пошто Јувентус има 50 таму колку и да им се.
За кој кур па и вие отекувате со тие 7 ЛШ коа Реал има 15 ебате.
Ќе се галами бе нормално е дека ќе се галами ко и за секоја титула на било која екипа у светов, станале шампиони ќе се радуваат некој месец и толку после почнува нова сезона.
Нас само ни се погодија коцките да можеме да станеме шампиони на дербито, тоа никогаш во историјата не се случило мислам дека. За да биде уште поинтересно, Чалханоглу ќе биде главен актер на теренот, истиот Чалханоглу кому му ја посветивте вашата 19та титула.
Ве пецка малце што ќе шиеме 2ра ѕвезда пред вас сакале да признаете или не, вие си знаете. Ве пецка и ве гори ко упаљач под мишка што иаме таква шанса како гости на дерби де ла Мадонина. Ти до сабајле моеш да спинуваш вака и да го намалуваш значењето на титулата.
Од вас сме искочиле, прва ѕвезда пред вас, втора пред вас.
Во Калчо сме пред вас у сите ебени параметри.
Твитер не твитер, што вика Матераци, рекордите се тука да се бутнат (алудирајќи на рекордот на Јувентус од 102 бода) ама Скудето на дерби де ла Мадонина ќе биде запишано у историјата засекогаш.
Ај ок све ова , но зошто мојот заклучок дека новинарката е торбешка од дебарско ми е избришан ?Два-три дена ќе ве остави човек ќе се потепате. Значи да се разбереме: темава е за Серие А, експертизи за трансплантација на срце и за ние интерашите да замараме, со оглед на моментална ситуација. Не е за тоа кој го предал Александро Турунџе, кој бил Владо Черноземски и за кого гласал Џонтра на избори.
АЦМ братче, доволен ти е фан-клуб Милан за пишување а припази и таму зошто сите граници ги имаш поминато. Имаш и теми за политика па тагирај ги таму северџаните и правете што сакате.
Друже у реду е, од авион ти се гледаат насолзените очи, боље ќути си ко цела ваша фан база и никому ништо, не се бламирај вака да ми филозофираш и да ми кажуваш за значења на титули.Ти фали јасна и концизна мисла во постот.
Почнуваш со тоа дела титулите на Јувентус ги множите со 0. Тогаш еве и ние вашите исто и готов е муабетот.
Потоа доаѓа дел во кој се сложуваш со тоа што сум го напишал само малку поинаку си го склопил тоа. Околу славењето на титулите. Патем, воопшто не напишав дека било која титула не е за славење, а и дека оваа 20 не треба да ви значи дури и повеќе. Зборев, за пренагласувааето во контекст на Милан.
Е со ова почнува трет дел, каде и се дава некаква огромна вредност на оваа титула, неспоредливо со било која до сега во Италија, а веројатно и во свет.
А дека не е нешто толку неверојатно и да земеме да се убиеме, се гледа од другите два дела во твојот коментар.
И никој не го намалува значењето, само имате проблем со вашата приказна, кога човек ќе ја стави во поширок контекст, на пример, со титулите на Јувентус.
Како што гледам нема ни приближно забегување од фановите на Милан, како што беше со фановите на Интер пред две години, ниту некој седнал да пишува онакво смешно писмо, како вас. Веројатно така и ќе остане. Подобри бевте, заслужено си освојувате, ремет сме заслужиле, од тука натаму веќе забегувате, како пред две години, само во обратен правец.