Облека за Матура [за момци]

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185

Значи ако сакаш да изглеш така по спортски,а и класично немој да земаш црно сако,некоја тегет боја би била супер,а ако сакаш можеш да земеш тегет и на лактите да има зашиено онакви елипсоидни/круглести форми во кафена боја...

Кошула бела,твое е дали сакаш да ставиш вратоврска или машна и глеај слим-фит кошула барај...

Фармерки некоја по темна боја...

Патиките според мене да бидат вакви(во изглед) би било најдобро,а боја на патиките можеш да ја комбинираш и со ременот на пример темно кафеав ремен и темно кафеави патики или пак тегет/црн ремен со тегет/црни патики

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
В сабота сум брат на невеста, па не планирам два пати да купувам. Зедов светликаво-сиво оделце, бела кошула, лилјакова машна, и црна чевла-патика. Whatever, повозбуден сум бил пред пијанење в парк со симпатијата одколку за матурата. А и партнерката има дечко. Бед лак ми.

П

Пепси_

Гостин

Значи ако сакаш да изглеш така по спортски,а и класично немој да земаш црно сако,некоја тегет боја би била супер,а ако сакаш можеш да земеш тегет и на лактите да има зашиено онакви елипсоидни/круглести форми во кафена боја...

Кошула бела,твое е дали сакаш да ставиш вратоврска или машна и глеај слим-фит кошула барај...

Фармерки некоја по темна боја...

Патиките според мене да бидат вакви(во изглед) би било најдобро,а боја на патиките можеш да ја комбинираш и со ременот на пример темно кафеав ремен и темно кафеави патики или пак тегет/црн ремен со тегет/црни патики

Ова е исто мојата замисла,никако не сакам кошула да носам,а знам дека перверзии ќе ми стое ваква мајчка со сако пошто таков тип сум,не сакам одела ептен сељачки,посебно на овие години како преправени за во театар.

Е сеа уште некој да каже каде да барам вакво некое сако со слична боја или црно најверојатно ?

и панталона не можам да бендисам у пм :D

p.s. eve vi nesto int so najdiv moze nekoj nema da se sloze

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Picture 290.jpg
ај сега да ве видам,
не само од модни списанија му давате предлог на дечкото,
еве од мене, на матурска јас и партнерката 197 и неке г.
Партнерката сега е се уште со мене заедно,а имаме и внуци
Давајте и ваши слики од матурска (без срам)

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Сељачко викаш? Дечково го праќаме на матурска а не на свадба...Секој си има стил а он побара спортско, ти тоа што го нудиш е далеку од спортско...
Сељачко,сељачко,сепак другар не би ти препорачалда одиш на матурска спорсски,сепак тоа не е секој обичен ден и обично излегување,мозес несто полу=спортски полу класично,на пример јас бев на мојата во едноставна плава фармерка,тегет сако,обична бела кошула и ниски платнени зара патики,

Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Супер предлози.Баш такви и барав.Оваа http://designnara.godohosting.com/buzirune/djk10-black-700-2.jpg комбинација највече ми се допадна,само што надолу фармерки нема да се туку црни панталони.Само уште да најдам негде таков стил :D
Немој другар вакво нешто,послушај ги советите на Above.The.Rim

http://i50.tinypic.com/29uznyt.jpg

Ова е нешто што никогаш не губи,а ти ја имаш и потребната висина и тезина,забрави ги тие спортски модели погоре,тоа не се добри парчиња за тебе,поздрав,се надевам помогнав во изборот.

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
190cm сo 80кг и јас сум матурант оваа година. Би сакал предлог од некоја од форумџиките у стил „ Ќе го еб*м ако го облече ова“. Фала

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.499
Поени од реакции
59.015
Ти да си земеш бела кошула, бела кравата, бела панталона, бела чорапа, бела кондура, бело сако...ПА НЕМА ЖЕНСКА ШТО НЕМА ДА ТИ СЕ СВИЃА БЕ :D

Шала на страна...
Ми се допаѓа темава. Ме интересираат вашите предлози, зашто и јас сум на големи двоумици...Пребирлив тип :(

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Ја коа беше, беше со спортсско сако нешо како палто, кошула обична и фармерка, со кондур патка имаше слика поназад.. то ти е екстра ако сакаш спортски

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Сељачко,сељачко,сепак другар не би ти препорачалда одиш на матурска спорсски,сепак тоа не е секој обичен ден и обично излегување,мозес несто полу=спортски полу класично,на пример јас бев на мојата во едноставна плава фармерка,тегет сако,обична бела кошула и ниски платнени зара патики,
Друже па ова твојава комбинација е баш спортска, ти што мислеше, за тренерки ли му зборевме да облече кога рековме спортско :pos:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Облечете одела ,не сте веке деца па цел живот во фармерки да бидете .За 300 евра има добро да се облече и да биде меѓу забележаните .
Се согласувам со ова.
Со влагање во полнолетство се преминува од фаза МОМЧЕ, во фаза МАЖ така да и мој совет е дечкото да си купи сако па макар и само еднаш да го облече.
За фармерки и кежуал облека има 360 дена во годината, а матурата не е тој ден.

П.С До дечкото кој ја отвори темата стилот и вкусот си се твоја работа, но гледај облеката да биде свечена како што е и пригодата, а фармерки и маица не се парче облека кои обележуваат посебни пригоди за нив ги имаш другите 360 дена да се мислиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom