Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

• Креатор на темата Креатор на темата Diabolical !llusion
  • Време на започнување Време на започнување

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Од љубовта не се бега,ќе те најде каде и да си,порано или подоцна..и те 'измачува' без престан потоа... :)
Меѓутоа,постои едно непишано правило,оние кои ги сакаме,и за кои умираме,на некој начин не избегаваат,а оние кои не сакаат,и душа би дале за нас,ни се досадни...
Несвесно се случува,и најчесто треба да помине малце време додека да се чукнеме по глава и да станеме свесни за ситуацијата..А додека да се случи тоа сме 'опијанети',опседнати,вознесени по одредена личност која ни се пика под кожа и безмилосно ни го краде воздухот...
Зошто се случува сето ова,која е дефиницијата,образложението на ова непишано правило??
let the discussion begin...

п.с. немав место за да го напишам точно насловот на темата :) :)
тоа always треба да стои како секогаш,и треба да има прашалник на крајот најнормално :)

не си ми јасен/јасна?!!

Сосема е јасно

„Забранетото овошје е послатко”, она што повеќе го сакаме повеќе недостапно е. Зошто? Па ајде вака

Зошто на пример тебе те сакаат повеќе оние што ти не ги сакаш?:)
Самата помисла дека некој е недостапен, те присилува да се избориш за него, ако ти го понудат на „тацна” нема да се насладуваш толку...

За тоа ви требаат две работи (за да бидете успешни за „на тацна”)

Или да сте физички привлечни
Или да имате харизма...

Ни јас неможам да си одговорам на ова прашање.Зошто оној што ќе направи се за нас,што не сака повеќе од себе си,ни е досаден,несакаме ни да ни се јави,а не па да излеземе со него или да не бакне.А оној во кого сме вљубени и го знае тоа,се понаша толку ладно кон нас,си игра со нашите чуства,со еден збор ни го одзема здивот и после исчезнува.
Тоа би требало да е од опседнатоста кон личноста која ја сакаме,она што тешко може да го освоиме,неможеме да го имаме кога сакаме,доведува до тоа цело време да мислиме на него.Знаеме и сами дека не не заслужува,но кога некој не ти оди по твојот план,станува многу интересен за освојување,за разлика од оној на кого сме му го освоиле срцето.Она што му го правиме на човекот кој не сака,ни го прават нас.Значи, би требало,по некоја логика на нештата,она што ни го прави човекот кој не сака,да не му го правиме на човекот кој го сакаме за да си ги зголемиме шансите:toe:

Затоа што сме премногу далековиди.
Гледаме да го добиеме некој што е толку далечен и толку НЕ за нас,а вистинската љубов е тука пред носот(ма не мора ни да е вистинска и за симпатија да се работи).

Ej ova ne vazi za mene...u nikoj slucaj...da me saka nekoj i mene da mi e dosaden nema sansi...gi cenam takvite luge za iskrenosta i go dobuvaat moeto maksimalno vnimanie iako ne bi mozela da im go ponudam toa sto go baraat.Gi cenam u sekoj slucaj...a tie sto ne gi boli takvoto za mene,a sum im pokazala kolku mi znacat i gi sakam,ne se zasluzni i uste vednas im vrtam grb...ama interesna rabota mislam deka ne mi se slucilo toa nitu ednas:):):)...obicno sum prisebna i down to earth pa si se zaljubuvam vo vozmozni:)

Па шо знам често ми се случува тоа, се заљубувам во погрешни личности најчесто, а оние кој ме сакаат ми се досадни или не ме привлекуваат никако :( чудна работа.

Епа чуден феномен е ова...:)
Тоа е така веројатно затоа што оние кои не сакаат и отворено го покажуваат тоа, со тек на време ни стануваат досадни поради фактот што сме свесни дека можеме да ги „имаме“ секогаш кога ќе посакаме... Додека оние „недостапните“, за кои треба да се помачиме за да ги добиеме, ни се поинтересни, затоа што сите повеќе сакаме предизвици, нештото е послатко кога малце ќе се потрудиме да го добиеме.:)

Има и исклучоци секако, се случува и во исто време да се вљубени... Луѓето што се во среќни врски на пример.:)

Значи пак се врaтивме на она дека забранетото,а у овој случај недостапното овошје е повкусно....Шо знам според мене со тоа си даваме некој предизвик и цел,да се бориме да го добиеме она што тешко можеме

Volkswagen напиша:
Сосема е јасно

„Забранетото овошје е послатко”
Ова кога ќе го прочитам ми се сере. По изживеана фраза - нема никогаш да се појави. Смислена од некое перверзно чиче некаде во 80-тите, цугајќи ракија и делкајќи шопска салата, објаснувајќи им на своите пријатели зошто ја ебе дебелата комшика со големи цикци, наместо прекрасната жена која го чека дома.

Башка, заклучоков ти нема никаква врска со темата. Повеќе одговара на темите наменети за неверност, отколку тука.

Одговорот на темата би бил: Не се вљубувате, туку се затрескувате.
Не може да ти биде досаден некој што го љубиш, а и не може да се заљубиш во некој што не те посакува. Пак ќе речам - тоа е затресканост/заслепеност/опсесија, а не љубов.

А зошто се случува? Затоа што едноставно не сте подеднакво заинтересирани еден за друг, затоа што различно ја дефинирате врската, љубовта и тн...

Ако не го сакаш - биди фер и откачи се од него/неа на време.
Ако не те сака - не биди напор и помири се со фактот дека не сте еден за друг.

Не ми се десило такво нешто!

NIppI напиша:
Од љубовта не се бега,ќе те најде каде и да си,порано или подоцна..и те 'измачува' без престан потоа... :)
Меѓутоа,постои едно непишано правило,оние кои ги сакаме,и за кои умираме,на некој начин не избегаваат,а оние кои не сакаат,и душа би дале за нас,ни се досадни...
Несвесно се случува,и најчесто треба да помине малце време додека да се чукнеме по глава и да станеме свесни за ситуацијата..А додека да се случи тоа сме 'опијанети',опседнати,вознесени по одредена личност која ни се пика под кожа и безмилосно ни го краде воздухот...
Зошто се случува сето ова,која е дефиницијата,образложението на ова непишано правило??
let the discussion begin...

п.с. немав место за да го напишам точно насловот на темата :) :)
тоа always треба да стои како секогаш,и треба да има прашалник на крајот најнормално :)

Ме натера да размислам но ЗНам дека безуспешно ке го барам одоговорт на ова прашање кр кр кр ке се осудам морам сам себеси..
Навикнат сум да се борам за нештата кој ме проворцираат иритираат на некој нашин толку далечни а толку блиски до мене..Па поради тоа не ја приметувам љубовта на тие околу мене. ШТЕТА :nesum: а само кога и јас и вие би знаеле дека ..со тоа што една љубов гори за нас а ние трагаме по друго..уништуваме нечии чуства со тек на време и ги повредуваме Не сакајки или Сакајки да одбегнеме некој ..Работи за нас во тој период неинтересни:smir:
Точно е дека мн. касно сфакаме за љубовта што ни ја нуди Некој/Некоја...касно сфакаме дека со некоја наша одлука можеме да Усрекиме уште една особа уште една човечка душа уште едно заљубено срце....
Но човековот око секогаш не носи на потешкиот пат...да го сакаш тоа што го немаш...или ‘‘‘‘ Како да го сакам тоа што го имам , КОГА ГО САКАМ ТОА ШТО ГО НЕМАМ ‘‘‘‘

Што знам трудејки се и размислувајки ...На некој прашања никогаш не следува одговор..едноставно мора да се помириме со нашите постапки и да учиме од нашите грешки
Забранетиот плен е Поубав..но потешко се стигунува до него..ризикувате да изгубите време нерви чуства надеж ВОЛЈА и ЖЕЛБА за успех...Но не секогаш крајот е толку убав и розев како Што го замислуваме ние...НЕЛИ ?!?!:smir:

ај доста се*ам...:helou::helou:

Добро рече Ацид..да не го повторувам...не станува збор за љубов туку слепо затрескување...
Затоа уствари се летаме по недостижните,по тие што не не’ фермаат зашто се палиме на предизвикот и маваме со глава во ѕид...нема тука ништо феноменално...
Ова со овошјата,не дека е забрането туку работата е патот до него...гарант ќе ти биде послатко јаболко кое ќе го набереш од дрво, ќе го измиеш и ќе му се насладиш отколку она мама од пазар што ќе ти го донесе на готово...(малце забегав,ама така е)
Како и да е...треба реално да гледаме на работите,да ги проценуваме луѓето и можностите и да знаеме да ги препознаеме и искористиме вистинските шанси

Hehe... deneska bas so drugarkata zboruvavme za ova pa duri i na cas po germanski rabotevme nesto vo grupi i razrabotuvavme misli i mene mi padna onaa "Zabranetoto ovoshje e najslatko!" :)
Deka ova deka se vljubuvame vo onie koi ne ne sakaat a onie cija ljubov vece ja imame ni stanuaat dosadni e definitvno vistina (spored mene t.e. kaj mene). Opsto sekogas koga ce pocne da ni se sviga nekoj, sto povece ne ignorira, ne ni obrnuva vnimanie, toa povece ni e interesno, toa povece se trudime, go sfacame kako eden vid na predizvik, cel za koja postojano se boris, si okupiran, pravis se za da go svrtis vnimanieto na taa doticna licnost.... pravis se da stane del od tvojot svet. I koga ce go postignes toa, vece si postignal se, si ja osvoil celata- trofejot i... moze ce uzivas na pocetokot no potoa vece znaes deka ja imas cela ljubov i vnimanie na taa licnost, i nema vece nisto sto te predizivukuva, sto ti dava nespokoj, sto te tera da se trudis i boris i se se pretvora vo monotonija :)

Najslatka e borbata za svrtuvanje necie vnimanie, za vnesuvanje na nekoja nova interesna licnost vo tvojot zivot :)

Zasto se ako ni bide pod raka ke ni stane dosadno,morame malce da gi zakusime rakavite i da se borime za nesto slatko zasto sekogas na krajot toa ke se isplati so radost i sreka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom