Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...Ни јас неможам да си одговорам на ова прашање.Зошто оној што ќе направи се за нас,што не сака повеќе од себе си,ни е досаден,несакаме ни да ни се јави,а не па да излеземе со него или да не бакне.А оној во кого сме вљубени и го знае тоа,се понаша толку ладно кон нас,си игра со нашите чуства,со еден збор ни го одзема здивот и после исчезнува.
Тоа би требало да е од опседнатоста кон личноста која ја сакаме,она што тешко може да го освоиме,неможеме да го имаме кога сакаме,доведува до тоа цело време да мислиме на него.Знаеме и сами дека не не заслужува,но кога некој не ти оди по твојот план,станува многу интересен за освојување,за разлика од оној на кого сме му го освоиле срцето.Она што му го правиме на човекот кој не сака,ни го прават нас.Значи, би требало,по некоја логика на нештата,она што ни го прави човекот кој не сака,да не му го правиме на човекот кој го сакаме за да си ги зголемиме шансите![]()
Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...
значи да не му посветувам внимание,малку ладен туш и така ќе си ги зголемам шансите.
Ако и ова не успее,ќе најдам друг за сакањенеможам да го фатам за врат некој да биде со мене.
Е сега, ако размислуваш вака, сметај дека и тој што те сака би постапил исто, па и тој би си ги зголемил шансите... Нели???
И да... Не можеш некој да на сила да го натераш да те сака![]()
Многу добро кажано. Но дали САКАМЕ да се соочиме со реалноста?? Можеби е премногу сурова за нас па да ја прифатиме онаква каква што навистина е. Токму затоа создаваме една друга реалност, каде за момент (ако не и подолго) си ги менуваме улогите, само за да можиме да уживаме во она што сакаме да уживаме, на начин на кој сакаме да уживаме.Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат
- Затоа што е предизвик, неостварлива цел, по која копнееме и тежнееме, дава чуство на копнеж, но не и љубов ...
А оние што не љубат ни се досадни
- Веке освоена "Планина" , која е слатка додека ја освојуваш ... но кога ке ја изгубиш, е "Планина" која ти тежи на срце.
Реалноста е таа, што е... колку можеме да се соочиме со неа зависи од нас, сами ...
Ај вака размисли: Ако успеал да ти го сврти вниманието, можно е да вреди нешто повеќе од она што ти го вреднуваш. Па ако го сфатиш тоа, можи ќе почнеш да го прифаќаш и неговото внимание, па да го запоставиш оној што ти се допаѓа. Знаеш тоа е тркало кое постојано се врти... Тоа е она вистинското PerpetuumobileМене прва ми текна,ќе го претрчам на кратки патеки:wink:
Шала на страна,ако успее оној што ме сака на било каков начин да ми го сврти вниманието кон него,ќе ми направи и мене услуга да не си ја мавам главата во ѕидот,но ако не успее...тогаш идеме да го рушиме ѕидот:wink: