Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

• Креатор на темата Креатор на темата Diabolical !llusion
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда оние во кои сме вљубени на почетокот можеби веруваат дека и тие се заљубени во нас,но после некое време сфаќаат дека тоа не е така и иако има работи кои што им пречат не ги кажуваат и не разговараат за тоа.Овие работи можат да се случат кај секого иако почесто се дешаваат кај оние недозреаните личности или пак оние луѓе со некакви си комплекси,но поретко ги има кај оние кои веќе поминале мн работи во животот и знаат што сакаат од животот и кого сакаат.:smir:

Тоа е поради себичност и поради тоа што луѓето мислат „овој/оваа ме сака, па ќе правам што сакам. Тој/таа пак ќе ме сака.“. Овој начин на размислување го практикуваат 99.9% од луѓето. Среќен сум што сум во тие 0.01% ;)
Инаку, таквите луѓе кога сите што ги сакале ќе ги откачат, прибегнуваат према само сожалување и плачење како тоа тие се сами и никој не ги сака. Гледајте прво внатре и правете ретроспектива што и како сте направиле, па после кукајте. Тоа е моето размислување.

А зошто одиш во ресторан да јадеш а имаш паштета во фрижидер?

Me турка во down помислата дека секогаш кај секој човек ја гледам посветлата страна а никој не го цени тоа....Епа време е за промена....Она што мене ми го правеа додека бев глуп нека го вкусат тие.....Мн од тие на кои им бев досаден сега се од другата страна....Тркалото на животот се врти.....ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНА и секое човечко чувство кај мене се претвори во животински инстикт за преживување не само во љубовта туку и во секоја сфера на животот

Zasto se ako ni bide pod raka ke ni stane dosadno,morame malce da gi zakusime rakavite i da se borime za nesto slatko zasto sekogas na krajot toa ke se isplati so radost i sreka.
Глупости....Ретко се исплати во овој случај....

Ако пробаш да споиш два магнета со +и+ или -и- тие ќе се одбијат. Ете зашто
Со ова кажуваш дека заедничките интереси се одбиваат?????
Грешиш со реченицава

clence ako ne bide od prva zaebi ja ... moze ke bide nesto? e sto ke ja cekas :tapp: ne se glupiraj, devojceto tolku ako sakala ke bide nesto, ke bidelo ..... sigurno ima mnogu devojinja sto se slobodni ...... i najvazno barajte ja vasata prilika( izmerete se prvo kolku vredete a posle idete vo pohod ) .....
Никогаш не се погледнувај во огледало со прашањето дали вредам....
Губиш самодоверба тоа е основа за остварување на сништата....

секогаш е така,али сеа сум у една многу гадна ситуација,двајцата се свиѓаме,а не сме заедно.:toe:
Пробај да не му се инаетиш и покажи малку самодоверба....
Препорака направи чекор напред...

Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...
Ако тој те послуша ќе треба после подлабоко да повреди.....
Видов дека Ацид спомна.....Биди маж и искажи си го чувството...Кажи не навреме а не после катастрофално да му го уништиш човечкото на човекот(мој случај)

Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

Се вљубуваме во "оние кои не не сакаат" бидејќи на срцето не може да му се нареди, т.е. некогаш не можеме со нашите размислувања и ставови да влијаеме врз тоа во кого ќе се вљубиме. Но да љубиш некого не значи дека истиот тој треба да има исти чувства кон тебе, напротив. Истото важи и во спротивниот случај, кога друг ќе се вљуби во нас - тоа не значи дека и ние треба истиот да го сакаме како што тој не сака нас. Искрената љубов некогаш може да помине во опсесија особено кога е невозвратена... и целата таа надеж дека саканата личност може да ја освоиме прави да се изгубиме на патот на љубовта и го добиваме веќе спомнатиот ефект од насловот - кој и не држи некоја голема логика.

Овој филинг е многу грд!!!Јас сум затрескан по една ама таа не ме регистрира,додека имам забележано како една друга е затрескана по мене ама пак јас не сакам да имам ништо со неа едноставно мислам дека не ме заслужува таа е подоле(со мозочето).А по оваа јас шо сум затрескам мислам дека сум достоен доволна за неа ама ете....сам ќе си останеш и никој нема да те повредува :tapp:

Не е секогаш така, треба само да се најде вистинскиот/вистинската и се ќе биде во ред. Знам дека е тешко, ама затоа ќе треба повеќе да се потрудите да го/ја најдете вистинскиот/вистинската, или пак ако имате среќа нема да се мачите многу во потрагата. (како мене ):)

Прво би рекла дека темава е супер :vozbud:
И јас исто така сум била во оваа посебна психичка состојба..често пати сум мислела кон личности кои не ме ни погледнуваат,а јас бев готова да им признаам дека ги сакам.Но кога ке се заљубиш во некој ,едноставно ,ти изгледа како совршен , не му бараш ниту мани...едноставно тој лик ти е предизвик да го добиеш..е после тоа,ке ја увидиш ситуацијата , обично во доцните случаи.Добар феномен е ова...
Кога би пробала да го одговорам прашањето би рекла - едноставно така требало да биде , по некое непропишано правило....

Прво би рекла дека темава е супер :vozbud:
И јас исто така сум била во оваа посебна психичка состојба..често пати сум мислела кон личности кои не ме ни погледнуваат,а јас бев готова да им признаам дека ги сакам.Но кога ке се заљубиш во некој ,едноставно ,ти изгледа како совршен , не му бараш ниту мани...едноставно тој лик ти е предизвик да го добиеш..е после тоа,ке ја увидиш ситуацијата , обично во доцните случаи.Добар феномен е ова...
Кога би пробала да го одговорам прашањето би рекла - едноставно така требало да биде , по некое непропишано правило....

..staro pravilo , sekogas gobarame ona sto go nemame , a toa stoo go imame ne umeeme da go cenime , e koga ke go izgubime togas sfakjame sto sme imale , i go barame , povtorno , ona sto go nemame... vrtenje vo krog nekoj bi rekol .. dodeka ne ja naucime lekcijata...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom