Зошто луѓето ги кријат своите години?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто и јас се прашувам, ама неможам одговор да најдам, ама ако ги крие некој годините сигурно има некоа намера :salut:

Имам излажано еднаш или двапати за годините. Се правев постар бидејќи девојката имаше 21, а јас имав 18 па затоа и реков дека имам 20. Немие проблем да се трансформирам бидејќи ако пуштам брада веднаш станувам постар за 2-3 години, а без неа сум повторно стариот јас :) Како Супермрн и Кларк Кент :pos2:

nikogas ne sum custvuvala potreba da lazam za moite godini,kolku imam tolku kazuvam pa ne ke gi skratam ako izlazam.A zosto nekoi luge lazat neznam valjda radi sram da ne ispadnat mnogu stari neznam svarno.A mi se ima mnogu pati deseno da me napravat pomlada od sto sum za5 godini i mi e interesno toa,:pipi: imam detska faca.

Кога некој крие колку години има, тоа го прави од несигурност. Јас немам лажено колку години имам, ниту сум се претставувала помлада, ниту постара, но ако не мислам дека тоа нешто значи , не зборувам за годините.

Тие луге што ги кријат годините најчесто имаат некоја намера а најчесто ги кријат бидејки се срамат.
:salut:

До сеа не сум лажел за годините сум немал поголема потреба али една типка ме лажеше 3-4 дена ме замараше а типкава имаш13

Секој сака да се почувствуа бар на моемнти поголем.
Искрено, зашто ги скрив моите години на форумов?
Затоа што има личности кои кога ќе видат 16 години, по дифолт те тргаат на страна и те сметаат за помалку вреден.
Вака бар, можеби не ми ги пишува годините, но сигурен сум дека сите оние кои ја прават дискриминацијата според години за мене ќе имаат друго мислење.
Едноставно најдов начин да си го искажам моето мислење, без притоа да биде омаловажено од „повозрасните“.

a zosto da krijam:toe:

Тие луге што ги кријат годините најчесто имаат некоја намера а најчесто ги кријат бидејки се срамат.
:salut:

ako mislis na toa deka koga ostaruvaat se plasat od samata starost ili brckite pa za toa psiholozite imaat terapija (ne e bolest tuku otpor kon adaptacija)jas ne gledam pricina nitu da se sramam nitu pak da se gordeam so godinite i nalet-jasno mi e deka i stareenjeto e priroden proces i edna kineska pogovorka veli 'so sekoe vdisuvanje i izdisuvanje stareeme'pa ja probav da ne disam ama ne biva

не ги кријам,кога кажувам имам 26 како да не ми веруваат-многу помала(или помлада) изгледам:kesa:,

Некои ги кријат годините најчесто поради срам ...барем јас така мислам ..

јас сакам да ги показам ... ама нешто како багнано е ... ми покажува само дата и месев :toe: ...:oftopic:

Па заради срам ... или пак некој не сака да му ги знаат годините ...

Искреноста ми е приоритет! И, никогаш не би се страмел.

Обично да се правам интересен.

За мене тоа се само бројки :helou:
епа за жал за некој не се само бројки ...
има многу ситуаци кај шо пожелно е да лажиш за годините. во мноогу ситуаци сум бил принуден да лажам, најчесто ради женски, уствари не најчесто туку стално :):)

ја никогаш не сум лажел за годините, а за понатака незнам се е можно. малку ми е глупаво да лажеш за години колку имаш толку ама ај. во некои ситуации може треба да се излаже. на пр. да влезеш во некоја дискотека, да си фатиш дечко/девојка и слични такви работи мада ја никогаш немам излажано...за години

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom