Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Ти мoжеш дa се шегувaш, нo зa свoите гревoви ти ќе си oдвoвaрaш. Ти сaмиoт aкo не си свесен декa прaвиш грев, тoгaш кoј мoже дa ти кaже и ти дa му пoверувaш.

Не се шегувам. Јас не познавам ниту едно машко кое влегло невино во брак, а познавам само неколку девојки кои го направиле тоа. Да не е биде пребукирано во пеколот?

Друже кулирaј, oвa не е некoе битнo прaшaње зa дa рaзгледувaме живoтни периoди. Тие штo сум ги зaпoзнaл ми биле тињa луѓе. Не знoрувaм зa тинејџери дa немa зaбунa :)
Ок друже, нема гајле. Чисто онака ме интересираше дали го имаше ова мислење за девиците уште пред да ја загубиш сопствената невиност, затоа што во претходниот пост добив впечаток дека си делузионален и дека страдаш од имагинарен victim комплекс.

Не се шегувам. Јас не познавам ниту едно машко кое влегло невино во брак, а познавам само неколку девојки кои го направиле тоа. Да не е биде пребукирано во пеколот?
Znaci, ne me poznavas mene...taka e koga ne odam na sobiranki.

Ок друже, нема гајле. Чисто онака ме интересираше дали го имаше ова мислење за девиците уште пред да ја загубиш сопствената невиност, затоа што во претходниот пост добив впечаток дека си делузионален и дека страдаш од имагинарен victim комплекс.

Ок, тоа мислење го имам за (најчесто) фанатичните религиозни наметливци и судии, скоро сум убеден дека не се баш сите такви ;)
Тоа victim комплекс ти е интересна забелешка, верувам дека ако се проанализирам ќе најдам такво навестување, никој не е совршен.[DOUBLEPOST=1426277675][/DOUBLEPOST]
Знaчи секoј секс пред брaк е грев aкo сaкaш дa знaеш.

Зоте, ме интересира дали и како се класифицираат гревовите. Дали си подеднакво казнет ако имаш секс и ако силуваш или убиеш, или има кругови како кај Данте?

Последно уредено:
Прво логички е да се запрашате зашто кај жените при губење невиност потекува крв. Значи ништо не е случајно. Ако не била невиноста света работа, тогаш логички жените би се раѓале сосема другачие створени. Не случајно во светото писмо пишува не проливај невина крв безпотребно, затоа што таа невина крв ќе падне врз тебе. Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев.

После сево ова јасно е кој е одговорт на прашањето на темата. Злото им наметнува лажни начела на луѓето, и тоа што порано било срамота и неморално, денес го преставува како нормално, дури се потсмеваат и со некои личности кои се свесни за светоста на невиноста.
Мене не ми течеше крв кога ја изгубив невиноста, технички, уште сум невина.
Лајк а врџин...

Мене не ми течеше крв кога ја изгубив невиноста, технички, уште сум невина.
Лајк а врџин...

Има мажи што оставаат после оваква случка. Да фанеш да им го извадиш гркланот низ уста!

Јас сум во брак, ама не сум венчана у црква. Дали тоа значи дека живеам у конкубинат и дали сексот со маж ми е грев?

А граѓанските заедници се сметаат како брак? Затоа што лгбт немаат право на брак во некои држави, а ова е легално.

Зоте, ме интересира дали и како се класифицираат гревовите. Дали си подеднакво казнет ако имаш секс и ако силуваш или убиеш, или има кругови како кај Данте?

Абе шо не кажете дека Зоте бил интересен за читање? :LOL:

Кажи им, Зоте, објасни им уште еднаш

Јас сум во брак, ама не сум венчана у црква. Дали тоа значи дека живеам у конкубинат и дали сексот со маж ми е грев?

А граѓанските заедници се сметаат како брак? Затоа што лгбт немаат право на брак во некои држави, а ова е легално.

Сите одговори ги имате на следниот линк.

Свештеник Алексеј Јанг

✤✣✤

Православниот брак

✤✣✤

http://www.bigorski.org.mk/index.php?content_type=pouchni_slova&action=details&record_id=91

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom