Зошто религијата се меша во науката?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување
:):, epa utre od 8 sabjle pocnuva bitkata , haha , koa MIKI ode na rabota i go koristi internetot , koj uspat e sozdaden od Gavolo .. Strpi se ne ceka burno utro :):)
Ок... и јас утре од утре ќе станам сериозен, вечерва, некако неможам...се однесувам како да сум дувал тревка...

BEGIN
IF интернетот е создаден од ѓаволот, AND знаеме дека претставува средство за „просветлување“ на народот, за ширење на знаења, THEN и библијата претставува тоа : значи е создадена од ѓаволот...
ELSE незнам дали ова е логично, пошто CPU температурата ми е голема ( испив две чаши, и ме заболе главата... )
END.

{
хахаха ако е во паскал нема да ти работи
}

:P:pos2:

{
хахаха ако е во паскал нема да ти работи
}

:P:pos2:
Знам бе, ама ова го кажав како пример...како општ облик на програм во паскал со IF структура...па после ми беше интересно и напишав почеток и крај..инаку, го знам паскал-от...

п.с. а ова твоето е во С++? или хтмл?

Ako dobro te razbrav , mi velis deka Internetot e "mreza" spletena od Antihristot ???:jaj:

Тоа ти го велиш, не јас. Јас велам дека „мрежата„ е човечки производ со зла намера. Лукавиот е духовно творение и не е способен да создава материјални нешта пошто и самиот е создаден и не живее „материјално„.

A , vistinata e ...

„Јас Сум вистината, патот и животот...„ вели Христос. Значи, Он е вистината. Сеуште не се родил оној кој може да војува против Христа. А, вала, ниту ќе се роди.

MIKI1 напиша:
„Јас Сум вистината, патот и животот...„ вели Христос. Значи, Он е вистината. Сеуште не се родил оној кој може да војува против Христа. А, вала, ниту ќе се роди.

Пилат!:toe:

И на овој вториот од тогаш му се губи секоја трага....:toe:

На „овој„ вториов, местото Му е оддесно на Отецот, како што е проречено уште во Стариот Завет:„Му рече Господ на мојот Господ: седи од Мојата десна страна додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои„:
Вториов, Христос, откако воскресна, седи оддесно на Неговиот Отец, во Небесниот свет.

Оаза и Агора - ако сакате да си дрдате празни муабети, си имате мсн, мирц, скајп и слично. Прекинете џабе да ги полните страните на сите теми со оф-топик за да не седнам и да ви избришам се` или да ве отстранам од некои теми каде што пречите.

И да, не сакам реплика на постов (реплика ќе даде бан од темава). Нека ви биде опомена, совет, како сакате сфатете.

На „овој„ вториов, местото Му е оддесно на Отецот, како што е проречено уште во Стариот Завет:„Му рече Господ на мојот Господ: седи од Мојата десна страна додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои„:
Вториов, Христос, откако воскресна, седи оддесно на Неговиот Отец, во Небесниот свет.
Некој го чул или видел ова (имало смртни сведоци)? Само немој во стилот...така е проречено

Тоа ти го велиш, не јас. Јас велам дека „мрежата„ е човечки производ со зла намера. Лукавиот е духовно творение и не е способен да создава материјални нешта пошто и самиот е создаден и не живее „материјално„.
Да да,
така е,
интернетот бил создаден за воени цели,
но, сега најмалку се употребува за тоа, интернетот повеќе не е зло...Или е?ако е, зошто?
И религијата ( воедно и христијанството ) била создадена со добра намера, но не секогаш се „применувала“ за такви цели, во право сум?
Или сакаш неколку примери....
MIKI1 напиша:

Кои се доказите кои докажуваат дека она што христос го вели, е вистина? ако воопшто има такви, зошто мали се шансите христос да ја зборувал вистината...

Да да,
така е,
интернетот бил создаден за воени цели,
но, сега најмалку се употребува за тоа, интернетот повеќе не е зло...Или е?ако е, зошто?
И религијата ( воедно и христијанството ) била создадена со добра намера, но не секогаш се „применувала“ за такви цели, во право сум?
Или сакаш неколку примери....

Кои се доказите кои докажуваат дека она што христос го вели, е вистина? ако воопшто има такви, зошто мали се шансите христос да ја зборувал вистината...

По незнам кој пат пак ќе напишам: Христовата вистина е проврелива преку личното искутво во живењето во Црквата и според црковното учење. Нема друг начин да се провери христовата вистина освен личното искуство и од него произлезеното лично убедување дека се што е Христово е вистинито. Христовите вистни се вистини од духовно-етичка природа и а не физички артефакти кои се подложни на лабораториски експерименти во изолирани услови на испитување.
Ако веќе сакаш да муабетиш на форумов, ај понуди ми/ни неколку примери, ама да бидат доволно убедливи а не само некое твое нагаѓање.
Секако дека Христос ја зборува вистината. Надвор од вистината е само лагата.

Уште ли се дискутира на темава?!? Мики друже ти да не си Јарец у хороскоп па инат да не те фатило а? :smir:
Ајде малце гледај факти, не само да тресеш безвезе! Размисли дека античките грци (не овие денешниве) имале поголемо знаење во сите полиња на науката него да речеме пола од луѓето што живееле на планетава земја у 9 век.... и зашто е тоа така? Пошто додека се развивала античката наука, немало некоја наметната монотеистичка религија туку имало политеистичка во која луѓето не биле присилени да веруваат и да и слугуваат, како што е случајот со христијанскава во горенаведениот период! Науката бележи т.н. блекаут токму во периодите кога со светов владеела црквата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom