pumaval
Дрвен Адвокат
- Член од
- 5 септември 2008
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 598
Me inspirirase smrtta na Syd Barrett da pocnam da razmisluvam, zosto mrtvite umetnici (konkretno vo ovoj slucaj, muzicari) gi cenat poveke od zivite.
Primer Jimmy Hendrix (ke me pljukaat za ova). Hendrix ne e tolku dobar gitarist kolku sto go izdignuvaat sega, spored mene e samo izvikan, tipot nemal nesto tolku posebno vo nego (sekoja cest za toa sto go napravil, daleku od toa deka pljukam po negovata umetnost) za da go pravat najdobar gitarist na site vreminja. Spored mene deneska ima mnoooogu podobri gitaristi od Hendrix sto ne se ceneti ni frakcija od toa kolku sto e cenet Hendrix (John Petrucci (vsusnost i celiot Dream Theater, se uzasno potceneti), Joe Satriani, Steve Vai, David Gilmour).
Vtor primer Kurt Cobain. Sekoja cest za toa sto uspeal da napravi novo dvizenje vo muzikata, ama dali stvarno e na toa nivo na koe e krenat denes???
Tret primer Jim Morrison. Ovoj tip stvarno ne naprail nisto posebno, osven toa sto bil nekoj si vid na ikona (stanal podocna, posle negovata smrt) i sega se pojavuva sekade, i kaj sto treba i kaj sto ne treba, samo zatoa sto umrel na vreme.
Cetvrt primer, John Lennon. Prasanjeto e sto ke se slucese ako The Beatles funkcioniraa do denes, kako sto funkcioniraat The Rolling Stones, a Mick Jagger da bese ubien vo sedumdesetite? Dali The Rolling Stones ke bea na mestoto na The Beatles po nivnata slava i ke bea nekoj vid na kult, a The Beatles ke bea bend od starci sto prai turnei dodeka desetina drugi crnci im ja svirat muzikata u pozadina? Nakratko kazano, dali ke im bea smeneti mestata???
Vasi mislenja???
Грешкаа сииииии...... оди да се исповедаш во црква..... Џими Хендрикс умрел на 29 год мислам..... А можел да свири со забите, со нозете, со носот, со гитарата на грб... им обожаватели колку што нема да има европа уште 500 години... џон ленон пишувал песни за филмови, и има напишано песни коишто сега се химни.... затоа мислам дека ова беше непотребно... сепак секој има право на свое мислење

... Bul. Slatkar Marinkovic hahahah ...