Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Како бе така, ако не слуша и прави што ти сакаш? Што си ти господар, го поседуваш маж ти? Маж ти е предмет, а не човечко суштество? Ти си за се во право? Само ти знаеш како треба да биде? Каде со размислувањево бе? Бараш разбирање и почит а со размислувањево си на исто ниво како типичен балкански маж од време на Југославија таму некаде кај 60 тите. Катастрофа.
Ти знаеш што е компромис? Тоа е договор, ако не се договориме тогаш ништо од бизнисот, ништо од врската, бракот. Неможе тој да тера свое, јас свое. Два остри камења брашно не мелат.

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
П
Ти знаеш што е компромис? Тоа е договор, ако не се договориме тогаш ништо од бизнисот, ништо од врската, бракот. Неможе тој да тера свое, јас свое. Два остри камења брашно не мелат.
Па едно е "компромис" а друго е како што викаш ти претходно "ако не прави како јас што ќе кажам".

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.630
A ti znajsh shto e kompromis?
Ili toj mora da me slusha e Clen 1 vo toa tvojot zakon za kompromis

Za mene e kompromis primer:
Ti mu velish denes nema odnazat, toj ti vika ne i denes pak odnazad. I posle 5 min. ubduvanhe se najduvatve vo sredinata: odnazat amo samo 2 minuti.

E toa e kompromis, MLADA damo da ti kazhi Cicho (so nekolku godini povejche od tebe). :shook:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
A ti znajsh shto e kompromis?
Ili toj mora da me slusha e Clen 1 vo toa tvojot zakon za kompromis

Za mene e kompromis primer:
Ti mu velish denes nema odnazat, toj ti vika ne i denes pak odnazad. I posle 5 min. ubduvanhe se najduvatve vo sredinata: odnazat amo samo 2 minuti.

E toa e kompromis, MLADA damo da ti kazhi Cicho (so nekolku godini povejche od tebe). :shook:
58-37=21
Ако се 21 година неколку години тогаш ја сум Мерилин Монро.
Се на секс ја тераш работата, мириса до овде на загорено. Оди во пуф не малтретирај ваму. Немаме проблем ние во спалната соба. Проблемите се во финансискиот дел, неразумно трошење и неразумно влегување во ризични бизниси. Ете толку ако те занимаше, љубопитен прилепчанецу.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
58-37=21
Се на секс ја тераш работата, мириса до овде на загорено. Оди во пуф не малтретирај ваму. Немаме проблем ние во спалната соба. Проблемите се во финансискиот дел, неразумно трошење и неразумно влегување во ризични бизниси. Ете толку ако те занимаше, љубопитен прилепчанецу.
А што е проблемот со годините?

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Мажите сеуште не можат да се помират со фактот дека на денешницава жената е еднаква со мажот и не е робинка на неговите потреби како илјадници години наназад.:toe:
Навикнете се, 21-век сме, исто како што ние обичните луѓе сме добиле многу повеќе права за разлика од порано, така и жената со ништо не е должна повеќе да трпи и да изиграва слугинка на мажјакот.
Овој феномен на непомирување сеуште го приметувам и во секојдневниот живот, многу мажи кои ги познавам се длабоко исфрустрирани од ваквата еднаквост, едноставно не можат повеќе да бидат главни онака како што они замислиле дека треба.
Таа еднаквост за жал понекогаш преминува во екстреми и повеќето жени не знаат да ја искористат.Сега одеднаш жената има потреба за доминација, се чувствува грандиозно и смета дека има право на совршениот партнер (а како би изгледал совршениот ни самата нема јасна претстава).
Таа грандиозност е голем проблем кај денешната современа жена и тоа ќе претставува проблем уште неколку децении претпоставувам, се додека не научат од грешките во минатото.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Мажите сеуште не можат да се помират со фактот дека на денешницава жената е еднаква со мажот и не е робинка на неговите потреби како илјадници години наназад.:toe:
Затоа на 40, жените плачат дека не можат мажи да најдат. Дури се 20-35 живеат сцени од патот со облаците.

Навикнете се, 21-век сме, исто како што ние обичните луѓе сме добиле многу повеќе права за разлика од порано, така и жената со ништо не е должна повеќе да трпи и да изиграва слугинка на мажјакот.
Една колешка(45+) плаќаше агенции за да и најдат маж. Ене ја уште бара, со песот заедно. И јас викам, нека си се навикнат со песој и мачки оти маж не ги трпи принцезичките.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.630
58-37=21
Bash se iznasmeav a namerno ti pishav vo zagrada i sepak ne razbra. Sega za da me razberish, "treba ushte mnogu furni leb da izedam do 58". A i toa zagorenoto sigurno ne e od kaj mene. Vidi po sobi da ne si go zaborajla masloto na ringla. :pos:
Автоматски споено мислење:

А што е проблемот со годините?
Shto se zaleta po chitanje profili bez da razmisli zoshto mnogumina gi zakluchuvast profilite a mnogumina pishuvaat gluposti.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Што не е точно во тоа дека сите глумат пред брак? Глумат и те како глумат, за оскар. Глумат и откако ке влезат во брак, дур се окотат, а после се опуштаат, маските полека паѓаат, со децата во раце осеќаат силна преговарачка позиција... е ако и уважиш таква позиција, гадно си наебал. Затоа мораш да ја држиш под кумплунг, да има на ум дека излезот и е секогаш отворен, дека може без око да ти трепне да биде инстантно заменета со друга...... со други зборови, жена и деца се сакаат со срце а не со уста....
Познаничката сум јас. Познаничка од молење во пп слика да му пратам па сега демек ми се одмаздува со вреѓање на сите теми дека не му праќам и го игнорирам.

И овој ти е чист пример за 'добар' дечко кој ако го оставиш или не му одиш по газот, животот ќе ти го направи пекол. Во брак или врска, а тука е небитно.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.535
Поени од реакции
4.377
Познаничката сум јас. Познаничка од молење во пп слика да му пратам па сега демек ми се одмаздува со вреѓање на сите теми дека не му праќам и го игнорирам.

И овој ти е чист пример за 'добар' дечко кој ако го оставиш или не му одиш по газот, животот ќе ти го направи пекол. Во брак или врска, а тука е небитно.
Прати ми мене. Јас нема да ти се одмаздувам и вреѓам :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom