Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
So mesecnit ciklusna zena taa e necista i zatoa nedela po krvranjeto i se zabranuva da se pricestuva poradi povremeno krvarenje za da ne preku svojata krv isfrli del od hristovata
Zatoa sto na tajnata veceta nemalo zeni!
Оф мори мајко,дочекав и вакво нешто да прочитам!!!:nesum:
Абе Чаир кратко и јасно да си кажеше дека на жената и е забрането да оди во олтарот поради месечниот циклус,бидејќи во тој период таа се смета за нечиста и точка.
Што спомнуваш глупости од типот за да не исфрли дел од христовата крв преку својата. Ако за ова не ми дадеш поткрепа од Библијата,јас како муслиман барам од тебе јавно да им се извиниш на сите добри христијанки за оваа реченица и да ја избришеш од постот.![]()
Оф мори мајко,дочекав и вакво нешто да прочитам!!!:nesum:
Абе Чаир кратко и јасно да си кажеше дека на жената и е забрането да оди во олтарот поради месечниот циклус,бидејќи во тој период таа се смета за нечиста и точка.
Што спомнуваш глупости од типот за да не исфрли дел од христовата крв преку својата. Ако за ова не ми дадеш поткрепа од Библијата,јас како муслиман барам од тебе јавно да им се извиниш на сите добри христијанки за оваа реченица и да ја избришеш од постот.![]()
Dokolku Presveta Bogorodica bila prisutana na Tajnata vecera togas Bog ke dopustese sluzenje na prestolot, i izvrsuvanje na Svetite tajni. Spak grevot dojde preku zenata.И затоа жената не може да биде поп.:nesvest:
А малце да ги засукаш ракавите и да под објасниш.:wink:
Лол како може овакви теми да отварате нема женски попови а нема ни да има.. и читајте библијата ќе ви стане се јасно зашто нема итн..