Зошто луѓето ги кријат своите години?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
Dali nekogas ste izlagale za svoite godini? I dali ste bile izlagani i kako reagiravte ??

Никогаш не сум лажел за моите години, напротив додека беф во пубертет беф напреден за свои години, и ми годеше коа ме фалеа бреее што маж си биднал :)
Ретко ме лажеле за свои години, и не сум го сфаќал тоа премногу лично, доколку ми било важно да знам сум наоѓал начини да проверам за годините :)

Ни јас никогаш не сум лажела за годините, не сум имала потреба од тоа. Ни па ми се десило да ме лажат за години .. а и да ме ништо битно не ми играат годините никаква улога во животот, личностите ги ценам какви се без разлика на годините.

ja ne lazam i ne krijam godini. Edas trebase

Штранга, ти зошто се шминкаш и зошто користиш креми за уништување на брчките?

Ете ти го одговорот.

Godini imam krieno vo vremeto koga mnogu cesto bev na mIRC, za da bide pointeresno (nekogas koga sakav da se zafrkavam, ne e interesno pa sekogas da kazes se tocno za tebe). No vo posledno vreme si kazuvam tocno, so si e tocno tocno si e!

Acid напиша:
Штранга, ти зошто се шминкаш и зошто користиш креми за уништување на брчките?

Ете ти го одговорот.

hehe u zabluda si bre acid ja koristam sminka za da si bidam ubavka , a ne za da gi skrijam godinite , boze sacuvaj pa jas imam samo 24 godini i uste ne koristam kremi protiv brcki al ke pocnam od 25 hihi
uste ne mi se e slucilo da si gi skrijam godinite , ali valjda ke dojde i toa vreme hehe

ja mislam deka krijenjeto na godini najmnogu go pravat isfrustrirani i iskompleksirani personi dane gi narecam taka...kao na primer ja i drugarkami bevme ednas na edno mesto ne e bitno...bitno bese cabare i tamu eden tipac i se upustavase ali se glease deka ima vise od 30..i koga posle tipot da ti bil zenet so deca...BOG DA CUVA MISLAM BOLNI PSIHOPATI NIZ GRADOV...

schtranga напиша:
hehe u zabluda si bre acid ja koristam sminka za da si bidam ubavka , a ne za da gi skrijam godinite , boze sacuvaj pa jas imam samo 24 godini i uste ne koristam kremi protiv brcki al ke pocnam od 25 hihi
uste ne mi se e slucilo da si gi skrijam godinite , ali valjda ke dojde i toa vreme hehe
Шминка = залажување. Со шминка ги залажуваш другите дека си помлада (поубава). Можеби не си свесна, ама индиректно ги криеш годините на тој начин.

Се знае зошто луѓето лажат за годините. За да „профитираат“. Лажат ако тоа им е во корист. Тие што сакаат да изгледаат по возрасно (а уствари се копиљаци) - лажат дека се постари. Тие што сакаат да изгледаат помладо (а се постари) - лажат дека се помлади или воопшто не ги кажуваат годините, вадејќи некое глупо правдање дека „дама не треба да се прашува за тоа“.

ne gi krijam godinite zasto i nema potreba a godinite gi krijat samo onie sop kompleksi:je:

BabyGirl^^^ напиша:
ja mislam deka krijenjeto na godini najmnogu go pravat isfrustrirani i iskompleksirani personi dane gi narecam taka...kao na primer ja i drugarkami bevme ednas na edno mesto ne e bitno...bitno bese cabare i tamu eden tipac i se upustavase ali se glease deka ima vise od 30..i koga posle tipot da ti bil zenet so deca...BOG DA CUVA MISLAM BOLNI PSIHOPATI NIZ GRADOV...
Ako ne pobaras nikoj ne ti dava...........
Pa i ne bil tolku psiho oti sakal da ve prevrti.........
:wink:
edinstveno mu zabelezuvam deka zenet (ne lici)

Не лажам за години. Луѓето кои лажат за годините се плашат да се соочат со она што навистина се. А не прават ништо друго туку на тој начин се залажуваат и самите себеси.

Луѓето ги кријат годините кога се наоѓаат во друштво или опкружување кое не би ги прифатило заради нивните години. А место да се кријат треба да си одат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom