Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

• Креатор на темата Креатор на темата Diabolical !llusion
  • Време на започнување Време на започнување
Па статистички ова е појќе од логично, стварно глупо прашање. Секој еден чоек љуби друг, шансите да се љубат двајца меѓусебно се статистички многу мали.

Ова лаички иначе во суштина, постои компромис, индуцирање на чуства и други ствари од животот.

Eпа човече бе,можеш ли да бидеш со некоја што не ја сакаш,што воопшто не те привлекува...ај на пример некоја ти каже дека те сака а ти ја сакаш другарка и се факаш со нејзе(иако воопшто не е привлечна)и би сторила се за тебе ама ти трепериш кога ја видеш другарка и,остануваш без здив,ја гледаш речиси секој ден.

Ке ти биде ли сеедно онаа која ја сакаш да те одбегнува,да се прави ладна,да те одбива и да се вади на ситуации...немој да речеш ако ме сака ме сака ако не има и други на овој свет и на крај ја загубиш.Зашто не е така тоа,и јас си мислев тоа ама кога се најдов во такви ситуации верувај јас незнам како продолжив,велеа абе времето лечи све ова она ама во тој момент се чуствуваш како изгубено,без желба да продолжиш понатаму.Не е така лесно.

...ама не мешај сеа...не мислев ја на таква ситуација(башка, што барам да идам со некоја која не ми се свиѓа?)....друго ти викав јас...значи замисли-Ти сакаш некого, истиот тој те сака тебе(условно речено)...идете заедно, значи сте во врска...после одредено време тој истиот што те сака, ќе те олади поради тоа што те сака..а ќе те врзе ако е ладен према тебе и ако си игра играчки со тебе...значи правиме муабет за истиот тип, само со две различни понашања...првото понашање е искрено сакање и искажување на чувства према тебе...а второто е неискрено сакање, правење стратегии и со еден збор правење да трчаш по него и да почне да ти паѓа коса од секирации...и како што читам по постовиве(а и како што одувек сум гледал и знаел и приватно а и кај луѓе што ги знам), кај 90% од девојкиве, второто однесување пали повеќе...што во основа ќе каже дека сакаат да не бидат искрено сакани..пошто тоа ги лади со тек на време.
затоа и ретко се наоѓа здрава и добра врска во денешно време...затоа што премногу се комплицира и се прават сценарија за нешто што е најпросто на свет...љубов...нема стратегии и нема топло ладно, нема контролирање, нема патење....се` друго е илузија на љубов и заљубенсот во најбољи случај...јас ако навистина те сакам и те мислам, нема да направам да патиш по мене, нема да те манипулирам...а ти ако ме сакаш и ако го разбираш тоа, истото нема да го сфатиш како трчање по твој гз..нема да се оладиш...тоа ми е муабетот

E pa ovde pali ignoriranje: se vljubuvas vo nekoj toj vo tebe ne, pa go ignoriras i toj da se vljubi vo tebe...toa li mislese?

Зошто повеќе би сакале да одиме во Франција отколку во Грција?

п.с. во случај да не сте биле во Франција.

Најубаво е таа што те сака да си ја засакаш ќе бидеш најсаканиот човек :back: лоша варијанта е да сакаш некој а љубовта да не ти е возвратена

ова е некое непишано правило , ама сите еден ден ќе се каеме

Немам проблеми да се вљубувам во некоја што не ме сака или не ме цени....
изглеа зш не се вљубувам на прв поглед ......

Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни:uvo:
како може да се вљубав во некоја што не ме сака :toe:

Прашање на психа.Секогаш тежнееш да го достигнеш тоа што го немаш.Кога ќе го добиеш секогаш ќе има некое ново:)

стварно има вистина во оваа констатација, секогаш го цениме повеќе кога ќе го изгубиме она што сме го потценувале кога сме го имале, или го преценуваме она што го немаме.

Па шо знам често ми се случува тоа, се заљубувам во погрешни личности најчесто, а оние кој ме сакаат ми се досадни или не ме привлекуваат никако :( чудна работа.
i jas taka vo posledno vreme, pa duri izgubiv zelba da mu prijdam na nekoe devoj4e, so misla deka istoto ke se slu4i. Ali sekogash treba da bideme optimisti

луѓе не бидете луди од искуство ви кажуем не пропуштајте ништо у живот и цепајте,ќе се каете после
јас сум пропуштал многу девојчиња шо ме сакале ама едноставно не ме привлекувале не сум можел ништо да направам и сеа коа мислам на тоа глупо ми делува,зашто не сум направил ништо не дека се каам нешто многу дошле други девојки пополнето е тоа,ама кога некоја девојка си го бара не ја пропуштајте се разбира ако е убава и тоа све и барем малце да ви се свиѓа

abe kolku glupa tema so izvinuvanje na muabetov. od kaj toa deka se zaljubuvame vo nekoj sto ne ne ne saka a vo toj sto ne saka ne go sakame. gluposti zivi. ko prvo ne se bira vo koj ke se zaljubis. toa ednostavno se slucuva bez pricina. znaci ako i toj e zaljuben togas sme najsreknej par i najzaljuben ako ne e zaljuben togas sum najtazniot covek koj ke se pomaci i ke mu pomine. e sega prvo i osnovno treba da se cenis i sakas sebe pa da ocekuvas i drug. ako trcas po nekoj so ne te saka treba da ne se sakas sebe. i toa se pravi od pricini sto si zatreskan ili opsesiven ili razgalen a ne od sto si zaljuben. takviot decko ili devojka ako se sluci da se fatis nekogas ke raskines posle edna nedela posto ke vidis deka ne e toa sto si ocekuval. i posto ne te saka takov kakov sto sii inace ke sakal na pocetok. znaci zaklucok malce trezveno treba da se postapuva i razmisluva. ako sakate da bidete vistinski sreknji. ps: vi posakuvam na site srekja da bidete so partnerot ili partnerkata isto + i + ko sto sum jas so mojot.i da uzivate. pozz

затоа што секогаш е привлечно тоа што е мистериозно и одбивно и понепристапно :smir:

Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...

Јебте бог да те ебо... а што да правам со оние постари дами... а тек со оние „машки’’?
Ма се зезам, ова е најдобар пост и совет што сум прочитал. Ќе го применам, со усул. :)

А инаку не летам по баш недостижното, ако малку од малку не ме симпатише одма се повлекувам. Ама сега се прави нешто... но ја разбирам. Да бев на нејзино место што ли ќе мислев за мене. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom