Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.038
Поени од реакции
2.471
Мажите сеуште не можат да се помират со фактот дека на денешницава жената е еднаква со мажот и не е робинка на неговите потреби како илјадници години наназад.:toe:
Навикнете се, 21-век сме, исто како што ние обичните луѓе сме добиле многу повеќе права за разлика од порано, така и жената со ништо не е должна повеќе да трпи и да изиграва слугинка на мажјакот.
Овој феномен на непомирување сеуште го приметувам и во секојдневниот живот, многу мажи кои ги познавам се длабоко исфрустрирани од ваквата еднаквост, едноставно не можат повеќе да бидат главни онака како што они замислиле дека треба.
Таа еднаквост за жал понекогаш преминува во екстреми и повеќето жени не знаат да ја искористат.Сега одеднаш жената има потреба за доминација, се чувствува грандиозно и смета дека има право на совршениот партнер (а како би изгледал совршениот ни самата нема јасна претстава).
Таа грандиозност е голем проблем кај денешната современа жена и тоа ќе претставува проблем уште неколку децении претпоставувам, се додека не научат од грешките во минатото.
Ako evolutivno mashkiot princio trebalo da obezbedi uslovi za da procveta zenskiot i na toa se baziralo sparuvanjeto, denes se pojavuva se povidliv problem na nesoglasuvanje na biologijata so civilizacijata, na zenata ne i e neophoden maz da prezivee, se sho toj imal udel i fizicki i mentalni go menuvame sistemski, ushte malku i celosno so roboti i AI pa poleka civilizaciski mazestvenosta voopshto nema da bide ni potrebna. A bash mazestvenosta bioloshki im e turn on na zenite ko shto simbolite na plosnost... gradi zadnik - ni se instantni nam. Mi se cini deka dopva doagja vreme na seriozna promena na paradigmata vo megjuodnosite a vakvite muabeti se samo pokazatel deka mashkoto denes ima se podlaboka kriza na identitet koja mozebi e neminovna za naredniot level.
Vo momentov ja gledam serinata Shogun, odlicen kontrast so deneshnicata.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.759
Како што има различни жени така има различни вкусови, не сите жени сакаат доминантен маж, во поново време на цена се баш тие мажи што соработуваат, не инаетливите и лошите. Ако маж ми не ме слуша и не прави како што јас сакам, тоа значи дека не ме почитува, нема простор за компромис, автоматски нема добра комуникација, и развод. Мора да ме слуша, ако сака да функционираме.
Edna stara narodna mudrost, po bitolski - Od toj so go ebis um ne baraj.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.895
Поени од реакции
25.217
Остајте ги девојките, дај и момциве да ги разглабаме малку...
Ова го имам видено неколкупати, ама ќе ја споделам последнава случка.
Колега мој, не е нешто којзнае колку убав, ама не е ни грд. Тренира, згоден, паметен, забавен... Се улета човеков по една тешка курвештија, не можам да го средам. Овој плаќа кирија за стан, оваа му носи женети мажи дома, „другари“ наводно. Секој виденд оди со различен тип, овој дури и ја вози, ја остава на некое јавно место, друг тип ја собира и ја враќа на истото место за „дечко ѝ“ да ја прибере дома. Сите му се смеат, никој не се најде да му каже освен мене. Го седнав еден ден, со докази, со сѐ, пласирано на тацна.
Се расплака и ја батали за некое време, дури и си фати девојка со која раскина за пар месеци.
Во меѓувреме оваа тргна да се ебе по светот. Буквално.
Откако се изнаеба, се врати кај овој, почна да му цимоли дека нема каде да живее и дека го сака и овој ја прибра назад. Пред мене муабет у стил „само ја ебам, не ми е гајле за неа веќе“. Јас дигнав раце, нека си ебат мајката!

Зошто момците сакаат лоши девојки?
Пардон, оваа имала добра душа. :icon_lol:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.787
Поени од реакции
17.310
Остајте ги девојките, дај и момциве да ги разглабаме малку...
Ова го имам видено неколкупати, ама ќе ја споделам последнава случка.
Колега мој, не е нешто којзнае колку убав, ама не е ни грд. Тренира, згоден, паметен, забавен... Се улета човеков по една тешка курвештија, не можам да го средам. Овој плаќа кирија за стан, оваа му носи женети мажи дома, „другари“ наводно. Секој виденд оди со различен тип, овој дури и ја вози, ја остава на некое јавно место, друг тип ја собира и ја враќа на истото место за „дечко ѝ“ да ја прибере дома. Сите му се смеат, никој не се најде да му каже освен мене. Го седнав еден ден, со докази, со сѐ, пласирано на тацна.
Се расплака и ја батали за некое време, дури и си фати девојка со која раскина за пар месеци.
Во меѓувреме оваа тргна да се ебе по светот. Буквално.
Откако се изнаеба, се врати кај овој, почна да му цимоли дека нема каде да живее и дека го сака и овој ја прибра назад. Пред мене муабет у стил „само ја ебам, не ми е гајле за неа веќе“. Јас дигнав раце, нека си ебат мајката!

