Точно, дури и на глупавите американци им е јасно дека војна со Иран не би одела лесно, како што се случаите со глупавите арапи. Затоа САД се одлучуваат да удрат на најслабите блиско-источни земји, а Иран ќе биде оставен „за подоцна„.
Во меѓувреме, Иран не седи безработно, иако е/беше под санкции, туку развиваше свое оружје и натрупуваше залихи од муниција и од ракети.
Simona, remind me, when did Israel condemn even one strike by the Kiev regime on Russian regions? Can't remember? Neither can I. But I do remember regular statements supporting Zelensky's actions from Israeli officials. Those same criminal, terrorist actions of bastards on Bankova Street, resulting in the deaths of civilians year after year and the destruction of civilian infrastructure."
Зборуваме дали досега е нападната нуклеарна сила од друга земја што нема нуклеарки, 2 години се случува тоа. Плус единствена нуклеарна сила што има територија под окупација на друга не нуклеарна земја е Русија.
И овие се очајнички потези да спаси репутација Иран.
Хитна седница Савета безбедности УН у вези са нападом Ирана на Израел заказана је за 14. април, саопштио је заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.
Зборуваме дали досега е нападната нуклеарна сила од друга земја што нема нуклеарки, 2 години се случува тоа. Плус единствена нуклеарна сила што има територија под окупација на друга не нуклеарна земја е Русија.
Oбратно зборам, Украина моментално има окупација на руска територија. Единствена нуклеарна земја што нема контрола над целата територија и тоа заради не нуклеарна сила.
Големината на територијата што ја имаат САД окупирано во Сирија(види богати...таму има нафта) е поголема од територијата што Русија ја има окупирано во Украина.
Големината на територијата што ја имаат САД окупирано во Сирија(види богати...таму има нафта) е поголема од територијата што Русија ја има окупирано во Украина.
Вајда лошо сфаќате или лошо имам напишано, Украина држи руска територија според руски устав. Украина нема нуклеарки, Русија има нуклеарки. Украина ја константно напаѓа територијата на најголемата нуклеарна сила.
Тресла се гора, пао биткоин. Е тоа се деси само. Гол кур и тие и тие. Ајде бе Нетанјаху удри јако чекаат двајца у Моцарт на партизанска да тркнат до кај шиптаpчето од карши за Кардано и Солана на попуст.
Тресла се гора, пао биткоин. Е тоа се деси само. Гол кур и тие и тие. Ајде бе Нетанјаху удри јако чекаат двајца у Моцарт на партизанска да тркнат до кај шиптаpчето од карши за Кардано и Солана на попуст.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.