Зошто на Грција и плаќаме за виза за да одиме кај нив и да ги трошиме нашите пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Snajper
  • Време на започнување Време на започнување
Се дури не сВатиш дека Македонија се пишува со големо М и макар и од почит да го правиш тоа - не се нарекувај Македонец, драги:)

добро ај не се летај.. :)

не знам што да ти одговорам, кога вака се фати за ептен најбитната работа, впрочем најсуштинското во сето ова, дали македонија е со мала или голема буква. БРЕ! ме искара и се засрамив да ти кажам
одсега се колнам дека секогаш и секаде ќе користам голема М. малата м ја бришам од азбука

патриотишта големи, чест не продавате.. човек да му е мерак овака да ве чита! ви се дивам на зборовите...и горд сум на вас

поздрав со една песна од владо јаневски: зборови, јалови празни зборви... не ќе можат... бла бла бла...

како к-15 сте кога ве читам овака..

од искусвто знам, обично најаките мангупи овде, јадат шамарчиња во маало, одат по цигари и слично..

абе к-15

Ne e pravilno da se povlekuvame samite vo sebe, a posebnokoga e vo prasanje Grcija bidejki mnogu luge od tamu doagaat da kupuvaat vo Bitola i Gevgelija a da ne zboram za site pari sto gi ostavaat vo kockarnicite plus vo Makedonija ima mnogu grcki firmi koi ovde samo gi prerabotuvaat nivnite proizvodi i gi prakaat nekade vo svetot sto znaci ne ostvaruvaat profit od prodazba vo Makednija. I ne e Grcija Dora Bakojani ima i tamu fini luge na koi ne im e ic gajle kako se vikame. Moj sovet e sto poveke da se izleguva od drzavata ne zboram samo za Grcija tuku i drugite sosedni drzavi bidejki so sekoe odenje nekade em ke posetite novi mesta em moze nekoja ideja da vi dojde, a i koj znae moze nekoja rabota ke zafatite so nekoj. I uste nesto so sekoe ne odenje vo zemji kade sto zivee makedonski narod samo se prekinuvaat vrskite so svojot narod, a mislam deka toa e i nekoja osnovna cel posebno na Grcija.

Грчки шопинг-туристи ја тресат Битола

Поради значително пониски цени кај нас, грчките граѓани купуваат разни производи, а користат услуги и кај фризери, стоматолози и кај гинеколози

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=669E40D1019C77489289D0D64F8AF5B5

и,да ги избркаме?????

Печелјат пари в Г'рција, харчат ги в Македонија, какво по добре от това? Гр'цките магазини и по б'лгарската граница са пред фалит, заштото Г'рците пазаруват в Б'лгарија. В Г'рција се затварјат магазини, а в Б'лгарија и Македонија се отварјат нови, влизат пари. в Г'рција цените са нај-малко 2 п'ти по високи от Б'лгарија, и всеки предпочита да пазарува в Петрич и Сандански вместо в Драма и Серес. Еврото си е евро, независимо гр'цко ли е или френско и италианско :)

Поздрави :)

Грчки шопинг-туристи ја тресат Битола

Поради значително пониски цени кај нас, грчките граѓани купуваат разни производи, а користат услуги и кај фризери, стоматолози и кај гинеколози

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=669E40D1019C77489289D0D64F8AF5B5

и,да ги избркаме?????
ne treba da gi mesate licnite interesi so nacionalnite ....

Nacionalniot interes e samo zbir na licnite interesi na mnozinskoto naselenie.

Знаете ли по што е уникатна Македонија од останатите држави???????
MАКЕДОНИЈА Е ЕДИНСТВЕНА ДРЖАВА ВО СВЕТ ШТО СЕ ГРАНИЧИ СО САМАТА СЕБЕ!!!!!!!!!

Странно, аз с'м го чувал това за Б'лгарија. Но ако се замислиме как са смесени етносите на Балканите, мај това важи за всјака балканска д'ржава.

pak se navrakjame na ista tema.kazanoe predhodno koj se odi i zasto odi.epa da pijam kafe za 10 evra i da se falam deka sum bil vo grcka e nesto najglupo .prvo see toa do svesta, jas licno nemozam da poveruvam na covekot sto mu ja imaat iskreseno sofersajbanata i na prasanje, dali pak ke odi ,veli deka pak ke odi:pos2::pos2: :pos2: ee i sto vie ocekuvate od takvi lugje.ajde kazete dali ima nekoja organizacija sto bojkotot ke go dade javno na tv , po mediumi ke stavime zabrana za se stoe grcko.ako moze da odi kampanja kupuvajte makedonski proizvodi , zasto da nemoze da napravime kampanja da bojkotirame grcki proizvodi.

Ne e pravilno da se povlekuvame samite vo sebe, a posebnokoga e vo prasanje Grcija bidejki mnogu luge od tamu doagaat da kupuvaat vo Bitola i Gevgelija a da ne zboram za site pari sto gi ostavaat vo kockarnicite plus vo Makedonija ima mnogu grcki firmi koi ovde samo gi prerabotuvaat nivnite proizvodi i gi prakaat nekade vo svetot sto znaci ne ostvaruvaat profit od prodazba vo Makednija. I ne e Grcija Dora Bakojani ima i tamu fini luge na koi ne im e ic gajle kako se vikame. Moj sovet e sto poveke da se izleguva od drzavata ne zboram samo za Grcija tuku i drugite sosedni drzavi bidejki so sekoe odenje nekade em ke posetite novi mesta em moze nekoja ideja da vi dojde, a i koj znae moze nekoja rabota ke zafatite so nekoj. I uste nesto so sekoe ne odenje vo zemji kade sto zivee makedonski narod samo se prekinuvaat vrskite so svojot narod, a mislam deka toa e i nekoja osnovna cel posebno na Grcija.

Јас се извинувам...ама дали тие луѓе ги навредил некој?
Или?
Јас лично сум видел и во Битола и во Гевгелија каков третман имаат....
Значи никој не им рекол Вие не постоите како држава и народ...
Никој не им рекол да си одите од тука...
И што е најважно...никој не им наплаќа влез во Македонија 35 ЕВРА.
ТОА Е РАЗЛИКАТА....треба повеќе????:toe:

Grcite se pederi ama Makedoncite se izgubeni mazohisti bez ronka samosvesnost 90 % , jaki na zborovi za Aleksandar i Antika a im go pusat na Grcite za viza i da carat nekoj denar

Za kur ne ne biva !

Grcite se pederi ama Makedoncite se izgubeni mazohisti bez ronka samosvesnost 90 % , jaki na zborovi za Aleksandar i Antika a im go pusat na Grcite za viza i da carat nekoj denar

Za kur ne ne biva !

Е баш за да не бидеме мазохисти.....затоа го зборувам ова.......
Да се обединиме...да се организираме...не знам шо да направиме....
важно е да се осети дека има некаква реакција....макар и 5% помалку луѓе да одат таму...тоа ќе значи многу....тие работи се следат...

Јас сум свесен дека има луѓе кои стварно мораат да одат и дека има луѓе кои к...т не ги боли за муабетов шо го праиме ние тука....
Ама ние што имаме избор.....можеме да придонесеме....
И плус секој од нас има по некој близок кој оди во Солун на шопинг и кафепиење....
Еден мал муабет...нема кај сите да упали - нормално...АМА???????

Не сакам да мислам дека немаме сила за да ја избојкотираме Грција....посебно затоа што имаме здрава причина за тоа...

Да ја бојкотираме Грција?? Па ние со се Албанците сме 2 милјона народ, односно 1 и нешто милјон Македонци, и ние ќе ја бојкотираме?? Тоа е половина Солун. Ако не е нашето кафе и шопинг можеби ќе пропадне Грција, а? Абре луѓе тоа е држава, не е како нашата. Каде со 56% неписмени?? Па Грците ни криви, Јанко ни е крив? Гладни и неписмени добро е што воопшто не примаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom