- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.002
- Поени од реакции
- 37.295
Па Рут од Ozark е Ана од Inventing Anna.Јас во последновово време изгледав неколку работи.
Inventing Anna - оваа знам дека беше актуелна кога излезе, но не ме интересираше да ја пуштам, се дури колега од работа не спомна дека сум му заличувала на актерката. Не дека нешто ептен личиме, има минијатурни сличности, се препознав во одредени изрази и експресии, но како и да е, јас сум поубава.
Серијата си е баш океј оценета, околу 6 ипол мислам, вака добро вози и држи внимание, само го нема оној квалитет за да кажам серија што мора да се гледа. Интересен случај, има одредени поуки за самото општество и перцепцијата за луѓето што може да се извлечат.
The bodyguard - ја има исто на Нетфликс, една сезона. The king of the North овде има шкотски акцент , а и целиот во глобала е срцка. Трилер серија, со доста пресврти и заплети. Ова е солидна 9ка, вреди да се гледа дефинитивно, голема препорака.
Ozark - Оваа уште ја гледам, таман ја почнав последната сезона денес. Знам дека има посебна тема, ама не отварам таму ради спојлери. Океј ми се држеше до некаде втора сезона, трета и така и така, Нетфликс и молзењето е почнато, ама ај ќе догледам да видам што ќе излезе. Марти актерот ми е многу антипатичен, да беше некој друг, може ќе имав некое подраго мислење за главниот лик. Венди според мене ја држи серијава на некое ниво, одличен избор е Лора.
Bodyguard е една од подобрите серии последниве години, штета што не ја продолжија. Беше номинирана и за ЕМИ за најдобра серија, кога излезе. И за неа отворив посебна тема, мислам. Само ако не сум грешка, таа е британска серија, на BBC мислам. Нема врска со Netflix, само се стримува таму.