Зошто да бидам патриот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Aham i cekas i veruvas vo vladata i toa e dovolno ???

Tolku ?

Mislam po taa logika site koi se sega vo Makedonija se patrioti nevideni ...ako samo toa ti e parametar za patriotizam toash ok peki

Ja mislev nesto pokonkretno ... si otvoril fabrika za noevi , izvezuesh piperki u Italija sto si naprail ?

Да, го зголемувам наталитетот на оваа држава, гласам за оваа држава, ги почитувам законите и уставот на оваа држава. Плаќам даноци на оваа држава. Пензиски фонд, сметки, трошкови. Го чистам мојот двор, на мојата куќа која што е во оваа држава.
Ја сакам оваа држава, и останав. Доволно е, вратете се, да бидеме 4 милиони наместо 2, па да видиме дали тоа ќе смени работите.

Да, го зголемувам наталитетот на оваа држава, гласам за оваа држава, ги почитувам законите и уставот на оваа држава. Плаќам даноци на оваа држава. Пензиски фонд, сметки, трошкови. Го чистам мојот двор, на мојата куќа која што е во оваа држава.
Ја сакам оваа држава, и останав. Доволно е, вратете се, да бидеме 4 милиони наместо 2, па да видиме дали тоа ќе смени работите.

Aj zabavi malku ...4 miliona.....so 1.8 za nikade sme...so 4 baska PATRIOTI... ke potoneme do primarnata magma :)

Зар мислиш дека има полошо од ова? Или напред или назад, на исто сигурно нема да бидеме.

Eve ja rabotam da iznesam nekoi luge od Makedonija da zarabotat pari i potoa da gi potrosat vo Makedonija...potoa rabotam na proekt koj ke vraboti 3 familii vo Makedonija i pak parite se od strana i ke se potrosat u Makedonija ... pogolem patriot od mene realen i konkreten ovde nema . Ne sum angel ne deka ja ne zarabotuvam od toa ama ipak ima nekoja patriotska zadnina vo sevo ova mnogu pogolema od 90 posto tuka kvazi patrioti zaedno.

aj sea nekoj drug ili sto stama kaj ste patrioti sto ste napraile Vie osven peenje po birtii ?

Браво, кој е како тебе, ние друго работиме ама не ти кажувам оти за тоа апсат

Само гледајте си го Големиот Брат, и Џорџ Орвел да си го вработите да ви ја препише „1984“ за вашите битија, пропаднати какви што се.

Идиограма прво да ти појаснам зошто доби, чувство на персона нонграта.
Ти со твојот прв пост ептен нападно пристапи кон темата кој има доста емотивен момент. Ако сакаш малку повеќе разбирање и понормален муабет со останатите членови иако вашите ставови се дијаметрално оддалечени треба малку по смирено и поконструктивно да настапиш.
Втора работа, наместо однапред конкретно да го изјаснепше твоето мислење односно твојот став општо по патриотизмите народите и останато, ти одма почна да напаѓаш, оставајќи ги другите да се да се стават во огненеа одбрана на своите ставови и да да се карате при што потребни беа премногу непотребни препукувања за дасе открие конкретно твојот став.
На темата:
Од твоите постови се гледа дека ти си особа која го поддржува и го смета за правилно културното глобализирање на светот, ова можеше со твои зборови лично да го искажеш и да си скратиш и време и потропшени нерви како твои така и на останатите членови.
Нормално ова е многу поголема социолошко-општествена и до некоја мера психолошка проблематика на глобално ниво што во моментов не соодветсткува толку многу во темава која повеќе е наменета за локалните услови и состојби.
Ко прво мора да се разграничат и да се разликуваат патриотизмот, национализмот и нацизмот.
Ко второ и многу побитно по однос на тоа ти како ја гледаш проблематиката, е тоа што јас мислам и тврдам дека дека една културно глобализирање доведува губење на дел од сопствениот идентитет, и сведување на животот на ниво на робот. Идиограма верувај ми ниту јас а сум сигурен ниту 90% од луѓето на земјинава топка не би сакале да се најдат во ситуација да живеат како роботи, затоа потребни се одредени одлики не само физички туку и карактерни преку кои би си се идентификувал човекот самиот себе си, за да не се слее со останатата маса на безлични луѓе. Луѓето првенствено себе си се идентификуваат според името, презимето, земјата на потекло и мајчиниот јазик односно преку него дефинираната националност. Нормално сакајќи да ги одржуваш во постоење кулурните придобивки од твојот народ, јазик и култура треба да ги негуваш, со тоа твое негување веќе покажуваш доза на патриотизам, бидејќи таа култура е сврзана за земјата од која што потекнуваш каде што најголемиот дел од луѓето го сметаат товјот мајчин јазик и за свој. Нормално туке доаѓаат и останатите карактерни разлики кои дополнително го спречуваат создавањето на аморфна маса на луѓе кои имаат иста родна земја и јазик да стане погубно за самиот јазик и култура односно народ.
Според мене а мислам дека и многумина ќе се согласат со мене е културната разнообразност на земјата една многу битните елементи во одружавањето на мотивот за равој на човечштвото. Нормално за да функционира тоа треба да се има тоталн толеранција и почитување на културите помеѓу себе.

aj vaka izvini da izanaliziram patriotizmot :

1. natalitet zgolemuvash pretpostavuvam imas zena i familija ako svaka cast da ste zivi i zdravi aj nekako moze i da se zeme i toa kako patriotizam ama pak ne prais nisto sto drugite zeneti ne go pravat al ok neka ti bide imas plus za natalitetot. Btw nisto licno samo me interesira ti Albanec si ili Makedonec ... sto i da si za mene si isto samo me interesira posto spomna natalitet .

2. glasas velis - ok participiras u nekoj aparat kako i site drugi sto ruka na srce ne manje nisto nzacajno so tvojot il bez tvojot glas al nema veze .

3. Plakas danoci - i ova e podignato na nivo na patriotizam ... ok pridonesuvas za drzavata ...bravo kako i site drugi sto pravat koa imaat firma oti ke im ja zatvorat inaku al dobro da zememe deka ti toa go prais oti sakas ne oti moras.

4. plakas smetki mislam moras da plakas oti ke nemas usluga sto patriotsko ima vo toa ...ednostavno ne placas nema usluga i nema penzija na kraj koa ke ostaris ili toa go prais cisto sto si patriota ?

5. go cistis tvojot dvor ? pa za da ne fatish kolera moras da cistis sto ima pa toa patriotsko stvarno ne mi e jasno ... ??? ukratko cistis oti moras da ne se isporazbolis oti drug nema da ti cisti...

6. Si ostanal u jeee znaci pak ideme na istoto site ostanati se patrioti a onie koi se nadvor ne se po taa aksioma sto apsolutno ne se slagam , ne radi mene jas ne sum patriota jas sum biznismen ama ako pomaga na RM lugeto i jas zarabotuvam super.

I sto ako se vratat 4 miliona sto plan imas za vrabotuvanje toas ?

Makedonija u nekoja raka i zivee od dijasporata indirektno , parite koga toas se slevaat pak doma i ne mi se prajte popatrioti od mene koga lepo se znae deka jas sum najpatriota i toa najpatriota i NAJEXPERTISHTE so bazen

koga lepo se znae deka jas sum najpatriota i toa najpatriota i NAJEXPERTISHTE so bazen

Добро разбравме дека си тежок егоцентрик немораш да повторуваш, инаку rymz е албанец, ако си читал други теми сигурно ќе си воочел.

Вашата националистичка харизматичност пред се! На Балканот од апсолутна неписмени народи во однос на национализмот, за 15 години се создадоа патриотски и националистички џинови - и тоа се национал-шовинисти. Плус и нацсоц партии се отворија секаде - а бре убаини. Уште да земете концентрациони да си отворите и да се исподушите внатре од гнасотија на душата.

nese sozdadoja tuka si greska .tie postoea ama bea zatvoreni bez daja vidat svetlinata.ako na nekomu mu bese dozvoleno nam toa pravo ni bese zabraneto.vratise malku nazad niz vremeto pa ke vidis .i neznam sto imas protiv patriotizmot stoe toa tolku loso za edna nacija.jas neznam stoe tolku loso da se saka svojot narod i svojata drzava.ako mislete samo od ekonmsko socijalen askpet togas gjabe da se diskutira za patriotizam koj go gledate niz prizma na pari.imam rabota ima da jadam da sigi zadovilm potrebite e da togas sum najgolem patriot:pos2: najvazno stomakot mie poln a glava prazna.:toe:

fanatic напиша:
patriotizmot e privilegija na poedinci nee za sekogo.nemoze sekoj da bide patriot .

Кога можат Американски ракети да се нарекуваат Патриот,тогаш може секој да се нарече Патриот.:)

Makedonija u nekoja raka i zivee od dijasporata indirektno , parite koga toas se slevaat pak doma i ne mi se prajte popatrioti od mene koga lepo se znae deka jas sum najpatriota i toa najpatriota i NAJEXPERTISHTE so bazen

:pos: :pos: :pos2: :poss: :pop:
Што ли беше ова?
Инаку Sweden е најпатриотот со никнејм Шведска... :)

Што сте напраиле вие за Македонија бе? Угледајте се на Швеѓанинот на кој македонија му е зарасната за срце... :) Неблагодарни едни... :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom