- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.577
- Поени од реакции
- 37.476
...нема љутиш, дебатираме и тоа на форум не во здравствени простории, вие кажавте ваше мислење, јас мое, нели, комбинирано и со долгогодишно искуство, промени има во секој организам, таман работа сите тие да се насочат на сите тие лабораториски дијагностички испитување, треба да се селектира, еве како самиот напишал:Od toa ex-YU ,,odnesuvanje,, t.e. ,,se e vo red, nisto ne ti e, zdrav si, momentalno nesto ,,,ti se slucuva,,, ,, nedelno prosecno kaj eden mlad pacient otkrivame ,,interesna,, promena koja apsolutno bara ponatamosno lekuvanje. Rutinski, pri labaratorija i ostanato pred OP.
Zatoa PRAVILOTO NALAGA: Koga nastanala nevoobicaena promena vo organizmot koja trae, bez razlika na okolnostite i vozrasta, prvo SE ISPITUVA za da se dokaze deka ,,se e vo red,, , pa potoa ,,delime soveti,, za zdrav zivot i dobar son.
@bijons nisto licno, samo kazano ,,po kniga,,
1. „ се посомневав на покачен притисок и кога измерив имав 130/80. Притисокот не ми спадна по неколку сати и бев кај матичниот “
2. „А сабајлето денес му помагав на комшијата нешто да крениме еден товар(не беше премногу тежок) и буквално после то ко дојдов дома ми се качи 145/75 “
самиот си одговори:
3. „доста стресен период со работа, во кој што сум легнувал да спијам доста касно понекогаш и во 3 сабајле и во просек спиев од прилика би рекол околку 5 сати дневно“
...неговото идење по болничките ходници, после ова изнесено ќе биде само негов иден хипоходричем проблем каде нема проблем, нели, според мое мислење(ако 130/80 е висок крвен притисок или после напор 145/75 за мене е нормален крвен притисок), а вие си напишавте ваше мислење, членот сам ќе си одреди и ќе се насочи по своја желба!
П.С
Ви одговорив за да не испадне дека ви го игнорирав коментарот!