Зошто добрите работи брзо се забораваат?

• Креатор на темата Креатор на темата renate
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај на човек да му дадеш цвет, па веднаш потоа мавни му шамар.
Да не ти заблагодари за цветот? Нормално, веднаш ќе почне да наоѓа примедби за шамарот, можно е и возвраќање на ударот.
Зошто? Хомо сапиенс. Себично суштество. Повеќе сака да го наметнува чувството на вина на другите луѓе, отколку да направи да се чувствуваат убаво поради некој фин гест.

Злопамтила. Ќе го памтат злоделото кое им било нанесено, а веднаш ќе ги забораваат добрите нештата кои им биле сторени. :nenene:
truth sucks :tapp:
така е секогаш.. лошите работи оставаат поголем впечаток ..:nesum:

Vidi jas ne ni ocekuvam od nea da mi zakaci orden na gradi za da pokaze deka ima pocit.I mene ne mi treba nisto za vozvrat na pruzenata pomos no kako ke se custvuvas ti samo ako ednas radi dobra pricina ne i pruzis pomos i za toa bides napadnata od nejzina strana?Dali i togas ke bides taka cool na situacijata?Ne veruvam.

Нормално е дека ќе реагираш и дека ќе те погоди тоа, само ти кажувам дека треба да се обидеш да не ги сфаќаш толку работите при срце, можеби таа во афект го кажала тоа. Биди среќна што си човек и што си помогнала некому, благодарност не очекувај секогаш.:smir:

Епа доколку сам не ги избереш оние коишто се вистински пријатели секогаш ќе има вакви ситуации :toe: три години се сосема доволно време да увидиш за каква личност се работи,е сега за овие добри работи...најбитно е опкружувањето да го направиш правилно,ние сме 40ца другари и никогаш ова се нема случено,буквално ние гинеме еден за друг:pishtoldz и на секој му посакувам да најде барем еден ваков,се дружиме веќе десетина години и знаеме дури и кој кога иде во ВЦ :kesa: така да нема простор за заборавање на сите работи кои сме си помогнале еден на друг :salut:

A simple friend expects you to be there for them...
a real friend expects to always be there for you!!

:toe:

zosto za zalost svaki pomni losite raboti

Пошто секогаш луѓето се памтат по лошите работи...
Мене кога ќе ми текне на некоја другарка со којашто не сум се видела долго време, прво ми паѓа на памет сето лошо што го имам поминато со неа, па после на памет ми паѓаат добрите моменти. Таква е нашата природа. Злопамтила и егоисти. Некој повеќе некој помалку...

Затоа што луѓето се учат на услугите и претераната добрина што им ја даваме, па затоа кога ќе кажеме дека е затворена продавницата за услуги, или е на ручек-пауза, го прифаќаат тешко затоа што тоа не е очекуваното.

Затоа што убавите моменти кратко траат и минливи се а лошите ги памтиш.

Епа така, затоа што сме гомна од луѓе, ете зашто :)
Еден мој познаник стално ми вика... „Девет пати носи го на грб преку вода, а само еднаш кажи му дека си преморен и немаш сила, и тој ќе ти ги заборави сите девет пати претходно.“
Human nature, тоа е. :toe:

Епа така, затоа што сме гомна од луѓе, ете зашто :)
Еден мој познаник стално ми вика... „Девет пати носи го на грб преку вода, а само еднаш кажи му дека си преморен и немаш сила, и тој ќе ти ги заборави сите девет пати претходно.“
Human nature, тоа е. :toe:

па така е...човекот е најсебично,најмонструозно и најнезаблагодарно суштество во светов:helou:

Ej luge devojkata mi se javi i mi se izvini za se.Jas i napisav pismo vo koe i nakazav se sto milsam i taa mi se izvini i mi objasni deka vo efekt na nervoza rekla sto rekla i jas i prostiv:smir:ma da bitno e deka se sto sakav i napisav vo pismoto t.e sto mi stoese na srce da i kazam vo ovie tri godini bar sega si znae sto mislam i kako razmisluvam za nea,pa nemoze da kaze deka sum glupa ili naivna.I ne sum nekoe zlopamtilo pa lesno prostuvam sto da pravam?:toe:

Ej luge devojkata mi se javi i mi se izvini za se.Jas i napisav pismo vo koe i nakazav se sto milsam i taa mi se izvini i mi objasni deka vo efekt na nervoza rekla sto rekla i jas i prostiv:smir:ma da bitno e deka se sto sakav i napisav vo pismoto t.e sto mi stoese na srce da i kazam vo ovie tri godini bar sega si znae sto mislam i kako razmisluvam za nea,pa nemoze da kaze deka sum glupa ili naivna.I ne sum nekoe zlopamtilo pa lesno prostuvam sto da pravam?:toe:
Во твојов случај ти лесно ги забораваш лошите, што понекогаш знае да повреди, меѓутоа ако ти ја памтиш по добрите нормално е дека ќе и простиш. Гледаш, сепак доброто иако не е толку изразено во секојдневните мисли колку лошото, наоѓа начин да исплива на површина.:)

Во твојов случај ти лесно ги забораваш лошите, што понекогаш знае да повреди, меѓутоа ако ти ја памтиш по добрите нормално е дека ќе и простиш. Гледаш, сепак доброто иако не е толку изразено во секојдневните мисли колку лошото, наоѓа начин да исплива на површина.:)
Pa ne deka bas ja pamtam nejzinata dobrina no dovolno mi bese sto se javi da se izvine i sto mi dade nekoe si objasnuvanje koe jas ne ni ocekuvav deka ke go primam od nea.A za toa sto velis deka dobroto isplivuva na povrsina valjda imas pravo bar i ja ponekogas taka mislam.

Ау не се согласувам со ова. Добрите работи оставаат каде каде поголема трага во животот од лошите. Не придонесуваат само моментално задоволство туку и лично возвишување. Лошите се само појасни затоа што создаваат болка на која човекот е многу осетлив.
А и добрите работи не се забораваат така брзо, туку едноставно ретко кој ги цени.
Што се однесува на пријателката. Немој да мислиш дека не е свесна за се’ што ти имаш направено за неа. Само треба да знаеш дека има луѓе чија гордост е поголема од се’ останато па не им годи да прифатат дека грешат. Со еден збор, ова ги прави себични.

Па тоа е тоа , нема кој да ги цена за да остават поголема трага :smir:

Се забораваат, затоа што не се ценат како што треба да бидат ценети.
Човекот отсекогаш бил алчно суштество кое не е задоволно од ништо.Секогаш сака се повеќе и повеќе.Ќе му се случи убава работа, ќе ја памти 3 дена и ќе ја заборави копнејки по нешто поголемо и поубаво.
Свако чудо за 3 дана, бар кај повеќето:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom