Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро треба и тие што веруваат да кажат нешто во врска со темава.

-Verbata vo Boga,ne e opredelena spored vremeto,a nitu pak e svojstvena za lugeto koi vie gi narekuvate zatucani i sl....zalosno e vo 21 vek.covekot da ne znae Koj go sozdal
-Znaci sepak posvetuvanjeto vreme na verata e pameten nacin
-Pa tebe togas drugite ke te doziveat kako vernik (a ne si).....toa sto zboruva znaes li?:helou:
Значи да се дообјаснам - Слободното време го искористувам на попаметен начин...Кој нема шо да праве, а сака да си ја развива фантазијата, му препорачувам да упадне во некоја религија (единствено добрата фантазија ја гледам како позитивна придобивка од било која религија... па ајде бе, такви приказни нема да имате можност никаде да слушнете) ... Чист пример ви е Radost, просто му завидувам на човеков. Respect man :pos2:

Neveruvam zaso ne custvuvam potreba da veruvam. So ke mi se smeni ako stanam vernik? "Daj boze" ke ima nekakvo znacenje?

od ednostavni pricini: ponekogas duri tesko mi e da povervam vo ona so go gledam, a ne da vervam vo nesto TAKVO !

Господ е нај голема измислица до сега што ја измислил човекот има многу факти
1. Тајната вечера треба да пијат вино сите од еден бокал или незнам ти шо на сликата јасно се гледа дека имаат секој по еден пред него
2. Крстоносците го шириле христијанството со војни, убијства...тва е грев мислам
3. Има се повеке и повеке атеисти (напредува човечкиот мозок)
4. Ако е Господ толко мокен како шо го правите верниците зошто не воспостави мир на земјата нели му е доста од толко кршачи на неговиот закон или да ги убеди сите атеисти дека постои над човекова сила ?!

Да не набројувам уште ке стигнам до 1000

1. Тајната вечера треба да пијат вино сите од еден бокал или незнам ти шо на сликата јасно се гледа дека имаат секој по еден пред него
2. Крстоносците го шириле христијанството со војни, убијства...тва е грев мислам
4. Ако е Господ толко мокен како шо го правите верниците зошто не воспостави мир на земјата нели му е доста од толко кршачи на неговиот закон или да ги убеди сите атеисти дека постои над човекова сила ?!

Јас би ти препорачал да ги разгледаш уште еднаш првите четири што си ги напишал..Посебно интересна ти е оваа за тајната вечера..заборави да кажеш дали се работи за Розе или Вранец..

-Bog dade um i razum na lugeto,za na kraj samite Negovi sozdanija,da go pravat izmislen.Definitivno lugeto go iskoristuvaat darot za razmisluvanje protiv svojot Sozddatel.....Na zemjata nekoj ti dava nesto,ti pomaga,i na krajot otkoga ke postane dovolno iskoristen,se otrfla kako veke upotreben,pa se preminuva na drugo....Postapuvanjeto taka so lugeto si e posledica na ona pogore.
-Vo sto napreduva?!
-Tebe te ceka,no ne zaspivaj,zosto ni sam neznaes koga ke umres,kako ni bilo koj drug.I tebe profesorkata te trpela so losoto odnesuvanje celo polugodie,pa ti si rekol:"Abe dobro,ovaa glupa e,sto nisto ne mi pravi,ne prevzema nisto?"A taa premnogu dobrata te ceka,so nadez deka nekogas ke stanes i ke odgovaras da si popravis ocena.I na kraj,ti se uste spies,doaga juni mesec,ona te budi od son,i ti stava edinica,i pagas kaj nea......
Istoto e i so Bog.tebe i takvite kako tebe ceka da se razdubat,ve trpi,a krajot od vas zavisi....ne od Nego:helou:

Верни се зборовите:>>Ако со Него сме умреле,со Него и ќе оживееме.
Ако трпиме со Него и ќе царуваме,ако се одречеме,и Он ќе се одрече од нас.
Ако не веруваме,Он останува верен,бидејќи Сам Себеси не може да се одрече.<<

Второ послание на Светиот Апостол
Павле до Тимотеја (2,11-13)

da bideme religiozni toa ne ni treba tuku treba da bideme verni nas ne ni treba religija nas ni treba vera ona vistinskoto da bideme svesni deka sme skapo plateni i da ne go ziveeme zivotot tuku taka za dzabe zosto ima nesto poveke od ovoj zivot i koj kako ke see taka i ke znee

site tie vasi bogovi, angeli, drugi svetovi postojat vo samo i samo vo vasata vera i nikade na drugo mesto!

site tie vasi bogovi, angeli, drugi svetovi postojat vo samo i samo vo vasata vera i nikade na drugo mesto!
Одговор:
BOBI DMX напиша:
da bideme religiozni toa ne ni treba tuku treba da bideme verni nas ne ni treba religija nas ni treba vera ona vistinskoto da bideme svesni deka sme skapo plateni i da ne go ziveeme zivotot tuku taka za dzabe
И сега верниците пак нека дрват, нихилистите, атеистите и фенси модерните момци нека тупат шо сакаат.

не сум фатил да ги читам библијата, коранот и уште еден куп такви копи пејст книги но доволно сум запознаен со нивната содржина и она што го пропагираат за да речам НЕ фала... си знам сам да си поставам граници и според нив да се движам

Izvini sto se ubacuam, nemav namera da zboram na temava, zasto ne sum ateist, ama me zaskokotka sto si napisal SE BLIZI KRAJOT, a ne veruvas vo Bog.
KAko prvo Biblijata e EDNO I EDNISTVENO BOZJO SLOVO,a drugite ja kopiraat, zasto nieden od drugite religiozni vodaci (ne verski) ne umre za grevovite na lugeto!
A dzabe e kolku sakas MORALNI granici da postavis ako ne veruvas deka Isus umre za da te otkupi od Pekolot i za da go zapise tvoeto ime vo Knigata na zivotot, dzabe e sekoja moralnost, mozes da bides i najmoralen na cel svet dzabe ti e.....
Baska ako ja citas Biblijata ke vidis koi se velikanite na verata-napropadnatite slucai! Niz sto se ne pominale, kakvi ne moralni padovi ne doziveale, ama MU VERUVALE na BOG i za se se potpirale na NEGO.
Taka da moralnosta ima vrska so verata sigurno, ama sama po sebe ne e dovolna za spasenie.

Зошто не сте религиозни и зошто не верувате во Господ?
Прашањево ти е на место оти не веруваат оти не се просведочени и кај нов се е случајно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom