Фан Клуб: Интер

Доброто е што на тимов и не му треба многу, а летово може да се изигра многу интелигентно и за мали пари, дури и да сме у позитива, ради Дамфрис, a да имаме уште појак тим.

Зиелински доаѓа за 0, Тареми доаѓа за 0, ова веќе е официјално, Дамфрис ако си оди, сигурно ќе инкасираме минимум 40м евра, со тоа што ќе се отвори простор да се носи десно уште еден играч не верувам дека со Дармијан и оној новиот од Бриж ќе сака да тера Инзаги, ама и тоа ако се дешава, ќе биде трансфер од макс 20м евра, и гарант со позајмици ради облигации и слично. И финален трансфер маневар, Икарди од Галатасарај, гледам и денес се мести гребе да дојде кај нас, не верувам дека многу ќе кошта а и не верувам дека ќе богзнае колкав договор a типов ми делува дека сака да си ја исправи можда и најголемата грешка у неговата кариера, да свитка опашка и да се врати условно речено, дома. И толку, на 2 недели пред старт на подготовки цел тим ќе е комплетиран.

Тоа точно е со парите ама иди објасни им го на други што велат дека тимот на јуве цели на топ 4 пласман, пишав пред некоја недела у темата за Серија А, 70м евра Влахович, 50 Киеза, Бремер 40, Алегри убедливо најплатен тренер во цела лига, не верувам тој што ги давал сите овие пари дека тоа имал на ум али нека.

Каков потег беше носењево на Павар и Турам, директ заверка на титула. Поготово првиов, за играч со такво реноме и титули е чист грабеж сума од околу 30М. Фала му на Лукаку и на Марота што не ги потрошија парите на него или другите просеци у напад со кои не поврзуваа цело лето. Арнаутович е паднат доста, мислам класичен балканец, кога не иде, не иде. Кај и да е по хероин ќе посегне. Фали придонес од трет напаѓач сезонава, ама следната ќе биде подобро со Тареми, се надевам. Лаутаро Турам Икарди Тареми би било сон, фантазија, ама мислам е нереално да го вратат Мауро. Мора полека да се мисли на алтернативи за Ачерби и Дармијан, уште играат и двајцата на многу високо ниво, ама нема да трае тоа уште долго, очекувам пад кај нив у следниве сезона - две. Штета што Бисек игра по истата страна со Павар, нема баш да се изнаигра дечкото а има потенцијал голем. Ќе видиме кој е планот на Донот за него.

Последно уредено:
Баерн господа се, никој друг клуб немаше да го даде за таа цена, минимум плус 20м на тие 30 ќе додадеа, ама имаме феноменални односи со Баерн, Румениге е бивши играч на Интер и со години негуваме одлични односи со нив, затоа и така испадна трансферот зашто Павард не сакаше под дифолт заминување од Баерн у друга лига, туку сакаше стриктно кај нас да дојде, и тоа беше тоа, иначе играч со такво искуство, светска титула зад себе и слично, и само 27 години, у денешни услови минимум вреди 50м евра, тоа е факт.

Многу добра, млада основа поставуваме, паметно играме ама ни требаше време да застанеме на нозе, едно 2 сезони сигурно, и реално искуството лани со ЛШ и финалето што го игравме беше од непроценливо значење за сите, а најмногу за Инзаги.

Доброто е што на тимов и не му треба многу, а летово може да се изигра многу интелигентно и за мали пари, дури и да сме у позитива, ради Дамфрис, a да имаме уште појак тим.

Зиелински доаѓа за 0, Тареми доаѓа за 0, ова веќе е официјално, Дамфрис ако си оди, сигурно ќе инкасираме минимум 40м евра, со тоа што ќе се отвори простор да се носи десно уште еден играч не верувам дека со Дармијан и оној новиот од Бриж ќе сака да тера Инзаги, ама и тоа ако се дешава, ќе биде трансфер од макс 20м евра, и гарант со позајмици ради облигации и слично. И финален трансфер маневар, Икарди од Галатасарај, гледам и денес се мести гребе да дојде кај нас, не верувам дека многу ќе кошта а и не верувам дека ќе богзнае колкав договор a типов ми делува дека сака да си ја исправи можда и најголемата грешка у неговата кариера, да свитка опашка и да се врати условно речено, дома. И толку, на 2 недели пред старт на подготовки цел тим ќе е комплетиран.

Тоа точно е со парите ама иди објасни им го на други што велат дека тимот на јуве цели на топ 4 пласман, пишав пред некоја недела у темата за Серија А, 70м евра Влахович, 50 Киеза, Бремер 40, Алегри убедливо најплатен тренер во цела лига, не верувам тој што ги давал сите овие пари дека тоа имал на ум али нека.

Добро е Урко што потенцираше дека за Икарди од Галатасарај стануе збор дека вака поима ке немавме за кој Икарди збориш :)

Шала на страна , вакви жута штапма играчи веќе никад , со Икарди видовме какви се не проблеми се направија во соблекувална ради начинот на понашање што наводно го подели глубот на секции . Ванда и Марота на емисија во живо дебатираа со глупи муабети се со цел да привлече внимание опајдурана и да ја има во весник утре.

Никој не ги оспорува неговите играчки квалитети ама дечково е озбилен проблем надвор од терен и во соблекувална , слично беше и со Лукаку летово .

Затоа за мир во куќа да не се повторуваат истите грешки од минатото и што подалеку од вакви играчи .

Очигледна разлика во квалитет, можеше да победиме и многу поубедливо.

Само на овој тим да имавме еден добар шпиц на клупа...

Добро е Урко што потенцираше дека за Икарди од Галатасарај стануе збор дека вака поима ке немавме за кој Икарди збориш :)

Шала на страна , вакви жута штапма играчи веќе никад , со Икарди видовме какви се не проблеми се направија во соблекувална ради начинот на понашање што наводно го подели глубот на секции . Ванда и Марота на емисија во живо дебатираа со глупи муабети се со цел да привлече внимание опајдурана и да ја има во весник утре.

Никој не ги оспорува неговите играчки квалитети ама дечково е озбилен проблем надвор од терен и во соблекувална , слично беше и со Лукаку летово .

Затоа за мир во куќа да не се повторуваат истите грешки од минатото и што подалеку од вакви играчи .
На крајот од летото се појавија шпекулации дека Икарди гребел да се врати назад и одбил екипи како Милан и Јувентус пошто наводно нејќел кај нив ради поштовање према Интер.
Зимово исто имаше некои такви шпекулации.
Вчера завчера калчомеркато пишуваше дека Икарди не се откажал од идејата да се врати, спремен бил за намалување на плата и согласен да биде резерва односно да се бори за место, сака назад у Италија, сака назад у Интер.
Проблемот е што Интер не е расположен за повторна соработка.
И мене не ми е верно дека е изводливо, треба апла да ја намали платата на ниво на Санчез и Арнаутовиќ а овие двајца да си отидат, плус турците ќе бараат оштета.

Е сеа тоа дека Икарди е проблематичен не е баш точно, поголем проблем кај него е Ванда која у негово име трескаше глупости по телевизии и преку медиуми одлучи да води војна со Марота. Факт е дека и овој ќутеше на сето тоа и дозволи да му пропаднат најубавите години од кариерата.
Ваљда сега е созреан и сфати дека згреши па затоа и гура за назад.
Дај боже и Марота да го смени мислењето и ако постои промил шанса ова да е изводливо сценарио ја би го вратил без око да ми трепне ама пак ми е научна фантастика дека би имале 4 напаѓачи од таков калибар.

57 points in 22 games. The same as the 06-07 season with Mancini. The record-breaking Inter finished in first place with 97 points. Goal difference after 22 games: +41. A score like this hasn't been seen in Serie A for 63 years. Won all the first 6 games of 2024. Third time in history. Simone Inzaghi has now become the coach with fifth-highest number of wins in Inter history.
GFh4OnyWYAAzdnJ.jpeg

Последно уредено:
Да не заборавиме, он у својата автобиографија се закани на Курва Норд дека ќе донесел аргентинци да ги убијат. Не е неточно дека беше конфликтен карактер кога беше кај нас.

Да не заборавиме, он у својата автобиографија се закани на Курва Норд дека ќе донесел аргентинци да ги убијат. Не е неточно дека беше конфликтен карактер кога беше кај нас.
Поише беше у стилот, ако ми се закануваат дека ќе ме тепаат имам и ја грб,можам да викнам батки од Аргентина да се тепаат за мене. :D

Сакам да кажам не беше некој проблем да се кара со тренер, да одбива да тренира, да одбива да игра, да прави караници и слично. Максимално професионален беше цело време, дури и сезоната кога ја ебаа работата успеа да закачи 10+ голови. Он и летото кога дојде Конте и му беше кажано дека ќе лета првично сакаше да остане и да се бори за место.

Не заврши добро целата приказна со Икарди и Интер, до душа поише би рекол Икарди/Ванда и Марота.

Не е Икарди проблематичен бе, не праеше фрки ни у ПСЖ еве ни сеа у Галата, убаво вика Марио кај него проблем беше Ванда која се замисли дека е кујзне каков агент и дека го поседува Интер па може да праи што сака. Околу неговото враќање има еден мал проблем, еве и да се согласи на помала плата и све тоа наведено погоре, не верувам дека ќе се согласи да биде замена, а моментално како што стојат работите ќе биде. Едино логика би имало ради болеста на Ванда па ако сакаат да си бидат во Милано пошо имаат дом тука нели и сакаат сите да се блиску и заедно.

Буквално у ПСЖ ги правеше најголемите циркузи, кога се разведуваа, па смируваа, па бришеа постови по инста, па не тренираше, па го немаше никаде у состав. И у Интер кога беше тимот беше поделен на кланови, до душа у голема мера беа виновни и Балканците за тоа. Ги нема нив, тимов никад посплотен не бил.

И во галата имаше проблеми на доаѓање , Ванда се дупела со некој апсолвент па не тренираше за да иде и Аргентина да ја оправа работата .

Хипотетички да претпоставиме дека и ке тренира и ке биде дисциплиниран на терен , сепак со неговиот лабилен карактер големи се шансите да напраи глупост надвор и по медиуми ке го нагласуваат како “фудбалерот на Интер … “ што под дефолт го прља реноменто на клубот . А тоа не верувам дека поминуе лесно кај управувачки одбор , време капиталистичко брендот е алфа и омега и не веруем дека Марота и компанија пак би дозволиле да се асоцира Интер со трач вести .

Башка ретко да видам и Интер медија да направи некој клип со него , јасно е какво мислење имаат за него , така да тешко и боље да не се врати, поготово на начинот на кој си отиде .

Pa nego najgolemiot problem mu e Wanda, no i faktot sto e tezok podanik na kravata.

Realno ona napravi problem so toa sto sekoj vikend gostuvase u edno shou italijansko i zborese raboti sto ne smee da gi zbori, i udri na par soigraci na Ikardi po sto ovie baraa ovoj da se izvini i distancira od toa, on odbi, i tuka izbi kurshlus.

Mec so dve ostrici e negovo nosenje radi Wanda, narocito sto sega vo Inter ne bi imal prvotimski status, ama mislam deka i on e svesen za toa, a istovremeno bara nazad. Negovo vrakanje treba da bide slucaj samo ako vakvite sranja so zena mu veke ne se slucaj, ali rabotata e sto sega doaga vo kompakten tim, eden za site site za eden atmosfera vladee tuka, ete so Lukaku, ovoj na kraj sepak sakal da dojde kaj nas ama site igraci odbile i rekle na upravata deka ne go primaat nazad, zatoa i ne go vratija, i Marota i Ausilio na kraj se soglasile da go vratat a ne go finaliziraa toa radi igracite.

Taka da sega Ikardi ke dojde vo edna poinakva sredina, kade ima igraci so koi nikogas ne igral, realno od starata garda fudbaleri sto igraa so nego tuka se De Vrij i Lautaro samo, moze ima uste nekoj ne znam, taka da se znae koj e uslovot za da on povtorno go oblece ovoj dres, sega ako dojde, ke bide vo podredena uloga vo soblekuvalna, zasto istata veke si ima lideri i vospostaven kodeks koj kako treba da se odnesuva.

Што трошите тастатура на Икарди, одличен играч и финишер ама канцер човек.
Дополнително, не одговара на стилот на игра на Инзаги, он е таргет мен, ама не учествува никако во играта на тимот. Гледајте колку длабоко се враќа Лаутаро да прими топка некогаш, или Турам отвара на страна.
Нека ископа Бепе уште некое црнче налик Турам од тие француските клубови и наредна сезона да доминираат со Тареми ко измени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom