- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.807
- Поени од реакции
- 42.441
некој пиша ако 30 пратеници застанат позади кандидатот не мора потписи.
Лефица нема клиентела, а подржувачи имаа баајги, имајќи во предвид дека има скромна инфраструктура.Левица реално нема многу поддржувачи туку гласовите во голем дел се базираат на незадоволство од другите партии. Едно е на избори да решаваш правец на држава друго е вака да одиш потпис да дадеш за кандидат. Не значи ова ништо реално. А и немаат машинерија зад себе секако.
Гога собира ли потписи или лименко ко по обичај лаже ко циган смрден?
некој пиша ако 30 пратеници застанат позади кандидатот не мора потписи.
Да, ама многу веројатно е сепак да собираат потписи, иако можат да ја кандидираат со поддршка од 30 пратеници. На претходните избори собираа потписи, иако исто можеа со пратеници и за неколку часа собраа околу 14 000 потписи. Исто ќе биде и сега, со образложение демек дека и народот ја поддржува: https://360stepeni.mk/mitskoski-gordana-siljanovska-davkova-vo-dik-ke-bide-predlozhena-so-potpisi-od-graganite-i-od-pratenitsite-od-vmro-dpmne/Така е, не им требаат потписи.
Сега го препрочитав Лименко. Тоа уствари било негова лична желба да покажеле кој е кој
Еве јас баш сакам да знам кој ни ги пушта потписите, не за друго чисто онака да немам потреба да си трошам време и да си одам на кафе па он нека ги собере потписите. Не вака си губам време за џабе.На Стевчо потписи му пуштаат сдс, на Максо дпне, не кажувам кој и збира на Ванковска оти тука ќе ми рипнат ботовите и ќе држат приказни како тоа они се трета опција.
Ова ме потсети, зошто за да учествуваш во избори со тоа што ќе делиш ливчиња исл мора да си вработен во државна администрација? Вака барем ми кажаа на изборите во 2020 кога сакав да се пријавам за тоа. Невработени и луѓе во приватен сектор не можеле да учествуваат.Да има правило во ДИК дека не може потписи да даваат луѓе што се вработени на државно они (личен интерес) или член на нивното семејство и Сдс/Дпмне/Дуи ќе се мачат да соберат 10к потписи А Левица ќе собере 10к до крајов на месецов без гајле
3000 потписи за 2 дена не е за потценување, веројатно со денешните викенд ќе оди накај 5к
Мислам дека претседател и заменик претседател на комисија мора да биде вработен у администрација, а членоој може било кој. Само што членоој се предлагани најчесто од партиите.Ова ме потсети, зошто за да учествуваш во избори со тоа што ќе делиш ливчиња исл мора да си вработен во државна администрација? Вака барем ми кажаа на изборите во 2020 кога сакав да се пријавам за тоа. Невработени и луѓе во приватен сектор не можеле да учествуваат.
Мислиш на фикусот кој дозволи зајко влада да направи?Битно е, посебно ако една партија прави влада а претседателот е од опозицијата.
Има 2 опции или да то се потпишат 20 пратеници или 10 000 да ти се потпишат кој 20 пратеници ќе им дадат подршка на Марковски,Ванковска, Максо, Таравари?Глупост е собирањево потписи, во 2024 треба да се акаш до негде за да дадеш потпис.
Ја опраивме државава сега за Палестина ќе се мислиме, несериозен кандидат, кај ќе оди Ванковска со типови од Европа, Азија, Америка да се среќава и да прави договори...Оваа па Ванковска пациенткава, секој трет пост и е за Палестина, мислиш за претседателка на Газа се кандидира
А па инаку цревово што ни беше до сега.. се скапа од шетање и преговарање по светски центри!Ја опраивме државава сега за Палестина ќе се мислиме, несериозен кандидат, кај ќе оди Ванковска со типови од Европа, Азија, Америка да се среќава и да прави договори...