Зошто "ГРБОТ" не се смени?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde bre dpBne 17godini kukate grbot,znameto i imeto,eve vlast 3godini izminati 4 na pokret da ve vidam.

Ok,eve SDSM se izglupira ovo ono i shto sega?dpBne na vlast,mozhe da go smeni se ova?Mozhe!A shto ne go smenat?Ajde bre patrioti shto chekate?Maslinka? Smenete grb i zname da ve vidam.

А ако дојде СДС на власт повторно некој ден дали ќе го врати „стариот југо“ грб? Треба сите (или повеќето) Македонци да го сакаат тоа... ама еве ти не го сакаш... сеа што правиме? Партиски ќе ја водиме државата или за општ национален интерес?

Abre ostavi ti SDSM i Grchko-Srpski platenici shto praele porano :) nego shto ne go smeni dpBne sega? 17 godini plukaa po SDSM poradi tie raboti pa eve im shansa 63 pratenici i kako shlag na se toa dvotretinsko mnozinstvo,shto treba ushte?Ajde eve vi prilika da smenite se shto sakate nazad i da napravite kako vas vi odgovara za da ne kazhete deka ne ste imale prilika pa samo SDSM bil na vlast a dpBne ne.Vaka samo prisilno se brukate pred javnosta,ne mislev deka ste do tolku :)

Ќе се смени, ќе се смени,се по ред. Изумираат и оние кои не ја сакаат Македонија полека полека... Не може едно зло вечно да трае. Се ќе си дојде на своето место.
Албанците ако сакаат орли, ги имаат на косово и во албанија тука нема, е ако веќе запнат може да им направиме гбче едно за по дома, како лавот го ебе орелот или како го јаде, ќе гласаме сите ние на улица и ќе видиме кое е подобро решение.
Ако албанците сакаат да продолжат да егзистираат овде, најдобро и најпаметно им е што поскоро да станат Македонци а не албанци и да придонесуваат за својата Татковина Македонија, а кој не ја смета за Татковина тогаш нека си оди.
Да не му пукнат на рамковниот договор рамките , па сите договори да отидат јабана.

Ќе се смени, ќе се смени,се по ред. Изумираат и оние кои не ја сакаат Македонија полека полека... Не може едно зло вечно да трае. Се ќе си дојде на своето место.
Албанците ако сакаат орли, ги имаат на косово и во албанија тука нема, е ако веќе запнат може да им направиме гбче едно за по дома, како лавот го ебе орелот или како го јаде, ќе гласаме сите ние на улица и ќе видиме кое е подобро решение.
Ако албанците сакаат да продолжат да егзистираат овде, најдобро и најпаметно им е што поскоро да станат Македонци а не албанци и да придонесуваат за својата Татковина Македонија, а кој не ја смета за Татковина тогаш нека си оди.
Да не му пукнат на рамковниот договор рамките , па сите договори да отидат јабана.

Каква храброст ЕЈ...!!! Браво, честитам дечко...
Ова си го пишуваш од дома, во топло, така...??? Или можеби од тезгите на Бит-пазар...???

Каква храброст ЕЈ...!!! Браво, честитам дечко...
Ова си го пишуваш од дома, во топло, така...??? Или можеби од тезгите на Бит-пазар...???

Во сред Тетово сум, на центар, во интернет кафе.
Ти го мислиш барем ова, или би им се натртил оти помалку ќе те боли така?
Ако тие имаат храброст , зошто ние да немаме?
Каде се наоѓаме во Македонија или на Косово или Албанија?

Kako prvo Albancite ne gi interesiraat orli nego biznis ili se shto e od niven interes na biznis plan i integracija,gi zabole Albancite za orelot,orelot ne im dava da jadat nego biznisot.

Grabot si e super i ne treba da se menjava za nikakov lav zatoa sto na makedonija ne mu go dade granicite lavot i Aleksandar Makedonski tuku Tito i petokrakata si e super.
Без Тито Македонија немаше да го има ни ова што сега го има.

Imash pravo,izbori se blizhat.

Grabot si e super i ne treba da se menjava za nikakov lav zatoa sto na makedonija ne mu go dade granicite lavot i Aleksandar Makedonski tuku Tito i petokrakata si e super.
Без Тито Македонија немаше да го има ни ова што сега го има.

Tochno,Makedonija seushte kje beshe pod Tatarska okupacija da ne beshe Tito.Petokrakata e simbol na partizanite a Tito e simbol na chest sila i odluchnost.Neshto na koe shto deneshnite politichari i pretsedateli treba da se ugledaat.

Абе Келеш...Тито да не ја ослободил Македонија ебате игнорантот, земи прочитај барем една книга освен партиските памфлети.

Абе Келеш...Тито да не ја ослободил Македонија ебате игнорантот, земи прочитај барем една книга освен партиските памфлети.

Ne Gvujo ja oslobodil i falangite na Aceta nas!!!

A be decko odi zemi i ti malce povekje procitaj koj kako i zosto bidejki izgleda ne znaes kako e Makedonija oslobodena od Bugarskiot okupator ili pak ti smetas deka Bugarite ne bile okupatori???!!!

A be decko odi zemi i ti malce povekje procitaj koj kako i zosto bidejki izgleda ne znaes kako e Makedonija oslobodena od Bugarskiot okupator ili pak ti smetas deka Bugarite ne bile okupatori???!!!
кој тоа дошол од страна и ја ослободил Македонија од Бугарите ?

Макар и да се тргне од таа претпоставка дека Тито ни исцртувал граници (малце потешко ама ај), зошто сите бивши Ју републики-сега држави имаат сменето знамиња и грбови, а ние грбот го чуваме истиот? Заради некој што не сакал на времето да се двоиме од ЈУ кога тој брод тонеше? Заради носталгија? Стварно е чудно.

Aj prolistaj niz moite otvoreni temi na forumov, pa ke ti se rascisti dilemata.

I te molam... ne go gnasi deloto na makedonskite partizani so prefrlanje na nivnite zaslugi na nekoj drug.

t.e. vidi koj e potpisan :

http://mk.wikisource.org/wiki/%D0%90%D0%A1%D0%9D%D0%9E%D0%9C_,_%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom