NaughtyByNature
Y Child
- Член од
- 1 декември 2010
- Мислења
- 423
- Поени од реакции
- 427
Немаат телевизори во ќелиите.А оние жени викаш кои што имаат авторитетни мажи се имуни на трач муабети и шпански серии?
Да не им е одземен телевизорот?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаат телевизори во ќелиите.А оние жени викаш кои што имаат авторитетни мажи се имуни на трач муабети и шпански серии?
Да не им е одземен телевизорот?![]()
Чистењето, готвењето и перењето одат заедно со шминкањето, фризирањето и другите ситници кога немаш маж и деца.
Не познавам жена која што ги прави сите овие работи, односно изгледа постојано средено, куќата и мириса на прекрасен ручек, исчистено, испеглано, среќен маж, уште посреќни деца и на сето тоа заработува. Ти познаваш? Можеби ако сите овие работи ги најдеш во различни жени.
Сексилишс не е се во надворешниот изглед има нешто и од внатре што е многу поважно, и има работи кои се многи поважни од изгледот и кариерата, на пример фамилијата.
Но тоа е твое мислење, а мое мислење е дека твоето мислење не е правилно ,убаво е да бидеш чист и дотеран, но тоа не е на прво место. Премногу материјалистично, себично, и одбивно ладно. Нема љубов во тоа што го збориш., а кога станува збор за живеење на правилен живот љубовта е на прво место, шминките и берберот се далеку под љубовта и благодетите кои произлегуваат од неа.
За јадењата, колку и да имам пари и да можам да си дозволам ручек во најдобриот ресторан, за мене секогаш ке биде повкусен ручекот на мојата мајка, баба, или жена, затоа што знам дека тој ручек не е направен од интерес(за да биде платен) туку од љубов, зошто некој мислел на тебе, дека си работел и дека си гладен и сакал да ти помогне, кога веке си уморен и гладен барем глад да не чувствуваш.
Не важи ова само за жените, јас истото би го правел ако мојата жена е заморна и гладна. Не се вкусува само јадењето додека се јаде се вкусува и мислата со која било тоа јадење направено, и тој вкус е далеку поубав.
Жива среќа што жените што имале свекрва како Џеври и маж како Таксин (мамина маза и вол) родиле синови и ги воспитале да и помагаат на жената и да ја прават среќна. Еве на пример мојата (идна се надевам ) свекрва стално вика: Синко, ако жена ти ти пере, ти чисти по цеееел ден, ако праи ручеци и се грижи околку децата, ако е папсана и уморна и ти не и помогнеш, мајка не чекај вечер секс... ич не ни помислувај! ете затоа драги мој дами ќе си најдете таков некој како мојот што ме пречекува од работа со јадење, што не сака да се дрндам по автобуси па ме носи со кола секаде, некој што знае да те изненади од чиста мира со убав поклон...знам многу од машкиве на форумот, ќе си речат папучар, ама денес таков маж е реткост.....и богатство! :smir:
Синдромот на балкански маже опасна работа драги, затоа бегајте од такви !
Avtoritetot ne go izmisliv jas, prirodata go ima izmisleno, ne go ubivajte glasnikot. Baba mi i dedo mi se odamna pocinati, ne se sekavam kako funkcionirale.
Od kade ti e cudnata ideja deka postoi napredok vo odnosite pomegu polovite? Laga e toa, maskirana pod prevezot na New Age. Jas moite razmisluvanja im gi kazuvam na sovremenite zeni, ovie od temata, i najcudno od se e sto ne se slagaat so mene, a sakale da se mazat za mene. Uste edna kontradikcija...
Lele taa opsednatosta so sluguvanjeto, aman. Eden den sama ke sakas da se grizis za nekogo, pa ke ti stane jasno deka ne se raboti za sluguvanje. Do togas, pozdravi go svalerot...
Колку не си ме сфатила...
Ти кажав духовно, а не телесно, како да знаев дека ќе залеташ на тоа.
Споредбата за татко ти ја дадов во друга конотација. Вие дома татко ти не го третирате како животно, не му се дерете, не го терате во 300, туку комуницирате најнормално, се надевам. Комуникацијата во бракот ќе биде како твојата комуникација со сите нормални луѓе, само со разлика што нема да живееш со твоите или сама, туку ќе си живееш со сопругот (оној со кого си потпишала пред матичат, не е темава за невенчано живеење). Брак е заедница помеќу луѓе кои се сакаат, БРАКОТ НЕ Е ЗАТВОР.
Тебе за курвање не ти требаат години, ти треба само некој.
П.С. Ама се браните од мажење к`о на колење да ќе ве носи некој. Кога ќе најдеш некој со кого искрено се сакаш и со кого ќе сакаш да го поминеш животот нема да мислиш на ручеци и на глупи работи кои траат 1 саат ќе мислиш на иднина која ќе биде месеци и години.
П.П.С. БРАКОТ НЕ Е ПРАВЕЊЕ МАНЏИ И САЛАТИ ИЛИ ЗАБРАНА ЗА ИЗЛЕГУВАЊЕ СО ДРУГАРКИ, БРАКОТ Е ДЕЛЕЊЕ НА ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ СО НЕКОЈ КОЈ ГО САКАТЕ. Во превод, бракот е исто она што го имаат вашите родители.
КОЈ ДЕЛ НЕ МЕ РАЗБИРАТЕ???
Кој е дете на среќно мажена двојка која се сака нека дигне два прста.
Или што имаат базична комуникација .
вие бракот го гледате како парламент или бојно поле ??
ако е како парламент за да функционира треба да има просто мнозинство пример од 61 пратеник. ако нема тогаш паѓа владата во случајот бракот.значи се се сведува на компромис но со една гоолема битна работа. сепак треба да има некој последен збор, и тоа е тоа. ако тоа го нема ке стане бојно поле, а на бојно поле има само еден генерал и тој кажува.ако има двајца ке се изгуби војната тоест бракот.значи пак компромис.и да не ме сватите погрешно не нагласив дека последниот збор треба да го има мажот но во поголем број случаи барем кај нас го има.сега зошто е тоа така и дали е исправно незнам но знам дека порано не така оддамна се знаеше кој е кој во кукјата и браковите траеја до смрт
дечки беееее не ми се верува....
:nesvest:
уствари сите истиот муабет го праите на различни начини и си се карате....
значи да даеме заклучок: за све се криви мажите!:pos2:
Ја мајката зош сеа ние за се криви ?
Не зборувај напамет. Со добар договор и разбирање се’ се постигнува.
Нормално е партнерите да имаат многу повеќе обврски и помалце слободно време кога имаат дечиња, но тоа така и треба да биде бидејќи веќе не се нивните родители тука да исчистат, исперат, зготват, заработаат, туку сите тие обврски сега паѓаат на нив... а и така треба да биде. Неможе да очекуваш да имаш ист живот во брак со деца, и кога си соло.
Па еве јас ич не сум таков како што вие ги претставувате мажитепа да не не сте бе???? да бевте поарни, сеа сите ќе бевме мажени! хахахахахахахахахаха
Според логиката на повеќето од соговорничките, ние мора да сме жени!Па еве јас ич не сум таков како што вие ги претставувате мажите![]()
рековме кој како ке си ја нареди.--- надополнето ---
И сега е така срцкаМажот го има последниот збор .... ,, да драга!,, ...
И сега да не испаднам ептен феминистка, отворено си кажувам дека дури ми е жал за денешниве мажи. Нашите предходнички, ја оправиле работата, та газите како на јајца да не ни шушнете додека си го дуваме лакот. Да не се разбереме погрешно, јас си ги учам другариве да имаат поголемо его и повеќе свое јас. Сите мажи, што ги познавам, се постари од мене, и играат како што им свири девојката..Па какви све глупости имаат простувано, абе муабет не ми се прави.
Се согласувам дека за се треба да има доминантен. Ама не значи дека едниот мора да биде доминантен во се. Затоа се делат обврски. И сите се среќни.
--- надополнето ---
.