Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Прво логички е да се запрашате зашто кај жените при губење невиност потекува крв. Значи ништо не е случајно. Ако не била невиноста света работа, тогаш логички жените би се раѓале сосема другачие створени. Не случајно во светото писмо пишува не проливај невина крв безпотребно, затоа што таа невина крв ќе падне врз тебе. Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев.

После сево ова јасно е кој е одговорт на прашањето на темата. Злото им наметнува лажни начела на луѓето, и тоа што порано било срамота и неморално, денес го преставува како нормално, дури се потсмеваат и со некои личности кои се свесни за светоста на невиноста.

Ako nekoja devojka pri masturbiranje ili drugi okolnosti si go skine himenot dali treba da si ja venca rakata ili vibratorot/dildo ?

Ako nekoja devojka pri masturbiranje ili drugi okolnosti si go skine himenot dali treba da si ja venca rakata ili vibratorot/dildo ?

Маструбацијата е грев.

1Коринтјаните 6

9. Или не знаете дека неправедниците нема да го наследат царството Божјо? Не лажете се: ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубодејците, ниту ракоблудците, ни мажеложниците,

10. ниту крадците, ни користољупците, ни пијаниците, ниту хулниците, ни грабачите нема да го наследат царството Божјо.

Кој сака да проучи подетално има на следниот линк.

О похоти и самозадовољавању (мастурбацији)

Архиепископ Хризостом

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/pohota_i_masturbacija.htm

Маструбацијата е грев.

1Коринтјаните 6

9. Или не знаете дека неправедниците нема да го наследат царството Божјо? Не лажете се: ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубодејците, ниту ракоблудците, ни мажеложниците,

10. ниту крадците, ни користољупците, ни пијаниците, ниту хулниците, ни грабачите нема да го наследат царството Божјо.

Кој сака да проучи подетално има на следниот линк.

О похоти и самозадовољавању (мастурбацији)

Архиепископ Хризостом

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/pohota_i_masturbacija.htm

Зоте, женет си ти?

Тука не е спомнато ништо за дилдоблудници и вибратороблудници.

Ракоблудници низаедни! Секако дека мастурбацијата е грев, какво е тоа прашање ви се молам. Милиони животи уништувате при ејакулација, сте размислиле ли за тоа!?

sz94kh.gif

Јако е кога реметењето на затуцани религиозни фанатици започнува со благородна причина, а тоа е исмевање на религиозните вредности поради кои се соочуваме со различни општествени проблеми.
И преминува во типично вербално насилство, првичната благородна цел се губи, сеа останува само задоволството предизвикано од реметење на некој заблуден несреќник со суштински добри намери, а причината се користи како оправдување... :)

Не ги слушај глупостите...
Невиноста како и многу други работи е стигматизирана затоа што непотребно обраќаме премногу внимание на туѓото мислење за работи кои се наши лични.

Не ги слушај глупостите...
Невиноста како и многу други работи е стигматизирана затоа што непотребно обраќаме премногу внимание на туѓото мислење за работи кои се наши лични.
Тoa гo кaжувa чoвек кoј не јa рaзбирa бoрбaтa пoмеѓу дoбрoтo и злoтo, и кoј не признaвa декa чoвекoт е ствoрен oд Гoспoд a не нaстaнaл случaјнo. И зaтoa не ги пoчитувa бoжјите зaкoните туку си живее пo слoбoднa вoљa, a кoгa ќе гo стигне невoљa пoрaди сoпствените гревoви плaче и бaрa пoмoш oд секaквo гaтaчи и врaчеви.

Тoa гo кaжувa чoвек кoј не јa рaзбирa бoрбaтa пoмеѓу дoбрoтo и злoтo, и кoј не признaвa декa чoвекoт е ствoрен oд Гoспoд a не нaстaнaл случaјнo. И зaтoa не ги пoчитувa бoжјите зaкoните туку си живее пo слoбoднa вoљa, a кoгa ќе гo стигне невoљa пoрaди сoпствените гревoви плaче и бaрa пoмoш oд секaквo гaтaчи и врaчеви.
Оди лечи се.
Мојата воља е мој закон. Ако сакам ќе бидам невин, ако сакам ќе одам по ку*ви. Се дури мене ми е добро, и се дури никому не причинувам зло, немаш право да осудуваш.
Јас не сметам дека сум направил лошо се додека не сум причинил некому болка, физичка или душевна.

p.s.: Патем, мојот коментар беше во насока на осудување на стигматизирањето на невиноста како нешто ненормално. Но еве, толку ви држи вода толеранцијата вам, на религиозните фанатици.

Последно уредено:
Леле какви глупости прочитав на темава.
Невиноста била света работа :facepalm:
Зошто бе, читаат девојчиња од 14 години што не се ебеле досега, немојте да ги учите вакви глупости. Ќе почнат да се одмиваат со света водичка.
Во 21 век.

Оди лечи се.
Мојата воља е мој закон. Ако сакам ќе бидам невин, ако сакам ќе одам по ку*ви. Се дури мене ми е добро, и се дури никому не причинувам зло, немаш право да осудуваш.
Јас не сметам дека сум направил лошо се додека не сум причинил некому болка, физичка или душевна.

p.s.: Патем, мојот коментар беше во насока на осудување на стигматизирањето на невиноста како нешто ненормално. Но еве, толку ви држи вода толеранцијата вам, на религиозните фанатици.

Гледаш дека не разбираш ништо а после кој ќе ти биде крив кога ќе те стигне некое зло. Господ не се меша и не казнува, сам се казнуваш поради погрешниот начин на живот, поради гревовите те стига некое зло. Господ дошол да ги спаси луѓето од такво нешто. Затоа и дал заповеди и начин на живот за да не страдаат луѓето. Ако ти погрешно, и на грев ги учиш луѓето тогаш што сакаш повеќе да кажеш кога велиш не сум направил ништо лошо. Затоа само преку божјата милост на Господ Исус Христос човек може да ги очисти своите гревови.

Слободната воља те носи кон грешен живот. Сам ќе се осудиш на крај, или ќе те стигнат гревовите што ги правиш.

Гледаш дека не разбираш ништо а после кој ќе ти биде крив кога ќе те стигне некое зло. Господ не се меша и не казнува, сам се казнуваш поради погрешниот начин на живот, поради гревовите те стига некое зло. Господ дошол да ги спаси луѓето од такво нешто. Затоа и дал заповеди и начин на живот за да не страдаат луѓето. Ако ти погрешно, и на грев ги учиш луѓето тогаш што сакаш повеќе да кажеш кога велиш не сум направил ништо лошо. Затоа само преку божјата милост на Господ Исус Христос човек може да ги очисти своите гревови.

Слободната воља те носи кон грешен живот. Сам ќе се осудиш на крај, или ќе те стигнат гревовите што ги правиш.

Зоте, дали животните грешат душа?

Зоте, дали животните грешат душа?

Според христијанството, животните немаат душа. И седи мирна, не скокај многу, оти на еден консил се гласало дали жените имаат душа, и било изгласано ДА, ама со минимално мнозинство. Малку фалело да прогласат дека немаш душа.

Не ми требаат 10 заповеди за да знам како да живеам и да рассудам што е грешно а што не.
Постои нешто што се вика морал, некои луѓе го имаат, некои не.
Сексот е природна ствар, и е потреба. Не е нешто безобразно, туку нормална појава, помеѓу два среќни луѓе.
Жена што има редовен секс, е среќна жена. Не е нервозна ни хистерична, среќна е, весела и насмеана.
Де пуштете ги жените да се ебат на раат и да бидат среќни, не туку продавајте демагогии од 15 век.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom