Зошто ненормалното станува нормално?!

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Koga go procitav naslovot na temata pomisliv deka se rasprava za toa:
Kako shundot ja rasipa mladinata
Kako se srusija site seksualni tabua.
Kako decata prerano porasnuvaat
Kako zapadnata entertainment kultura ni plasira razni gluposti koi indirektno gi vpivame i primenuvame vo sekojdnevniot zivot.
Kako kapitalizmot ne napravi da si gi kopame ocite eden so drug.

Vie Branko Grujo....Utre tema za Pomracuvanje na sonceto....KE opnete kao Vladata ne gi zastitila graganite so temni ocila a ima pari za spomenici.
Ili BMW go vaga novio X5 - A sto bidna so BMWto na Beckam? go vozi Goce po Skopjeno

Има една позната премиса: завади па владај!
Почнуваш со превземање на медиуми од сите видови, произведуваш твоја вистина, ја дистрибуираш до сите точки. Нема повеќе можност за споредба, тоа е тоа. Нема избор, нема замарање со опции, прифати го така како што е. Ова се сценаријата на сите СФ филмчиња со роботи-луѓе и испрани мозоци!

Македонците се уште на стадиум ан мало дете. Треба да поминат најмалку уште 150 години да пораснеме.
Само видете каква е ситуацијата на форумот и се’ ќе ви биде јасно. Така е секаде: и во болница, и во црква, и во школо, и во општина...

Македонците се уште на стадиум ан мало дете. Треба да поминат најмалку уште 150 години да пораснеме.
Само видете каква е ситуацијата на форумот и се’ ќе ви биде јасно. Така е секаде: и во болница, и во црква, и во школо, и во општина...

Дури и на форум можам да кажам дека тоа може да се согледа подобро, за разлика од некаде надвор, зошто тука на форум повеќето се чувствуваат „сигурни“ под таа „маска“ што ја имаат на себе (т.е. анонимноста) и имаат истите тие повеќе храброст да си ги истакнат глупостите...

Од предолгата транзиција се создава исчашено општество
Порано мн.добро разликувавме што е добро а што лошо, денес веќе не е така - постои збунетост кај народот (маж со маж се жени) и ако ги прашаш дали тоа е добро, ќе речат па не знам, чекај Европска Унија ќе ни каже:facepalm:

мислам дека и на ова местото му е тука
kremni namaz 'Nutela' namenjen tržištu jugoistočne Evrope sadrži mnogo manje lešnika nego onaj za tržište zapadne Evrope. Navodno, ispitivanjem je utvrđeno da stanovnici JIE više vole 'Nutelu' sa manje lešnika

поготово на објаснувањето дека народот од Ј.И Европа обожува нутела без лешници ,:tapp::pos: та затоа нутелата била различна од онаа наменета за пазарот во западна Европа а цената иста

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=01&dd=16&nav_id=800762

Најголемиот проблем е во медиумите.......Се додека медиумите се во рацете на владата, таа нема никогаш да биде сменета....зошто? Затоа што поголемиот дел од народот гледа ТВ а тоа е во сопственост на владата, и таму тече мед и млеко само,......нешто слично на северна кореја, инаку нивниот владетел пак победи на изборите со резултат 100% освоени гласови....... не ни знаат што се случува друго затоа што не се прикажува.......поради тој криминал всушност и на владата не и одговара да влеземе во ЕУ затоа што таму ке им бидат контролирани средствата и најверојатно ке завршат како Санадер.....И на народот му е испран мозокот од медиумите, затоа ненормалното стана нормално......Пример кај нас само се спомнува колку е невработеноста, и овие направија финта избришаа голем број луге од заводот и ја намалија, но зошто владата не зборува за вработеноста? Зошто и никој од новинарите не им текнува да прашаат за тоа? Затоа што тоа ја открива вистинската бројка.... еве линк подолу....вработеноста е само 40% човече, што значи 60% од работоспособните не работат! и оди разбери зошто будаливе пак ке ги изберат криминалциве....одговорот е затоа што им е испран мозокот...не можат да размислуваат веќе, а критичката маса , младите си заминуваат од државата и нема кој да ги надгласа манипулаторите......како и да е , паднало и римско и отоманско царство, се ке биде во свое време само што нашите генерации ги уништија и со тоа ги избркаа од државата...еве го линкот

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_unemployment_rate

кликнете на employment rate за да гисортирате по вработеност земјите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom