Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Celta na naseto postoenje...pogresno prasanje. Zasto bas jas sum jas? e toa e veke nesto:)

Ako veke go sakate soznanieto da imate cel na postoenje, ziveeme za da ispolnime samo uste edna era na ovoj svet. A do taa cel... samo rock&roll:vozbud:

Smislata na ziveenje e da se boris,da se reproduciras,da uzivas,da se dokazuvas..vo sustina sekoj si ima plan za sebe.

Од мали нозе имаме цел ,најпрво да ја достигнеме масата за да видиме што има на неа ,потоа откако ке пораснеме ,ја менуваме целта . Мислам дека човекот секогаш се стреми кон нешто ново, со годините и целите се менуваат. Да не набројувам ,би испаднале многу . но едно за мене е најважно дека со годините и приоритетите се менуваат така да некој работи што ни биле многу важни за постигнување ,во поодминати години веќе не ја имаат таа вредност.Барем со мене е таков случај. Уште не сум завршила, се надевам дека ќе има уште многу работи кон кои ќе се стремам ,особено на духовен план .

Да се создава и притоа да се контролира потребата за деструкција.

:toe:
celta e da go odrzime rodot a toa go pravime so toa sto se razmnozuvame u meguvreme.
Многу плитко ми делува оваа цел. И што кога ќе се размножиме, еве има 1000 болести, убиства и слично, така да многу лиќе умираат. Дали е тоа движење кон целта?
Целта верувам дека е нешто над размножувањето
Нихилиста...ништо лично, ама твоиве постови највеќе ме поттикнуваат за одговор

taka e, isto kako kaj zivotnite.

Неможеш човекот да го споредуваш со животните.Затоа што човекот во напредокот е даааллллееееккуууу пред нив.А така и нивната цел..Не може човекот да е на толку ниско ниво само да ги задоволува своите инстинкти,затоа е и даден разумот,за да свати до каде треба да се оди со нивно задоволување,и каде треба нивно контролирање.Колку луѓе веќе имаат родено,па што нив готово им заврши нивната цел?

Ај понова дефиниција си имам

Постоиме за да го преживееме денот , за да видиме што ќе биди утре, и пак да го преживееме тој ден што следува, да се снајдиме во овој хаосен свет, да се избориш за свое место во општеството, да станиш личноста што посакуваш да си.
И да ги оствариме нашите цели, и се тоа така на интересен начин за никогаш да не ни се здосади од животот
.
:helou:

Постојам да ја пронајдам целта на моето постоење... Смешно нели?
Само сакам тоа да биде пред мојата старост... Хехе.

Инаку постоиме за да погледнеме во иднината, да откриеме нешто ново, да го почуствуваме тоа новото... Оти ништо не е исто иако е веке видено... Како што рекол Хераклит... се тече се се менува. Ништо не е исто од момент во момент.
Па така... Живеам да ги видам сите облици на една иста работа. :kafe:

Неможеш човекот да го споредуваш со животните.Затоа што човекот во напредокот е даааллллееееккуууу пред нив.А така и нивната цел..
Мислиш дека сме многу понапредни од животните?
Разгледај ја Планетава и размисли одново.:nesum:

:pos2: :vozbud: :pos2: и јас си го поставувам тоа прашање ама нема кој да ми го одговори :p
Се во животот се случува со причина. Сите тие водат до само едно:
До „Просветление“:
Тоа е истото што му се случило на нашиот Исус,
истото што му се случило на нашиот Тоше......
Тоа може секој да го постигне сакајќи и давајќи љубов, но и истата да се прими...Не сакај за да бидеш сакан, сакај за да тебе ти е подобро:правејќи на луѓето добро самите се чуствуваме уште подобро од самиот тој човек на кој сме му помогнале.

Добра тема.
Со ова се занимавам во последниве 2 недели и сфатив дека у животот немаме некоја цел, туку само да се помачиме и на крај да си умреме :)
Затоа и јас во последниве 2 недели не се замарам ама баш со ништо, туку едноставно си уживам и го чекам оној ден коа ќе легнам да одмарам и пак нема да се разбудам (колку олеснувачки звучи). Заеби учење, заеби работа, иди уживај! Еден живот имаш.

Za da mu se raduvame i voodusevuvame na izgrejsonceto dodeka ne budi! Za da ja cuvstvuvame toplinata na sonceto, svezinata na vozduhot, mokta na vetarot, ubavinata na denot, misticnosta na nokta!
Za da ne gusne tato na sabajle dodeka go pie kafeto i brza za na rabota! Za da ne baci mama koga slucajno ke se udrime i povredime! Za da se karame i krvnicki tepame, igrame, placeme, smeeme, pusime i pieme koga mama i tato ne se doma so milite bratcinja i sestricki!
Za da se sminkame so saati pred izleguvanje, za da kasnime koga ne cekaat na -10 zatoa sto sme se sminkale, za da se smeeme bez pricina vo 03.00 na utro, za da pieme pivo i jademe kikiritcinja na kej, za da setame bez potreba i cel srede ispitna sesija zatoa sto kolektivno ne ni se uci...
Za da vpivame znaenje i da uspeeme...
Za da sozdavame spomeni i da im raskazuvame na vnucite koga ke sme umorni od zivotot...
Za da primame i davame ljubov zatoa ziveeme!

Imam mnogu za da vo postov a i mozebi trebase vo prvo lice da go napisam...ajt neka odi!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom