Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Значи да се разбереме! Мастурбација е дозволена само со крст. И само тие што се венчани со Господ (калуѓерки) смеат да мастурбираат.

287780-emp.jpg

Не ми требаат 10 заповеди за да знам како да живеам и да рассудам што е грешно а што не.
Постои нешто што се вика морал, некои луѓе го имаат, некои не.
Сексот е природна ствар, и е потреба. Не е нешто безобразно, туку нормална појава, помеѓу два среќни луѓе.
Жена што има редовен секс, е среќна жена. Не е нервозна ни хистерична, среќна е, весела и насмеана.
Де пуштете ги жените да се ебат на раат и да бидат среќни, не туку продавајте демагогии од 15 век.

Каков е тој морал ако менуваш партнери како чорапи? Сам се побиваш. Никој не забранува секс ако имаш брачен парнтер.

Сексуална револуција шездесетих је мајка већине савременог размишљања о сексуалним односима. Из ње су израсле следеће погрешне идеје. Секс је апсолутно битан за испуњење људске среће и развоја. Девственост је једно несрећно и неиспуњено стање. Сексуалне потребе и нагони мушкараца и жена су истоветни. Сваки секс је добар, док год он укуључује и љубав, или бар суздржање од повређивања друге особе. Традиционални хришћански појмови о сексуалности су репресивни и не подударају се са човековом личном слободом.

Овакво размишљање је одвело у огромне туге, а лоши плодови сексуалне револуције у току тридесет година, очигледни су: експоненцијално увећање насиља у кући, прељубе, полних болести, ванбрачне трудноће, абортусаи развода. Живот према обичајима сексуалне револуције, нити слави Свету Тројицу, нити потпомаже достојанству и спасењу мушкараца и жена

Секс је створен за добро у овом палом свету, али ни на који начин у сржи људског развоја и среће.

Треће, сексуални односи су добри само онда када се упражњавају према плану Творца. Бог је створио сексуалне односе из три основна разлога: да се избегне блудничење, да сједини мужа и жену у снашниј вези и да се рађају деца, која ће се подизати да обожавају Бога и за подизање Цркве. Свети Павле пише, Добро је за човека да не дира жену. Ипак, да избегне блуд, нека сваки човек има своју жену, и свака жена има сопственог мужа.

Мастурбација је осуђена као само-задовољавање, јер је расипање семена и његове рађајуће намене, и као неприкладно окретање ка себи и одбијање брачног контекста сексуалности. Она је увек грешна.

Сексуални односи пре брака су снажно осућени као блудничење, светогрдно прљање Храма Духа Светога, проневеравање будуће супруге и штетни су за развијање будућег, стабилног брака. Није случајно да пораст предбрачног секса, иде упоредо са порастом развода и брачне несреће.

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/seksualni_odnosi.htm

Kade procita deka nekoj napisal menuva partneri ko corapi?

ова се твои зборови

Де пуштете ги жените да се ебат на раат и да бидат среќни, не туку продавајте демагогии од 15 век.

Ова ти значи еден партнер брак? Ова е секс во брак?

Seks uništava ljudsku ličnost, on raslabljuje čovekovu volju, čini ga robom strasti.

Seks i razvrat su atributi crne magije i grehom razvrata se završavaju praznici satanističkih sekti. Demoni se okupljaju na smrad bluda, kao vrane koje sleću na trup

Zato su seks i razvrat sila koja demonizuje svet, to je ona strašna opasnost na koju smo zaboravili ili na koju se namerno žmuri kako se ne bi video njen istinski, odvratni obraz.

Prvi potop je pretvorio zemlju u okean. Poslednji će je spaliti i istovremeno obnoviti u vatri. Međutim, u naše vreme odvija se potop prljavštine u kojoj ne tonu ljudska tela već duše.

ова се твои зборови

Ова ти значи еден партнер брак? Ова е секс во брак?

Seks uništava ljudsku ličnost, on raslabljuje čovekovu volju, čini ga robom strasti.

Seks i razvrat su atributi crne magije i grehom razvrata se završavaju praznici satanističkih sekti. Demoni se okupljaju na smrad bluda, kao vrane koje sleću na trup

Zato su seks i razvrat sila koja demonizuje svet, to je ona strašna opasnost na koju smo zaboravili ili na koju se namerno žmuri kako se ne bi video njen istinski, odvratni obraz.

Prvi potop je pretvorio zemlju u okean. Poslednji će je spaliti i istovremeno obnoviti u vatri. Međutim, u naše vreme odvija se potop prljavštine u kojoj ne tonu ljudska tela već duše.
Пишувај на македонски .Ова е македонски форум .

Пишувај на македонски .Ова е македонски форум .

Ок

Целомудрието е една од најнепопуларните христијански добродетели. Тука нема исклучоци; христијанското правило гласи: „Или жени се и запазувај апсолутна верност кон сопругата (сопругот), или запазувај потполно воздржание“ (види 1Кор 7,8-12). Тоа е толку тешко и толку им противречи на нашите инстинкти, што се појавува заклучокот: или Христијанството не е во право, или со нашите сексуални инстинкти во нивниот сегашен вид нешто не е во ред. Или ова, или другото. Секако, како христијанин мислам дека нешто не е во ред со нашите сексуални инстинкти.

Но, имам јас и други основи. Биолошката цел на сексуалните односи се децата, како што биолошка цел на хранењето е одржувањето на организмот. Ако јадеме кога сакаме и колку сакаме, тогаш, најверојатно, ќе изедеме навистина многу, но не катастрофално многу. Еден човек може да јаде за двајца, но не и за десетмина. Апетитот ја преминува границата на биолошката цел, но не прекумерно. Но, ако младиот човек му даде слобода на сексуалниот апетит и ако од секој акт се раѓа дете, тогаш за десет години тој млад човек ќе може да насели еден мал град со свои потомци. Тој апетит несразмерно излегува од границите на своите биолошки функции.

Извор: http://agapi.mk/cslewis-moralot-vo-oblasta-na-polot-1/

Со други зборови, изопачениот апетит е крајно редок. А сексуално изопачени има многу, тие едноставно нè плашат и со тешкотија се предаваат на лечење. Јас не сакам да навлегувам во сето тоа, но ќе мора. Ќе мора, затоа што последниве 20 г. секојдневно нè хранеа со извесна лага за сексот. До мачнини ни повторуваа дека сексуалната желба е правилна, како и секое друго нешто; нè убедуваа дека, ако се откажеме од глупавата викторијанска идеја да ја потиснуваме таа желба, сè во нашиот човечки сад ќе стане добро. Тоа не е вистина. Штом ќе се оттргнете од пропагандата и ги погледнете фактите, ќе видите дека тоа е лага.

Има луѓе, кои заради профит, сакаат нашите сексуални инстинкти постојано да бидат возбудени, затоа што човекот, обземен од наметната идеја или страст, тешко дека е способен да се воздржи да не троши со цел да ја задоволи неа.
Извор: http://agapi.mk/cslewis-moralot-vo-oblasta-na-polot-2/

Како прво, нашата повредена природа, демоните што нè искушуваат и целата пропаганда на похотта, обединувајќи се, ни внушуваат дека желбите на кои се противиме се толку природни, разумни, полезни, дека спротивставувањето ним е еден вид ненормалност, речиси извратување. Реклами по реклами, филмови по филмови, романи по романи склоноста кон сексуалните прекумерности ја поврзуваат со физичкото здравје, природноста, младоста, со отворениот и весел дух.
Извор: http://agapi.mk/cslewis-moralot-vo-oblasta-na-polot-3/

Сексот ја уништувал личноста на човекот...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Оваква статија може да напише само некој кој трола или некој кој верува дека децата навистина ги носи штркот.

Инаку има гласини дека Хитлер бил импотентен, што ако гледаш од таа страна ти покажува што може да направи сексуалната фрустрација.:icon_lol:

Zato su seks i razvrat sila koja demonizuje svet,

Да му се објасни на овој дека сексот е сила која го продолжува човековиот род. Или можеби мисли дека бебињата се демони...:icon_mrgr:

@ZOTE , зaтoa штo гледaм декa зaпoзнaен си сo биoлoшките цели би сaкaл дa знaм кoјa е биoлoшкaтa цел нa клитoрисoт.

@ZOTE , зaтoa штo гледaм декa зaпoзнaен си сo биoлoшките цели би сaкaл дa знaм кoјa е биoлoшкaтa цел нa клитoрисoт.

Нема цел, затоа треба да се сече. Исто како што се сече во некои муслимански земји, треба и во христијанските. Нели @ZOTE ?

Zote, поповите велст дека телото е храм на душата, па до сексот се загадува и телото и душата.
Ај сега погледни ги телатс на нашето свештендтво и види на што личст нивните храмови.

Nevinosta e stigmatizirana od sestrinstvoto normalno.Mokta na zenata e koncentrirana vo seksot,koj vo isto vreme e najgolema maska slabost.Normalno deka zenite zestoko ke se presmetaat so raznorazni uvredi sprema sekoj koj bi se osmelil da ja vrati povtorno nevinosta na cena.

Последно уредено:
Нема цел, затоа треба да се сече. Исто како што се сече во некои муслимански земји, треба и во христијанските. Нели @ZOTE ?
Вo еднa стaтијa имaше дел кoј глaсеше: ,,aкo сaкaш дa гo дoкaжеш пoстoењетo нa Бoг пoкaжи нaкaј клитoрисoт.'' :LOL:

Ти предлaгaш Бoг физички дa биде oтстрaнет oд телoтo нa женaтa!? :cautious:

Сексот ја уништувал личноста на човекот...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Оваква статија може да напише само некој кој трола или некој кој верува дека децата навистина ги носи штркот.

Инаку има гласини дека Хитлер бил импотентен, што ако гледаш од таа страна ти покажува што може да направи сексуалната фрустрација.:icon_lol:

Да му се објасни на овој дека сексот е сила која го продолжува човековиот род. Или можеби мисли дека бебињата се демони...:icon_mrgr:

Зошто го игнорираш моето прашање од втората страна?

Зоте, ме интересира дали и како се класифицираат гревовите. Дали си подеднакво казнет ако имаш секс и ако силуваш или убиеш, или има кругови како кај Данте?

Хетероген реален стек на кривични дела aко све заедно. Или можеби те пржат на 200 за силување, 300 за убиство. :D
Друга опција ти е кој-признава-се-му-се-прашта нешто налик ова: https://www.youtube.com/watch?v=bm38xVMa5Ic

А ако мојата религија не ми дозволува да се женам, дали е грев сексот во тој случај?

Па според таа религија ако е дефинирано женувањето, дефинирано е и второто.
Од кај да знаеме шо се дешаа во таа твоја имагинарна религија па да ти кажеме.

Каква кола сакаш?
Нова прв да и се качиш или половна која кој стигнел ја возел

Постот е пример дека секој може нешто да легне. Еве некоја и на Фринџ му дала.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom