Зошто да бидам патриот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Само гледајте си го Големиот Брат, и Џорџ Орвел да си го вработите да ви ја препише „1984“ за вашите битија, пропаднати какви што се.

Aбе тој не гледа нас,ние и не сакаме многу да си го гледаме,ама што да правиме кога ни "фатиле камен" нозете.:)

Уствари те разбирам шо сакаш да кажеш. Само тоа што сакаш да го кажеш или доживееш неможеш. Треба да се претвориш во КиМ :) и да се шеташ по соседството и да пропагираш глобализам и слично. А тоа знаеш дека неможе да се случи. Барем не во блиска иднина.
Од друга страна кога некој ти удира шлаканица... хммм, :raz: мислам дека нема да бидеш баш многу христијанин нели, па да свртиш и друг.
Јас одбирам да тепам кога некој ми мава шамар. А за да го докажам мојот хуманизам, тепам само кога дома некој ми продава локал патриотизам кој директно ме навредува. Ако морам да одам на гости се воздржувам, се додека домаќинот не стане его-нацистичка свиња и почне да ми кажува што всушност сум јас по потекло. Тогаш тепам и надвор од дома...
Значи има разлика од тоа што ти не обвинуваш и тоа што навистина е...

Токму така Викторгг...

Патриотизам...... Национализам.... што е што.. еднаш Трнот објаснуваше на неуките деца која е разликата.. изгледа некои не биле на часот...
ИдиотГраму... си ја утнал темата очигледно..

Абе SWEDEN неможам да ти се изначудам на ГЛУПОСТИТЕ што ги напиша,стварно ја долови патриотската атмосфера во државната институција кај што си работел WTF... те сфаќам зашто си заминал од таму... ти си преголем патриот.. ама од тогаш.. никогаш повеќе.. се разбира зависи до луѓето со кои работиш.. ИЛИ ТОА ШТО ГО НАПИША НЕМА НИКАКВА ВРСКА СО ПАТРИОТИЗМОТ !!!!!!! :nesvest:

Koga i kako izgubiv zadnata patriotska misla i pocnav da mislam samo za sebe by Sweden

Vaka beshe rabotev u drzavna institucija i dojde vreme za obnovuvanje na dogovorite . Arno ama se smeni vlasta i pocnaa vrskite koj kako zasto da fati da se ukotvi za narednite 4 godini ako ne i za stalno.

I ne sobraa u edna golema kancelarija i pocna govorot :

deca doagajte si na rabota dodeka ne se reshi

Samo ja stanav prasav a kolku ke trae toa resavanje ?

Gospodjata navedna glava rece ne znam no site nzaevme deka moze da trae i do godina dena bez plata idenje na rabota ko majmun.

Ok nikoj nisto ne rece

Pak stanav i prasav a dali morame da se potpisuvame rano sabajel bidejki sme volonteri mislam deka nema potreba od toa ...

Namesto podrska sto napravija kolegite navednaa glavata i cutea . Po eden moment edna guska izripa :

Pa zasto da ne se potpisuvame ke si doagame na vreme nego kako - dudlanje do besvest

Sreca bese daleku inace ke ja frlev niz prozor.

I pomina mesec dena nikoj niso ne ni kazuese . Ja naravno kao i uvek idev koa sakav na rabota posto i taka i taka ne me placaa.

Slusnav cimolenje uzurbano zbiranje kako gluvci od kancelarija u kancelarija. Se spremaa da davaat izjava do ministerstvoto viknale novinari. Site ko kurtoni gledaa lele lele sto ke praime. 70 posto od niv znaev deka veke im e obecano da ostanat a tuka bea samo za cinkarenje.

Kako guski trchkaa po hodnicite cenetite mi sea koleski . Trgnav od kancelarijata . Mojata sefica nema da imenuvam funkcija koja me cenese posto bev ekspert i prakticno ja uvedov vo rabotata koa ja zameni starata samo mi rece pazi sedi si miren .

Ama ja ne trpam da bidam ovca i otidov kaj se zbiraa.

I pocnaa lele lele sto ke kazeme. Nikoj da istapi.

Rekov da ne se brukame koj viknal novinari , koj ke zbori ke istapi nekoj ?

Site cutea kako picki ...

Rekov bidete profesionalni neka nekoj dade pismeno izvestuvanje i tolku neka ne davame nikakvi komentari zadrzete dostoinstvo.

Ok im napraiv referat . I pocnaa da se spustaat poleka po hodnicite . Kako se spustaa samo gi snemuvashe kako gluvci. I na kraj gi nemashe ni 30 posto.

Se smeev mi se placese. Ova ke bidat vrvnite eksperti eden den koi ke delat pravda niz makedonija a se plasat da se izborat za svojata.

Nacionalizam site luge se picki i sebicni i zatoa dadov otkaz i ne se pojavuev veke tamu osem za na kafe kaj kolegi koi gi cenam . I pametno napraiv ama cuvstvoto za patriotizam iscezna i nikad neam da se vrati. ete tolku za protestiranje

Ова беше најголемото ЕКСПЕРТСКО СРАЊЕ што го имам прочитано псоледниве месец дена!:poss:
Незнам како си пишувал на зададена тема по мајчин јазик.....во средно.. ама можам да замислам како си станал ЕКСПЕРТ!

:pos: :pos: :pos:

Patriotizam e da se boris u sekoja pora na opstestvoto za pravda za podobro utre da ne bides poltron i da je poglednes vistinata u oci a ne da se kries ko pickica... ama kaj ke razberes ti toa koa ucis vo vecerna skola vo partiski kruzok.

Idi u biblioteka pa citaj malce educiraj se toa ti e moj sovet a za ekspert izvini zgresiv ne bev ekspert bev EKSPERT odnosno EKSPERTISHTE sto ti so ova kako si trgnal nema da dostignes toa nivo ni za 100 godini.

Sto me prozivash?

Me poznavash ?

Ne.

Sto kurac toas se akcis so mene te boli moeto EKSPERTSKO POZNAVANJE na site materii na koi sum rabotel , sto e toa zavist li ?

Poentata na nepatriotizmot vo taa organizacija bese deka sfativ deka sekoj si go cuva gazot koa e tesko , so poltronstvo , vrski i dudlanje a toa ne moze da vodi napred nikogas. Toa ne e karakteristika na Zapadnite civilizacii i sovremeni opstestva tuku demokratijata i idenjeto napred i doprinesuvanje da se ima pravda vo site kletki na edno opstestvo.

Ajde pozdrav

Eve sea da gi prasam patriotite koi se izjasnija ovde konkretno prasanje :

Sto konkretno patriotski napravile tie vo izminatava godina ????

Peele patriotski pesni za Aleksandar vo nekoja birtija li ?

Jas toa ne go sfakam za patriotizam.

Sto drugo ?

Ajde povelete sto patriotski ste napraile proslata godina ?

Eve sea da gi prasam patriotite koi se izjasnija ovde konkretno prasanje :

Sto konkretno patriotski napravile tie vo izminatava godina ????

Peele patriotski pesni za Aleksandar vo nekoja birtija li ?

Jas toa ne go sfakam za patriotizam.

Sto drugo ?

Ajde povelete sto patriotski ste napraile proslata godina ?

Ајде да почниме прво од тебе

Eве испукаа ракети кон владата која замина на одмор.:)
Запалија пожари кога се носеше буџетот во Македонија.:)

Eve ja rabotam da iznesam nekoi luge od Makedonija da zarabotat pari i potoa da gi potrosat vo Makedonija...potoa rabotam na proekt koj ke vraboti 3 familii vo Makedonija i pak parite se od strana i ke se potrosat u Makedonija ... pogolem patriot od mene realen i konkreten ovde nema . Ne sum angel ne deka ja ne zarabotuvam od toa ama ipak ima nekoja patriotska zadnina vo sevo ova mnogu pogolema od 90 posto tuka kvazi patrioti zaedno.

aj sea nekoj drug ili sto stama kaj ste patrioti sto ste napraile Vie osven peenje po birtii ?

TAKA BE BRATCE KAZI IM NA KLOSARITE STO PO CEL DEN DREMAT DOMA I SEDAT PRED KOMPJUTER I NEMAAT VRSKA OD ZIVOTOT STO E STVARNO DA SI PATRIOT A NE OVCA

Eve ja rabotam da iznesam nekoi luge od Makedonija da zarabotat pari i potoa da gi potrosat vo Makedonija...potoa rabotam na proekt koj ke vraboti 3 familii vo Makedonija i pak parite se od strana i ke se potrosat u Makedonija ... pogolem patriot od mene realen i konkreten ovde nema . Ne sum angel ne deka ja ne zarabotuvam od toa ama ipak ima nekoja patriotska zadnina vo sevo ova mnogu pogolema od 90 posto tuka kvazi patrioti zaedno.

aj sea nekoj drug ili sto stama kaj ste patrioti sto ste napraile Vie osven peenje po birtii ?

Страна - две назад на оваа тема се среќава есејот со наслов "Koga i kako izgubiv zadnata patriotska misla i pocnav da mislam samo za sebe" во твое авторство, а на оваа страна зборовите со потемни букви - во твое авторство, исто така. Контрадикторно, ќе се сложиш? Или па јас утнав нешто ... :toe:

Patriotizam e da se boris u sekoja pora na opstestvoto za pravda za podobro utre da ne bides poltron i da je poglednes vistinata u oci a ne da se kries ko pickica...
:vozbud:
Eve ja rabotam da iznesam nekoi luge od Makedonija da zarabotat pari i potoa da gi potrosat vo Makedonija...potoa rabotam na proekt koj ke vraboti 3 familii vo Makedonija i pak parite se od strana i ke se potrosat u Makedonija ... pogolem patriot od mene realen i konkreten ovde nema
:zver:

Ninja , Ne si utnal / a jas ne sum namerno patriot ja sum usput patriot bidejki ne mi e intencija da bidam ama ako zarabotuvam preku pravenje patriotski dela ne se bunam ... sto popatriotko ima nego da se pojaca finansiski makedonija i da imaat nekoi luge leb da jadat ?

Jas ne prodavam pasosi bugarski so nepovraten bilet nazad , niti vizi za australija kade koj stapne na dolgo ne se vraca osven so policija , jas rabotam na slucajot poinaku , a vie patrioti ako me spomnete za Ilinden nekogas dobro a ako ne pak dobro jas samo obavuvam moja profesionalna patriotska dejnost ( ova e od Balkanski Spijun filmot prerabotka remix )

Не да е ЅВЕР, omg се постовиве....

SWEDEN вадење на луѓе од земјата не е патриотизам. Тоа е транспорт веќе :)

a ako mi uspee tretiot biznis plan na koj rabotime da nosam luge od Uk da popravaat zabi vo Makedonija i da ostavaat i vo turizmot i za zabarite a bogami i za mene da napravam uste dva bazena super...

Uste da nabrajam sto pravam kako patriot prakticen ?

Mu spasiv zivot na mojot sea najdobar drugar Englez koga imashe infarkt i sea me gleda kako Tito i e moj najdobar investitor vo site moi proekti. Se zapoznavam so site negovi prijateli se infiltriram megu niv i vo vistinski moment im predlagam biznis idei koi mrzlivite Englezi n e bi im teknale ni na son . Posto bev praven ekspert vo RM gi znam site caki site dupki i znam kako da napravam pari so tugi pari .Daklem rabotam na slucajot i si go ladam u bazen mu se svidjalo toa na nekoj ili ne.

Sea dal sum patriot jas ne znam ama deka pravam realno poveke pravam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom