Posle pushenje i cigarche si paliЗнаат дома дека пушиш?
Мирољуб Петрович вика дека чупињата не требало да пушат цигариPosle pushenje i cigarche si pali
Ako evolutivno mashkiot princio trebalo da obezbedi uslovi za da procveta zenskiot i na toa se baziralo sparuvanjeto, denes se pojavuva se povidliv problem na nesoglasuvanje na biologijata so civilizacijata, na zenata ne i e neophoden maz da prezivee, se sho toj imal udel i fizicki i mentalni go menuvame sistemski, ushte malku i celosno so roboti i AI pa poleka civilizaciski mazestvenosta voopshto nema da bide ni potrebna. A bash mazestvenosta bioloshki im e turn on na zenite ko shto simbolite na plosnost... gradi zadnik - ni se instantni nam. Mi se cini deka dopva doagja vreme na seriozna promena na paradigmata vo megjuodnosite a vakvite muabeti se samo pokazatel deka mashkoto denes ima se podlaboka kriza na identitet koja mozebi e neminovna za naredniot level.Мажите сеуште не можат да се помират со фактот дека на денешницава жената е еднаква со мажот и не е робинка на неговите потреби како илјадници години наназад.
Навикнете се, 21-век сме, исто како што ние обичните луѓе сме добиле многу повеќе права за разлика од порано, така и жената со ништо не е должна повеќе да трпи и да изиграва слугинка на мажјакот.
Овој феномен на непомирување сеуште го приметувам и во секојдневниот живот, многу мажи кои ги познавам се длабоко исфрустрирани од ваквата еднаквост, едноставно не можат повеќе да бидат главни онака како што они замислиле дека треба.
Таа еднаквост за жал понекогаш преминува во екстреми и повеќето жени не знаат да ја искористат.Сега одеднаш жената има потреба за доминација, се чувствува грандиозно и смета дека има право на совршениот партнер (а како би изгледал совршениот ни самата нема јасна претстава).
Таа грандиозност е голем проблем кај денешната современа жена и тоа ќе претставува проблем уште неколку децении претпоставувам, се додека не научат од грешките во минатото.
Edna stara narodna mudrost, po bitolski - Od toj so go ebis um ne baraj.Како што има различни жени така има различни вкусови, не сите жени сакаат доминантен маж, во поново време на цена се баш тие мажи што соработуваат, не инаетливите и лошите. Ако маж ми не ме слуша и не прави како што јас сакам, тоа значи дека не ме почитува, нема простор за компромис, автоматски нема добра комуникација, и развод. Мора да ме слуша, ако сака да функционираме.
Toa се вика психологија на „вагиналната моќ“, а можеби и мозокот му е во алфа режим, кога не размислува паметно. Имам милион примери кои знам, додуше не вака брутални да е некој глуп како коњ...Остајте ги девојките, дај и момциве да ги разглабаме малку...
Ова го имам видено неколкупати, ама ќе ја споделам последнава случка.
Колега мој, не е нешто којзнае колку убав, ама не е ни грд. Тренира, згоден, паметен, забавен... Се улета човеков по една тешка курвештија, не можам да го средам. Овој плаќа кирија за стан, оваа му носи женети мажи дома, „другари“ наводно. Секој виденд оди со различен тип, овој дури и ја вози, ја остава на некое јавно место, друг тип ја собира и ја враќа на истото место за „дечко ѝ“ да ја прибере дома. Сите му се смеат, никој не се најде да му каже освен мене. Го седнав еден ден, со докази, со сѐ, пласирано на тацна.
Се расплака и ја батали за некое време, дури и си фати девојка со која раскина за пар месеци.
Во меѓувреме оваа тргна да се ебе по светот. Буквално.
Откако се изнаеба, се врати кај овој, почна да му цимоли дека нема каде да живее и дека го сака и овој ја прибра назад. Пред мене муабет у стил „само ја ебам, не ми е гајле за неа веќе“. Јас дигнав раце, нека си ебат мајката!
Зошто момците сакаат лоши девојки?
Пардон, оваа имала добра душа.
Ова е само еден од многуте примери на тип кој сака од ороспија домаќинка да направи.Toa се вика психологија на „вагиналната моќ“, а можеби и мозокот му е во алфа режим, кога не размислува паметно. Имам милион примери кои знам, додуше не вака брутални да е некој глуп како коњ...
Ова ме потсети на сценава од филмов, точно така, ако навистина сакаш некоја жена ќе бидеш спремен да се промениш заради неа. Ако не сакаш да се промениш, не си ја сакал навистина.Сега ќе пишам некои работи со кои сигурно нема многу да се согласат а и не е убаво да се слушнат.
Замисли сакаш да учествуваш на маратон, ама по опис и карактерни особини си уживач-релаксатор, сакаш да се лупнеш на кауч да си пуштиш серија и да ја бинџ гледаш. И ми викаш ама зошто морам да се променам за да трчам маратон, мојата личност така ја множам со нула. Ок, валидно, ама тогаш нема да трчаш маратон.
Или замисли си човек што не преќутува. Тоа ти е дел од личноста. И утре задутре ќе се вработиш. Ако не си ја промениш личноста и "се помножиш со нула" како што ти го перцепираш, а не е баш секогаш така, тогаш ќе останеш невработен долго време.
Затоа ти реков зависи што сакаш. Сакаш да си бидеш тој што си? Ако тој што си, ако тие карактеристики што те прават тебе тој што си не се карактеристики што жени ги посакуваат кај еден маж тогаш спреми се да бидеш сингл долго време.
Ама ете знам и момци што со жени се поразлични отколку што реално се. И што треба сега да им кажам дечки бидете монаси не изигравајте фраери не ви треба секс и врска во животот бидете сингл со месеци и години и лишете се од природните потреби.
Валидни се и двата избора, твој живот, твои одлуки. Ама она што не е валидно е да се жалиш дека лежиш на кауч, а не можеш да истрчаш маратон. Маратонот треба да ги смени правилата за да можеш ти да го трчаш. Мислам и тоа е валидно, да се жалиш, ама ти нема основа во тој случај.
А оние приказни биди каков што си па макар бил смотан и фрик и на крај ќе се најде некоја која е еднакво смотана и фрик како за тебе се приказни за во холивудски сценарија. Посебно ако си машко. Жени секогаш ќе бидат бомбардирани со курови. Ти го немаш тој луксуз (не со курови да бидеш бомбардиран).
Види, мене ми е јасно дека во случајов се работи за anxious attachment style, ама веројатно си има граница и треба да знаеш до каде е и колку ќе дозволиш да те возат. Јас мислам дека оваа и брат му да го изебе, овој би и простил.Toa се вика психологија на „вагиналната моќ“, а можеби и мозокот му е во алфа режим, кога не размислува паметно. Имам милион примери кои знам, додуше не вака брутални да е некој глуп како коњ...
А за мажите тоа не важи. Тие мора да се променат?Најголемата животна грешка на една жена е да прифати партнер и сопруг кој ја малтретира со мисла ако ме сака ќе се промени. Не, никогаш нема да се промени.
Не те разбирам?А за мажите тоа не важи. Тие мора да се променат?
Ова конкретно многу мене ме нервира. Го имам приметено многу пати кај парови или кај луѓе веќе во брак.Проблемите се во финансискиот дел, неразумно трошење и неразумно влегување во ризични бизниси.