Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

• Креатор на темата Креатор на темата Diabolical !llusion
  • Време на започнување Време на започнување
Acid напиша:
Ова кога ќе го прочитам ми се сере. По изживеана фраза - нема никогаш да се појави. Смислена од некое перверзно чиче некаде во 80-тите, цугајќи ракија и делкајќи шопска салата, објаснувајќи им на своите пријатели зошто ја ебе дебелата комшика со големи цикци, наместо прекрасната жена која го чека дома.

Башка, заклучоков ти нема никаква врска со темата. Повеќе одговара на темите наменети за неверност, отколку тука.

Одговорот на темата би бил: Не се вљубувате, туку се затрескувате.
Не може да ти биде досаден некој што го љубиш, а и не може да се заљубиш во некој што не те посакува. Пак ќе речам - тоа е затресканост/заслепеност/опсесија, а не љубов.

А зошто се случува? Затоа што едноставно не сте подеднакво заинтересирани еден за друг, затоа што различно ја дефинирате врската, љубовта и тн...

Ако не го сакаш - биди фер и откачи се од него/неа на време.
Ако не те сака - не биди напор и помири се со фактот дека не сте еден за друг.
Lelelleleelleel, koklu se soglasuvam so tebe za ova!
Tuku, za temata.. ne mora sekogash da ni se DOSADNI tie shto ne ljubat. Problemot e shto go znaeme otvoreno. Mozheme da se navratime na istite any time. Za razlika od tie shto ne ne sakaat bash, ti pretstavuva.. nekoj vid predizvik. Barem moe gledishte e ova.

најпрво да кажам дека се она што е кажано во погорните постови е точно и затоа останува само да кажам дека секој човек колку и да сака да се спротистави на сето ова сепак мора да свати дека и во љубовта и страста постојат закони исто како што постојат физичките за природата!!!
п.с никогаш не им давајте до знаење на другите дека стоите на располагање!!!

NIppI напиша:
Од љубовта не се бега,ќе те најде каде и да си,порано или подоцна..и те 'измачува' без престан потоа... :)
Меѓутоа,постои едно непишано правило,оние кои ги сакаме,и за кои умираме,на некој начин не избегаваат,а оние кои не сакаат,и душа би дале за нас,ни се досадни...
Несвесно се случува,и најчесто треба да помине малце време додека да се чукнеме по глава и да станеме свесни за ситуацијата..А додека да се случи тоа сме 'опијанети',опседнати,вознесени по одредена личност која ни се пика под кожа и безмилосно ни го краде воздухот...
Зошто се случува сето ова,која е дефиницијата,образложението на ова непишано правило??
let the discussion begin...

Е па се случува токму поради тоа што сите се такви какви што напиша, додека се затрескани во дотичната личност. Во такви ситуации не верувам дека некој се труди да се контролира, па најчесто испаѓаат само лоши ситуации каде што ќе се усрами, избламира итн. Тоа е многу нормално, незнам што ве чуди. И јас не би сакала да ме гњави некој затрескан во мене кој од преголема опсесија не би можел да се контролира како ми реагира, со што само би добивал негативни поени кај мене.
Кога би можеле да изнајдат некоја средина во нивното однесување и кога би можеле многу поприземјено да реагираат, секако би имале повеќе шанси кај "недостапната личност".
Лично мене не ми се случило да се затрескам во некого, а да не го добијам, па да ми остане само некој што сум го сакала само јас. Не дека секогаш бирам вистински постапки во вистинскиот момент, но ете, не забегувам без граници, а и да би се случило некогаш, би било прекратко и би останало само за мене ако нема повратна реакција.
Башка се сложувам и со Ацид ... тоа никако не е сакање, за да го правиме толку голема и болна работа ... неможам (барем јас) да сакам некој кој ме игнорира, со кого сум немала ништо, кого не го ни познавам ...

Sekogas koga nesto ne mozeme da go imame ni e poslatko, i nastojuvame da go imame,t.e tugoto e sekogas poslatko, taka e i koga se vljubuvame vo nekoj koj ne ne saka.A koga nekoj ne saka, ni recka ne dobiva od nas, a zasluzuva da dobie mnogu. Jas barem, gi cenam onie koi me sakaat i nikogas ne si igram so niv, ne e fer, a tie sto ne me sakaat gi frlam vo Recucle Bin

Не знам за првово

makedon4e напиша:
најпрво да кажам дека се она што е кажано во погорните постови е точно и затоа останува само да кажам дека секој човек колку и да сака да се спротистави на сето ова сепак мора да свати дека и во љубовта и страста постојат закони исто како што постојат физичките за природата!!!
п.с никогаш не им давајте до знаење на другите дека стоите на располагање!!!

Баш и не постојат освен фактот на привлечност :)
Насловот на темата всушност е еден показател за тоа. Убаво кога би постоеле...еве јас ќе донесам закон за возвраќање на чувствата кои ти се подарени....ама нема, не иде:helou:
Не можеш да се програмираш и озакониш на нешто што е многу поинакво во реалноста.
Чувствата не се контролираат, но затоа се контролираат постапките :)

еееееееее интересно прашанње стварно ама секогаш скоро секогаш тој што го сакаш ти сака некој друг,тој друг некој друг и така...
тешко може да се најдат двајца кои подеднакво се сакаат и поради тоа ке се фатат али...
тоа е тоа
:toe:
еве јас сега има едно девојче кое го сакам и сум онака затрескан во нејзе ама таа некако не ми удира којзнае колку рецка:nenene:
али јебга којзнае може ке биде нешто:raz:

Ако пробаш да споиш два магнета со +и+ или -и- тие ќе се одбијат. Ете зашто

jovan напиша:
еве јас сега има едно девојче кое го сакам и сум онака затрескан во нејзе ама таа некако не ми удира којзнае колку рецка:nenene:
Чим не ти удира рецка заеби, само џабе ќе се нервираш, веруј. :wink:

точкест напиша:

Тоа е суровата реалност. toae:

точкест напиша:
и тој случај е можен,али тогаш би било совршенство.. или ако зборуваме за љубов,би била онаа 'си живееја среќно до крајот на животот'.. што е убаво,најнормално....не знам колку чест(редок) случај,и не знам колку лесно(тешко) изводлив..но сепак можен!!

Godfather напиша:
и јас се чудам ама вистина е од искуство ви кажвам
А какво беше искуството?
Толку ли ве мрзи да пишувате? Вакви постови... Џабе зафаќаат место во база и ќе бидат бришени во иднина. Напиши нешто интересно, што ќе може останатите да го прочитаат и да изградат некакво мислење. Активирај малку мозочни келии. Со нецелосен пост, исто како да не си кажал ништо.

Може да продолжите со дискусијата.

jovan напиша:
еееееееее интересно прашанње стварно ама секогаш скоро секогаш тој што го сакаш ти сака некој друг,тој друг некој друг и така...
тешко може да се најдат двајца кои подеднакво се сакаат и поради тоа ке се фатат али...
тоа е тоа
:toe:
clence ako ne bide od prva zaebi ja ... moze ke bide nesto? e sto ke ja cekas :tapp: ne se glupiraj, devojceto tolku ako sakala ke bide nesto, ke bidelo ..... sigurno ima mnogu devojinja sto se slobodni ...... i najvazno barajte ja vasata prilika( izmerete se prvo kolku vredete a posle idete vo pohod ) .....

Е ајде де! Зашо сме копита..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom