Стари фотографии од автомобили низ Македонија

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Разгледував нешто и случајно налетав на оваа слика
Не беше ништо посебно додека не забележав нешто што ми личи на Мустанг. Можеби и сум грешка, ама ептен личи на Мустанг некаде од 1965 година.

фотка со поголема резолуција

Од останатите возила поинтересни се Цитроените ДС како и трите Рекорд Ц Купе/Комодоре. На друга фотка од друг агол повторно се гледа сивиот Рекорд, најверојатно истиот.

На оваа слика подолу се гледаат два Willys MB џипови, Dodge WC35 и Опел Олимпија.

Ако некој има постари фотки на кои се гледаат стари автомобили, слободно нека постира. Не мора да е само од Скопје, може од било кој град.

првата фотка е позајмена од друг форум

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имам една книга за собраќајот во македонија слика од првата кола од првиот камион и мн други стари слики ама немам скенер да ги ставам во компјутер.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имав некаде фотки од битолското корзо кога беше улица (пред 3-40 -тина години) само ми се недостапни засега. Ко ќе имам прилика ќе ги постнам.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Интересна фотка,секоја чест.Вчера на истиот паркинг имаше Ауди РС6 Авант

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906

--- надополнето ---

--- надополнето ---

На онаа од плоштад во Скопје препознав вакви модели

Покрај рекордите и многу други веќе познати коли наидов и на некои интересни моделчиња

Warszawa (мислев кај нас ги нема овие, а иначе првиот Македонски автомобил беше ваков, се викаше Вардар)

Citroen DS Break

Другите горе долу се познати или не се читливи што се.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
на сликава у очи боде моментот на Ф Форд, Фијат, Фиќо:pos2:

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Разгледував нешто и случајно налетав на оваа слика
Не беше ништо посебно додека не забележав нешто што ми личи на Мустанг. Можеби и сум грешка, ама ептен личи на Мустанг некаде од 1965 година.

фотка со поголема резолуција

Од останатите возила поинтересни се Цитроените ДС како и трите Рекорд Ц Купе/Комодоре. На друга фотка од друг агол повторно се гледа сивиот Рекорд, најверојатно истиот.

Имаш право тој Мустанг уште скапува негде по скопските гаражи,(не сум сигурен до која год. ама мислам докај 83 г. беше паркиран у Дебар Маало и не се возеше) :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имаш право тој Мустанг уште скапува негде по скопските гаражи,(не сум сигурен до која год. ама мислам докај 83 г. беше паркиран у Дебар Маало и не се возеше) :toe:
Или скапува, или е веќе фрлен за старо железо...

Kajgana Shop

На врв Bottom