- Член од
- 6 април 2007
- Мислења
- 375
- Поени од реакции
- 11
Сите комбинации се штетни за нас. Абсолутно сите. Движечката сила, доброволците од Германија и Холандија ќе се борат против Православието, додека конците ги држат други. Кој ако не Евреите од една страна уплашени ед подемот на Русија. Од секогаш му сум објснувал на тие што се потценуваја самите себе во смисла-каков народ сме ние??? т.е кој друг народ бил 5 века под робство...дека ние уствари во некоја смисла сме вишок. Токму така-вишок на балканот. Проста математика-Грција и Албанија би биле протекторати на западот, Бугарија(во овој случај само Србија би била на Русија). Ние остануваме сами. Доволно е две пушки албански да пукнат и да се напрај невидено сенарио, делба за еден месец. Нај оштетената, Србија сигурно ќе добие дел од Македонија, Грција другиот и на тој начин би се смирила ситуацијата за секогаш. Само тоа сценари ветува мир тука. Македончето уплашено уште предвреме, ќе си поќути пак како многу пати до сега. Само мене ме интересира како ќе опстои таја Голема Албанија??? Како кон неа ќе се додаде Косово, западна Македонија кога самата матична држава е пред енергетски, економски колапс. Кога и таму живеат две племиња нож на нож. Се поставува прашањето само од себе-зошто ако ако целта е обединување на Албанците, не со појача примарно самата Албанија??? И на крај останува да видиме дали курвата европа ќе дозволи една голема вештачка муслиманска творевина на нејзино тло.