- Член од
- 20 септември 2022
- Мислења
- 1.874
- Поени од реакции
- 7.138
Со оглед на тоа што нема војна во Сирија и со оглед на тоа што Русите ќе прават пристаниште во Либија, не е многу страшно за нив.Па прилично е тоа важно за земји како Турција и САД.
Со оглед на тоа што нема војна во Сирија и со оглед на тоа што Русите ќе прават пристаниште во Либија, не е многу страшно за нив.Па прилично е тоа важно за земји како Турција и САД.
jasno i e koj ke e sleden pretsedatel pa bega porano.Архитектот на војната во Украина, Викторија Нуланд денес поднесе оставка. Ова може да значи две работи. Или ќе замине во Украина да ја заврши работата која ја започна, или пак Белата Куѓа се спрема за излез од војната па ќе кажат дека Нуланд беше виновна за поразот со нејзините погрешви проценки.
На Американските граѓани им е дојдено преку К од војната во Украина. Нема поќе пари, ни за позајмица.Архитектот на војната во Украина, Викторија Нуланд денес поднесе оставка. Ова може да значи две работи. Или ќе замине во Украина да ја заврши работата која ја започна, или пак Белата Куѓа се спрема за излез од војната па ќе кажат дека Нуланд беше виновна за поразот со нејзините погрешви проценки.
Пробуваат да ја протнат Хејли сега од Републикаска страна, овие Мочуришни копиљаци. Демократите се пивтија.jasno i e koj ke e sleden pretsedatel pa bega porano.
dzabe im e se. trump ke izgazi a so ogled deka mu e vtor mandat uste od den eden ima da e interesno. ocekuvam da nema milost kon sve sto moze da isece. najjako ke bide ako stvrno ja raspusti FBI so ogled deka mu pravea problemi.На Американските граѓани им е дојдено преку К од војната во Украина. Нема поќе пари, ни за позајмица.
Пробуваат да ја протнат Хејли сега од Републикаска страна, овие Мочуришни копиљаци. Демократите се пивтија.
Таа па колку е глупа Хејли.На Американските граѓани им е дојдено преку К од војната во Украина. Нема поќе пари, ни за позајмица.
Пробуваат да ја протнат Хејли сега од Републикаска страна, овие Мочуришни копиљаци. Демократите се пивтија.
Трамп вети да го спроведи Schedule F ако го изберат.dzabe im e se. trump ke izgazi a so ogled deka mu e vtor mandat uste od den eden ima da e interesno. ocekuvam da nema milost kon sve sto moze da isece. najjako ke bide ako stvrno ja raspusti FBI so ogled deka mu pravea problemi.
Тројански коњ во Републиканска партија.Таа па колку е глупа Хејли.
Не, Аваксите се многу добри за следење објекти на голема далечина. Можат да следат дури и индивидуални тенкови, оклопни возила и сл.Е сега викаш дека Авксите не биле пресудни ама велиш дека претходно нападите биле на отворено море а сега се поблиску до базите.
Нападот на мостот во Керч се случи пред да им ги соборат Аваксите.
Нападот над Olenegorsky Gornyak се случи блиску до базата во Новоросиск.
Нападот над Olenegorsky Gornyak се случи исто во близина на пристаништето во Новоросиск.
Патролниот брод Pavel Derzhavin беше нападнат блисли базата во Севастопољ.
Два брода им беа оштетени во заливот Вазука, Крим.
Ивановетс беше нападнат во пристаништето во Крим.
Tsezar Kunikov беше исто нападнат во близина на Крим.
Така да и немаат некоја круцијална улога Аваксите против морскиве дронови.
Сите напади се случија при имањето на аваксите, не дека сега немаат.
Единствено решение е да пловат со мрежи околу нив ама тоа е речиси неизводливо. Тоа функционира само за статични цели.
Ќе ги употребуваат останатите, само веројатно препазливо, што значи ограничено.@Human
Загубата на тие два Авакси, ги доведува до само 8ум Ан-50 спремни за летање. Прашањето е дали можат да произведат повеќе од тоа што ќе загубат.
Пример можат да користст ИЛ-76.
Беше најавен АН-100 но во 2030. До тогаш прашање е колку АМ-50 ќе им останат.
Ќе видиме. Воената способност на Црноморската флота е значително намалена, без изгледни можности за опорававуње во блиско време.Ќе ги употребуваат останатите, само веројатно препазливо, што значи ограничено.
Веројатно имаат нешто во резерва, што за брзо време можат да го направат оперативно.
И Украинците сигурно внимаваат како ги користат ПВО со долг домет, како Патриотот, бидејќи ризикуваат да им бидат уништени ако ги донесат многу блиску до фронтот.
За остатокот генерално се сложувам, па ќе те цитирам за првиот пасус, како би играл ти доколку беше Украина, и друго нешто ме интересира каков став имаш кон нашиот Рамковен.Добро де, те сваќам постои објективно гледиште и постои навијачко гледиште. Но пак ќе ти кажам, како сакаш гледај ги работите, Украина го направи погрешниот избор. Еве и од Украинска страна да гледаме. Јас кога би бил Украинец (оној најхардкор националист) и кога би гледал без емоции ќе знаев дека Украина направила грешка која ќе ги кошта неспоредливо повеќе одколку што нас не кошта нашата грешка. Да не идеме во детали што и како тече војната, пошто се откажав од објаснување, слободно маркирај го постов и ќе збориме кога ќе заврши све ова.
Нема некое младо чупенце да му седне на фаца, тогај ќе му дојди паметот.Абе дечки стрикото @c i t r o пишал нешто на темава ?! Од нова година не сум го читал а еве март дојде па дури и двегодишнина прославивме од почетокот на специјалнава операција.
Добар е со здравје ?!
Со паметот одамна знаеме дека не е.