Зошто момците сакаат лоши девојки?
Пардон, оваа имала добра душа. :icon_lol:
Toa се вика психологија на „вагиналната моќ“, а можеби и мозокот му е во алфа режим, кога не размислува паметно. Имам милион примери кои знам, додуше не вака брутални да е некој глуп како коњ...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Toa се вика психологија на „вагиналната моќ“, а можеби и мозокот му е во алфа режим, кога не размислува паметно. Имам милион примери кои знам, додуше не вака брутални да е некој глуп како коњ...
Ова е само еден од многуте примери на тип кој сака од ороспија домаќинка да направи.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Сега ќе пишам некои работи со кои сигурно нема многу да се согласат а и не е убаво да се слушнат.

Замисли сакаш да учествуваш на маратон, ама по опис и карактерни особини си уживач-релаксатор, сакаш да се лупнеш на кауч да си пуштиш серија и да ја бинџ гледаш. И ми викаш ама зошто морам да се променам за да трчам маратон, мојата личност така ја множам со нула. Ок, валидно, ама тогаш нема да трчаш маратон.

Или замисли си човек што не преќутува. Тоа ти е дел од личноста. И утре задутре ќе се вработиш. Ако не си ја промениш личноста и "се помножиш со нула" како што ти го перцепираш, а не е баш секогаш така, тогаш ќе останеш невработен долго време.

Затоа ти реков зависи што сакаш. Сакаш да си бидеш тој што си? Ако тој што си, ако тие карактеристики што те прават тебе тој што си не се карактеристики што жени ги посакуваат кај еден маж тогаш спреми се да бидеш сингл долго време.

Ама ете знам и момци што со жени се поразлични отколку што реално се. И што треба сега да им кажам дечки бидете монаси не изигравајте фраери не ви треба секс и врска во животот бидете сингл со месеци и години и лишете се од природните потреби.

Валидни се и двата избора, твој живот, твои одлуки. Ама она што не е валидно е да се жалиш дека лежиш на кауч, а не можеш да истрчаш маратон. Маратонот треба да ги смени правилата за да можеш ти да го трчаш. Мислам и тоа е валидно, да се жалиш, ама ти нема основа во тој случај.

А оние приказни биди каков што си па макар бил смотан и фрик и на крај ќе се најде некоја која е еднакво смотана и фрик како за тебе се приказни за во холивудски сценарија. Посебно ако си машко. Жени секогаш ќе бидат бомбардирани со курови. Ти го немаш тој луксуз (не со курови да бидеш бомбардиран).
Ова ме потсети на сценава од филмов, точно така, ако навистина сакаш некоја жена ќе бидеш спремен да се промениш заради неа. Ако не сакаш да се промениш, не си ја сакал навистина.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.895
Поени од реакции
25.217
Види, мене ми е јасно дека во случајов се работи за anxious attachment style, ама веројатно си има граница и треба да знаеш до каде е и колку ќе дозволиш да те возат. Јас мислам дека оваа и брат му да го изебе, овој би и простил.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Тоа што комотно може да се нарече "Оче наш" почнува на 00:00 и завршува накај 02:10.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Најголемата животна грешка на една жена е да прифати партнер и сопруг кој ја малтретира со мисла ако ме сака ќе се промени. Не, никогаш нема да се промени.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Најголемата животна грешка на една жена е да прифати партнер и сопруг кој ја малтретира со мисла ако ме сака ќе се промени. Не, никогаш нема да се промени.
А за мажите тоа не важи. Тие мора да се променат?

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
А за мажите тоа не важи. Тие мора да се променат?
Не те разбирам?
Никој не треба а и не може да се промени, па најмалку поради некој. Ни маж, ни жена. Какви биле пред, ќе си бидат и потоа.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.345
Поени од реакции
38.516
Проблемите се во финансискиот дел, неразумно трошење и неразумно влегување во ризични бизниси.
Ова конкретно многу мене ме нервира. Го имам приметено многу пати кај парови или кај луѓе веќе во брак.

Еве нај тазе пример од пред една недела, седиме викендашки и момакот си спомна дека сака и веќе планира да отвара автоматизирана перална. Има сопствено место само опремата му треба, некоја инвестиција од 15-20к евра. Правиме муабет за момак прилично ситуиран што 20к евра инвестиција нема да му донесат никаква нестабилност во бракот.

Ејјј кога му рипна оваа од другата страна на масата, он најпаметен ли бил, немало пари од перални за коли, да не се занесувал ништо немало да биде од тоа ... батето поцрвене како лута пиперка, и вика ако не ти се свиѓа идејата куферот и директ кај мајкати. Ми идеше да го гушнам од ќеф. :pos:

Иначе познавам и лик шо зима огромна плата, а картичката е во женаму. Некни ми позајми кола, нивото на бензин му беше на љута резерва. Кажа само во понеделник ставал бензин и прорачунато му било колку троши до работа и назад.

Тешка папучарчина, не смее да преговори пред женаму да му даде дозвола.

Свашта има низ народот еј, јас незнам како може да живеат под ваков притисок и контрола. Без разлика дали било машко или женско, никој не заслужува ваков животен партнер.

Kajgana Shop

На врв Bottom