Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Сите комбинации се штетни за нас. Абсолутно сите. Движечката сила, доброволците од Германија и Холандија ќе се борат против Православието, додека конците ги држат други. Кој ако не Евреите од една страна уплашени ед подемот на Русија. Од секогаш му сум објснувал на тие што се потценуваја самите себе во смисла-каков народ сме ние??? т.е кој друг народ бил 5 века под робство...дека ние уствари во некоја смисла сме вишок. Токму така-вишок на балканот. Проста математика-Грција и Албанија би биле протекторати на западот, Бугарија(во овој случај само Србија би била на Русија). Ние остануваме сами. Доволно е две пушки албански да пукнат и да се напрај невидено сенарио, делба за еден месец. Нај оштетената, Србија сигурно ќе добие дел од Македонија, Грција другиот и на тој начин би се смирила ситуацијата за секогаш. Само тоа сценари ветува мир тука. Македончето уплашено уште предвреме, ќе си поќути пак како многу пати до сега. Само мене ме интересира како ќе опстои таја Голема Албанија??? Како кон неа ќе се додаде Косово, западна Македонија кога самата матична држава е пред енергетски, економски колапс. Кога и таму живеат две племиња нож на нож. Се поставува прашањето само од себе-зошто ако ако целта е обединување на Албанците, не со појача примарно самата Албанија??? И на крај останува да видиме дали курвата европа ќе дозволи една голема вештачка муслиманска творевина на нејзино тло.

balkanot e premal za frustrciite na evropa...nego nasle evtina orospija pa udri redenka

Neznam sto se palamudite so nekakvi novi vojni, pa onoj od pogore 23 januari............ pa ti pricam prica.....nema ni vojna, ni butur...ni vojna ne mozeme be da uprilicime...edna gragjanska , krvava po site tertipi.....ova sranje okolu ke se srusi be samo od sebe....SAMO BUDALA SE BLAMIRA SO VOJNA... :)
.....eve sega..... STRATESKIOT "BIZNIS" na baj Ljubco , posle dolgogodisno podebavanje sega NE RABOTI u slast........NEMA NAFTA..... ne mi e samo jasno sto ke pie ovoj narod...ke mora da se povampiruva ...na krv da se preorjentira... :)
...i ne mi e jasno KAJ E VLADA ????...... ili resava SVETSKA kriza, ili seta ..tera politicki turizam... :) opozicija po obicaj lapa sampiti :)

Ама ако побараат НАЈКАСНО до Мај Јуни Албанците тука, тогаш ќе побараат и Македонците околу Преспа, ќе побараат и Финците во Северна Шведска, ќе побараат и тие на Аљаска...ко ќе видиш сите граници ќе се менат. Ама уште не се десило тоа со Косово, значи сите чекат да се деси...

Nikoj nisto nma da pobara.

P.S. Jebiga, i toj den go docekav, koga ke moram da recam, breej duri i onoj chuvashojubecot Kanzur kaza i napisa pogodni umni misli.

Aferim Kanzur, uste da ne bese chuvasholjubec i arno, ama jebiga.

Inaku, da, idejata mi e taa, zosto mora da prodolzuvame da bitisuvame slepo i da umirame poleka, biduvajki poligon za igrarii na drugite, namesto da ucime na tugjite greski i da gi krademe tugjite umni idei. Ne smao nie makedoncite, ami cel balkan kako plodna pocva za multikulturen, nadetnicki, multitradicionalen sistem na vrednosti?!

Nikoj nisto nma da pobara.

P.S. Jebiga, i toj den go docekav, koga ke moram da recam, breej duri i onoj chuvashojubecot Kanzur kaza i napisa pogodni umni misli.

Aferim Kanzur, uste da ne bese chuvasholjubec i arno, ama jebiga.

Inaku, da, idejata mi e taa, zosto mora da prodolzuvame da bitisuvame slepo i da umirame poleka, biduvajki poligon za igrarii na drugite, namesto da ucime na tugjite greski i da gi krademe tugjite umni idei. Ne smao nie makedoncite, ami cel balkan kako plodna pocva za multikulturen, nadetnicki, multitradicionalen sistem na vrednosti?!
Добро, нема сега да те наречам Србо, поради твооите убави зборови. За самата тема. За жал во Македонија, како ниту во другите балкански земји, нема критична маса на луѓе со послободна свест кои европските принципи и новото поимање на историските недоразбирања ке ги прими свесно. Така, политичките елити само глумат желба за ЕУ, а во секојдневната политичка пракса си тераат по старо, што значи: толерирање на службите и учество во организираниот криминал.

Nema nitu ni politicka elita kaj nas, nema nitu eilitizam.

Ima gnasi, gnasi lopovi, gnasni lopovi vo beli rakavici i ovie gwujovite gnasi so svileni rakavici.

Ama toa e za druga tema.

Ima kapacitet Kanzure, ima, samo ne znam zosto seuste dreme nadvor namesto da se vrati doma i de prezeme nesto.

P.S. Ne mozes da me nareces Srbo.
Moze Franjo, ama Srbo nikogas.

P.P.S. Tenekijo, Goce, Pere, Dame, Jovan.....Todor.....itn.

Nema nitu ni politicka elita kaj nas, nema nitu eilitizam.

Ima gnasi, gnasi lopovi, gnasni lopovi vo beli rakavici i ovie gwujovite gnasi so svileni rakavici.

Ama toa e za druga tema.

Ima kapacitet Kanzure, ima, samo ne znam zosto seuste dreme nadvor namesto da se vrati doma i de prezeme nesto.

P.S. Ne mozes da me nareces Srbo.
Moze Franjo, ama Srbo nikogas.

P.P.S. Tenekijo, Goce, Pere, Dame, Jovan.....Todor.....itn.

Е, Гарфилд, не се познаваме добро. Имам ( за наши прилики), „ чудно„ чувство за правда. Секогаш ги бранам послбите и обесправените. Во футбал и , воопшто, за во спортот секогаш навивам за послабиот. Значи, да се ширеше таква омраза и спрема Србите, како што се шири према Бугарите, исто ке ги бранев Србите, па тогаш како ке ме викаш? Не ми текнува. Па, да, на форумот нема така погрдни антисрпски зборови.

Стварно ми се многу смешни луѓево со нивните теснопартиски мислења(од двете страни)како на пазар да сум или да слушам пензионери кои што седат на клупа во парк немаат друга работа. Па едниот му го навредува омилениот политичар на другиот,па потоа другиот му враќа на првиот со иста мерка.Луѓе мислете со своја глава излезете од менталната машинерија од партиите на кои членувате или сте симпатизери.Големата политика носи големи добивки,големи ризиции и големи загуби.Европа и САД влегоа во еден експеримент наречен Косово па сега не знаат како да се извлечат.Па Косово независно е,па не е,па е под патронат на УНМИК,па не е на ЕУЛЕКС е,па не е на ЕУЛЕКС на УНМИК е.Живи ќе бидеме па ќе видиме што ќе се случува понатаму.

Ako reperot ti e Meto Koloski i takvite kako nego, poarno da si sedat tamu kade shto se -POEVTINO KE JA CHINAT MAKEDONIJA.
Neznam koj e Slavko construction Magjarov, no e "somnitelen" koga go fali Koloski i UMD.
Da lobiras uspeshno treba da si nekoi i neshto vo ovoj svet.Ako ne si kongresmen ili senator treba da si uspeshen biznismen so biznis vreden od sto pa nagore milioni dolari.
Ovoj svet e uspeshen zatoa shto se znae koj kosi a koj voda nosi.

Aj sea ti da mi kazes sto imas protiv Meto Koloski. Navistina, ne deka mi e reper, onaka me interesira.

A Slavko Mazdarov e biznismen so ne bas sto milioni, ama so triesettina.

I ne mi e reper nitu toj.

Nemam reperi.

IMam prasanja, na tie baram odgovori. Ne gledam deka imas.

P.S. Kaznur, jas podednakvo gi kudam i ednite i drugite i tretite koga zasluzuvaat. So ist recnik, kolku i da ne ti se dopagja. Ja branam samo Makedonija.

No, neli toa ne e temata!

Aj sea ti da mi kazes sto imas protiv Meto Koloski. Navistina, ne deka mi e reper, onaka me interesira.

Nemam reperi.

P.S. Kaznur, jas podednakvo gi kudam i ednite i drugite i tretite koga zasluzuvaat. So ist recnik, kolku i da ne ti se dopagja. Ja branam samo Makedonija.

Protiv Koloski nemam ama bash nishto lichno. No protiv onaa shto go pravi za da dojde do pari imam.
Do vchera dodeka VMRO DPMNE beshe opozicija plukashe protiv "bugarshtinata" vo VMRO DPMNE, deneska otkako e VMRO DPMNE vlast ja zaboravi "bugarshtinata" i e nivni podrzuvach.Se nadevam dovolno ti e ova.
Odgovori imam no teshko se razbirlivi za ludje koi ochekuvaat samo da zemat ili dobijat.

Nemam reperi.

Србо, ( зошто Србо го нарекувам секој кој ме вика Канзур, кој е друга личност) не ми ја сфати поентата. Ако кудиш „ и едните и другите и третите кога заслужуваат„ тогаш паѓаш во колизијата со наметнатаа, од тебе , тема. Јас, контра тоа не прифаќам да бидам изманипулиран морон кој нашата пропаганада ке ја дополнува и „ надградува„. Види вака, ако повеќето луѓе од Грција, Бугарија, Македонија , Албанија не наседнуваат од нивните домашни служби и центри во плукање по соседните земји ( повеќе пати поради внатрешни потреби), европската свест и европскиот начин на размислување, многу побргу ке надвладеее на балканските простори.А, нели тоа и беше твојата заложба! Да не се повлекуваш? Капиш!

Protiv Koloski nemam ama bash nishto lichno. No protiv onaa shto go pravi za da dojde do pari imam.
Do vchera dodeka VMRO DPMNE beshe opozicija plukashe protiv "bugarshtinata" vo VMRO DPMNE, deneska otkako e VMRO DPMNE vlast ja zaboravi "bugarshtinata" i e nivni podrzuvach.Se nadevam dovolno ti e ova.
Odgovori imam no teshko se razbirlivi za ludje koi ochekuvaat samo da zemat ili dobijat.
Koj saka samo da zeme??

Inaku, ne sum go znael toa za Koloski.

A deka ima bugarstina vo DPMNE, ima na pretek.

P.S. Ako be Kanzur, vikaj me Srbo. Barem vo tie dva naziva edniot e vistinit, a ne pocnuva na S.

Inaku ne me sfati so kudenjeto. Ama kaj mozes pa da me sfatis i da crtam, tesko e .

Back
На врв Bottom