лично искуство супер, удри на темава search иам споделено искуства, сметки...
Samo nekoj sto ja ima da spodeli sto/kako iskustvo....??
лично искуство супер, удри на темава search иам споделено искуства, сметки...
Samo nekoj sto ja ima da spodeli sto/kako iskustvo....??
Не ме зафркавај , не треба многу мозок за обичен човек што не разбира ништо од клими да ги спои 2 и 2. Фала во секој случајSvaka ti je njegoševa, svaka čast ....
Ni na kraj pamet ne mi e, tuku mi se svide kolku ubavo vo dve rečenici sublimira se za samorangiraniot br.1.Не ме зафркавај
Pa eve ovde velis deka modulira vo EKO rezim pomegu 400 i 500w.Od kade izlegoja deka ne spusta pod 800w.Mi smeta bukata vo treta brzina. Na najladnoto koa testitav vo vtora fiksna bez problem drzese 22c-22.4c. Ima deset metra pred nea cist prostor nema problem vozduhot da si cirkulira. Pred saat vreme ja upaliv i posle 20 min igranje pokraj eko ja staiv i na auto. Za cudo modlulirase 400-500w pola saat na min brzina. Ama koa padna temp (valjda) ja ubaci u treta i eve use modulira na 495w.
Nesum vo MK.ke sliknam koga ke se priberam.poz@filipinec @Josip-Stip
Дали оваа е Daisekai 9 RAS-16 4.5kw? Тие ли се ознаките на внатрешна/надворешна?
Прегледај го приврзокот 409927
Другарче го врати Хитачито..Па нели ти рековме..добро што ти го вратија инаку ќе останеше со ..Se slagam so poveketo od napisanoto i klimite se daleku od pljukni zalepi. Ja neam nekoe kojznae kakvo iskustvo so razni brendovi ama znam deka se izlazav so hitachito airhome 400. Zver na papir, rastura u evropa, brend u klimatizacija, eurovent itn itn, pa ne spustase pod 800w, (500w po prospekt) modulacija nula, auto fan mode tapa. Si ja vrativ si zemav toshiba seiya 2 i raboti kao mercedes u sporedba. Ista cena bea. Ama na pocetokot mokjnosta, performansite na papir i dual rotary kompresor me kandisaa za hitachito.
Дечко не си разбрал основни правила, а тоа е недирај мечку док спаваНа Facebook има креирано групи за превоз на патници, пример Битола-Скопје. И сега ти ако одиш со сопствен автомобил пишуваш во групата на која дата патуваш колку слободни места имаш, па на некој му одговара терминот се договарате па го земаш...
Значи целта беше да си помогнеме еден со друг, ти посекако одиш за Скопје со кола вака ќе извадиш пари за трошок а патникот ќе стигне Скопје побрзо и поефтино отколку со автобус.
Арно ама дивите таксисти ги научија овие групи и почнаа да ги злоупотребуваат за свои цели.
Така исто и со форумов. Наменет за корисниците на клими да споделат свои искуства, оние кои сакаат да купат клима да прашаат мислење што како...итн.
Арно ама овие дивите од Грее почна да го користат форумот како бесплатна реклама за своите производи.
Јас незнам кога сте веќе Но#1 што не си платите фино лепо за реклама на телевизија,радио,интернет...
Уствари кога си Но#1 тогаш и не ти треба реклама
Незнам што ме прашуваш мене да ти објаснам, ти си тука стручњакот што треба да објасни.Дечко не си разбрал основни правила, а тоа е недирај мечку док спава
А кад мечку дираш објасни го следново:
Еве спореди ми ја Daikin Sensira NEW со цена 49.900 ....i GREE Fairy со цена 33.990 ....и двата модела се декларирани како 3,5kw
Прегледај го приврзокот 410131
Еуровент има за двата модела, но прво да разјасниме околу шифрите на Даикинот
Рекламиран е како модел FTXC35D/RXC35D но такви шифри на LOT10 на Даикин непостојат бара целосна шифра или у превод за тој модел има две надворешни единици ама и ознаките не се исти RXC35D може да биде само скратеница од RXC35DV1B ...а може и да има снемано од тие па ке им дадете од АRXC35DV1B ?
Што се добива за 49.900 ?
Прегледај го приврзокот 410132
А околу капацитетите i efikasnosta ич да не збориме, јасна е Енергетската дека Фаирито е поефикасна и повеќе топли
Прегледај го приврзокот 410133
А и Еуровентот тое го потвдува иако скратени се шифрите за Даикиинот за нив може со протекции да се протнат јапанците фалат 3 ознаки во ознаката/номенклатурата али кој тоа да го примети нели, можда Goran
Прегледај го приврзокот 410137
Прегледај го приврзокот 410134
Pdesignh 2.24kw hahaha кога ова би имало Pdesignh како Fairy od 3.2Kw енергетската би и паднала и под A+ и нема да може ни да се увезе во Европа, SCOP negde okolu 3.9/3.8....и уште и без WiFi за 49.900 ....а ни лагер нема него да ја платиш па да чекаш 30дена хахаха...
Mitsubishi e prica za sebe...i ja edno vreme taka mislev deka sifrite im se isti so godini ama sekoja godina iskacaa servisni so razlicni verzii na modelot/sifrite.Е ако нешто ми се свиѓа митсубиши електрик, тоа е дека се еден од ретките ако не и единствен производител кај што немаш супа од букви и бројки!
Модел, ознака, чао-пријатно… За цел свет!
За другиве, треба форензичар да станеш за да им уденеш точна шифра или модел! Па едно рекламираат, друго не кажуваат, трето продаваат, четврто комбинираат..
Гуд лак уште на еуровент ако ги најдеш…
А па таму ако ги нема, нека ти е Господ напомош што ќе купиш!
Е признај и тоа.Mitsubishi e prica za sebe...i ja edno vreme taka mislev deka sifrite im se isti so godini ama sekoja godina iskacaa servisni so razlicni verzii na modelot/sifrite.
Nesto slicno kako da kupuvas maticna ploca za PC ama imas V1.0 V2.0 itn
По недела дена како е намонтирана редно е и ја да се пофалам со нова клима
Прегледај го приврзокот 128851 Прегледај го приврзокот 128852
Како бонус на фалењево мeрење потрошувачка на +35надвор, во период од 13:30 до 20:30, просторот е 40м2отворен простор +7m2 ходник, зададена 24C.
На почеток со Турбо укључено знае да повлече нешто над 1Kw.
Прегледај го приврзокот 128853
Без турбо влечеше околу 500W
Прегледај го приврзокот 128854
По 4 часа работа 2.2Kw е потрошувачката
Прегледај го приврзокот 128855 Прегледај го приврзокот 128856
После овие 4 часа ја пуштив на ECONO COOL, е тогаш троши најмалку ама и дува минимално
Прегледај го приврзокот 128866 Прегледај го приврзокот 128857 Прегледај го приврзокот 128858
Тотал потроши за 7часа 2.8Kw што е Ок, е сеа не ми се допаѓа што неможе да покаже T на сензорот од внатрешната како што кај Грее бев навикнат а има куп безвезе опции за подесување на насока на дување, па сејвање на истите подесувања а кои не се ни користат кога е во AUTO. Турбо модот самиот се искључува после одреден (краток) период и неможе да се подесува температурата кога е на Турбо(Powerfull mode), тоа исто не ми се допага за зимно време кога турбото би го гасел откако ке постигне 22 или 23 а не кога неа ке и текне. Се надевам долго ке ме служи и пред се малку ке троши.