Зошто имате потреба да флертувате и изневерувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување
sto e toa varanje? nekad bilo varanje da poglednes druga zenska.citaj Isus sto rekol sto e preljuba i da poglednes druga zena, ama ne, stvarno sto e varanje, ti si ja sakal zaradi sex i sea imas so druga sex zaradi sex i kaj ima tuka varanje? sto ima taa i taa ima, sto ja varas? Samo ne bila ona toas i ti so druga ama poradi istoto si so nea, znaci nema varanje i koa si so drug/a.

sto e toa varanje? nekad bilo varanje da poglednes druga zenska.citaj Isus sto rekol sto e preljuba i da poglednes druga zena, ama ne, stvarno sto e varanje, ti si ja sakal zaradi sex i sea imas so druga sex zaradi sex i kaj ima tuka varanje? sto ima taa i taa ima, sto ja varas? Samo ne bila ona toas i ti so druga ama poradi istoto si so nea, znaci nema varanje i koa si so drug/a.

Добро чоек што пиша? Кој е заклучокот?Многу зборови, а поента.....

Инаку изневерив еднаш и ме оставија, заврши неславно од тогаш не ми текнало никогаш повеќе.Не го правам она што несакам да ми го направат :)

Добро чоек што пиша? Кој е заклучокот?Многу зборови, а поента.....

poentata e
nema varanje i koa si so drug/a.

Jas imam potreba d aflertuvam od vreme na vreme, toa me hrani na nekoj nacin, da izneveruvam nemam potreba, sepak koga sum so nekoj ne go izneveruvam, ako sakam da odam so drugi togas go napustam toj nekoj, i pravam sto sakam.ova samo primer :)

Ако искрено сакаш некого нема на крај да ти падни тоа. Најчесто мислам дека се случува од досада во врската или од недоволно обрнување внимание на истата.

Флерт можно е и дур сум у врска, ама онака на заебанција, или намерно ако знам дека се лути и љубомори, ама и она го знае тоа дека е намерно и затоа не и смета и си флертуем со некоја и оваа ќе дое ќе ме залапа пред неа и другава си оди максимум уше 2 минути после тоа х) А изневеруење НЕ!:nenene:

физичката фатална привлечност (потенцирам повеќе на ова) помешана со криза во врската, дава резултат на флерт или дури и неверство.
сепак да сум против неверство, едноставно никој не заслужува да биде изневерен. од друга страна пак, е мноогу тешко еден флерт да остане флерт.

Флертувам да.
Изневерувам не.
Никогаш не сум се обидел да сфатам зашто имам потреба од флертување.

Шо е сега мешање ќотек со ситуација?:pos2:
Јас, на пример сакам да флертувам, до одредена мера, без оглед дали сум во врска, оти е забавно, но никогаш не сум изневерила. Според мене флертувањето нема врска со изневерување, освен ако не е претенциозно, за да го нервираш фраерот, ама тоа ниту не е флерт, тоа е курварл`к.

Шта је то у венама, што ме тера другим женама :kesa:

Џабе е...и кога сум во врска секогаш морам да имам и некоја девојка од страна со која флертувам, не мора да значи дека изневерувам ама сепак мене некако....не ми е интересно само со женска ми да си флертувам.
Некако не ми е интересно пошто има уште многу убави и паметни девојки out there. И кога имам можност секогаш флертувам со повеќе девојки.

Besides its good practice :)

Единствено поради подигнување на самодовербата.. На тој начин си докажуваме себеси дека сеуште сме привлечни и за околината како и за партнерот..:toe:

Стварно, зашто? (за тие што имаат)

Мислам ако веќе има таква потреба шо кур ондак остануете у врска со дотичната особа шо ја викате дечко/девојка, а?

Хипокрити сте сите... До еден... Пошо полесно Диоген ќе најде човек, отколку што ќе се пријави некој/а на форумов што не го правел/а тоа или не му/и дошло таква потреба...
кога едниот партнер изневерува тоа е и кривица на другиот. мора нешто да не е ок, никој не прави такво нешто за џабе

мразам варање , и не варам , ако идам со некој тоа значи дека сакам да бидам со него ,дека ми значи , дека ме исполнува и прави да се чувствувам дека ми е доволен , А не да имам потреба однекој друг ,заради кој ке си уништам врска !:salut:

Потребата за изневерување сигурно е тесно поврзана со потрагата да се состават сите коцки од мозаикот за претставата за она сто се нарекува идеална слика за саканата личност. Секако ако е нарушена таа претстава или дојди до некое разочарување тогаш потсвесно или свесно се прибегнува кон изневерување.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom