Зошто добрите работи брзо се забораваат?

• Креатор на темата Креатор на темата renate
  • Време на започнување Време на започнување
Лугето се такви .. и јас имам една случка :
Многу се дружев со една другарка , бевме неразделни се запознавме во средно пред година дена .. Искачавме заедно , идевме на исти журки , ја запознав со моите другарки т.е она искачаше со мене секогаш со моите другарки , само што ги биравме местата заедно ...
Секогаш сум и помагала , кога имаше проблеми јас бев со неа , давав совети и сл. дури и го лажев мојот сопствен брат заради неа и многу се каам .
Се почна онака , со љубоморни напади и сцени со нејзиниот дечко ..
Јас едно време бев со еден тип , но она ми расипа , ми збореше дека типот е женкар и не е за мене , а јас само сакав да сум повторно среќна во љубовта ..
И на крај дознав дека типот многу ја потсеѓал на нејзин бивши , али ајде да се батали тоа не ми беше битно ..
Моите другарки ми збореа дека ми љубомори , сака да е како мене , и јас се прашував Зошто баш мене да ми љубомори ? Но , ми се отвори ја многу очите т.е со времето се се дознава .
Извинете на изразот , но ми беше скурчено Таа на секое искачање да прави драми , на искачање сакав да си поминам супер а не неа да ја слушам ..
Али не е и обрнував внимание веќе .
Бевме на журка кај мој другар , ме викна да седам на негово сепаре зш сакаше другарка ми да има приватност со дечко и а и да се видиме ние двајца зошто оддамна се немавме видено .
Типката направи сцена , зш јас сум седнала на др сепаре , јас отидов до кај нејзе и мн убави зборови и плеснав во фаца , а таа стана и си отиде и од тогаш немаме ни контакт . Но искрено многу поубаво ми е без неа ..
И сеа пред неколку дена дознав многу убави вистина и како таа мене ме оговарала , но сепак таа не е личност и засекогаш е отпишана од мене ..
И затоа заклучив т.е како капак на се ми дојде .. Дека другарствата се многу ретки . А вистинските другарства се тие што ќе ти помогнат кога ќе ти биде најтешко .

Најчесто луѓето заради една грешка забораваат на се друго добро.

До сега, се имаат случено повеќе работи што многу (негативно) ми го имаат променето животот буквално 90 степени... али сепак не можам да заборавам на убавти спомени што ги имам....:toe::toe:

Pa taka se odnesuvaat kako da gi zaboravile(zboram za mene) no normalno jas si znam koj kako zasluzil so mene i ne gi zaboravam ubavite i dobrite nesta so nekoj gi napravil za mene:back:

па не заборав ни добри ни лоши работи што некој ми ги направил и наогам начин да му вратам

Да.. секогаш тоа се заборава...за тоа шо до дека му е било убаво на тој се и свашта кога си му пружил и кога бил само од корист со тебе секако после го заборава тоа за тоа шо си наоѓа друга жртва која ја користи и нормално дека нема ни да му текне на тебе...

Кога имаш премногу лоши работи во животот секогаш ќе се сетиш на најубавите моменти и ќе се надеваш дека пак ќе ги имаш истите...
Никогаш не сакам да живеам во минатото ама тоа е сенка за иднината така да...

Па тоа е бидејки сите се од корист и сите се од потреба само да ти се јавуваат.А кога ти требаат никаде ги нема.Не треба да се дружиме со такви луѓе не е убаво.

И јас се прашувам зошто се забораваат.Имам такви случки.Не би сакала да зборувам за нив.Како што вели некој:Нема аир да бидеш добар кон лугето,ти им даваш рака а тие ти покажуваат среден прст:toe:
Кажа Love_computers кога си им потребен те бараат кога ти се потребни ги нема никаде:jaj:
Очекуваш да добиеш фала а од тоа ни ф нема:tapp:

Кругот се врти!

Кругот се врти е нормално де круг е како да не се врти.. мала шала.

Сигурен сум сите сте го слушнале ова или па сте му го кажале некому. Колку вие мислите дека ова е точно вистинито или реално? како вие гледате на оваа работа? имате ли пример за вакво нешто?

Јас искрено мислам дека ова е нпишано правило и стварно е вистинито па и докажано ако можам да кажам.
Еве јас ке кажам пример.
Имам еден другар со него сум 20 години заедно значи од самото раѓање до ден денес. Многупати се случувало да јадеме да пиеме да спиеме заедно секоја тајна си ја знаеме сите можности и неможности разлики сличности и ред други работи си ги знаеме меѓу себе. со еден збор како браќа сме.
Човекот си имаше нормален живот се до еден ден кога неговите западнаа во една финансиска криза која ги гонеше скоро 3 години. Дојде до ситуација да нема шо да јаде ( така е зборот ) односно со мизерна плата кои неговите родители ја имаа се исдржуваше семејството. Ги имаше само оние нај неопходни работи кои се потребни. Вака така некако се помагавме еден со друг кој како може и никогаш не се напуштивме. После извесно време откако заврши таа негова финансиска криза дојде матурата. По завршување средно тој се одлучи за работа јас продолжив со факултет. Се вработи си има одлична плата си тера свој живот едноставно стана свој човек. Во последно време забележувам некои работи се менуваат од негова страна. Се забораваат оние добрини кои му беа пружени кога му требаа највеќе, некои работи се злоупотребуваат а што е најтрагично некои и се забораваат скроз! Искрено се надевам дека се ке се заврши најдобро односно ке се врати на она старото што некогаш беше (мислам на другарството), како и да е нека заврши како што треба.
Со маубетов сакам да кажам човекот беше сиромашен па нагло се збогати да речам, но некои работи ги заборави свесно или несвесно, намерно или ненамерно стварно незнам.
Искрено се надевам дека и мене некогаш ке ми се насмевне среќата па ке се сврти тркалото некогаш и во моја полза.

Не му прави некому она што тебе неќеш да ти го прават.
Гледајте пред себе секогаш но не претерувајте, свртете се и зад вас да видите дека има и полошо нешто...

што вие мислите околу ваквите случувања и слични ситуации. кажете некој пример ваш или на некој друг.

Такви се мнногу луѓе кај нас бргу забораваат на добрината, па дури и на доброто враќаат со лошо јбг:toe:

^^FreE-BoY^^ темата ти ја споив со веќе постоечка, слична на твојата.

Продолжете во оваа:wink:

Па зависи,ако е некое големо добро не верувам дека ќе заборавиш или дека другиот ќе заборави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom