Зошто да бидам патриот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Уствари те разбирам шо сакаш да кажеш. Само тоа што сакаш да го кажеш или доживееш неможеш. Треба да се претвориш во КиМ :) и да се шеташ по соседството и да пропагираш глобализам и слично. А тоа знаеш дека неможе да се случи. Барем не во блиска иднина.
Од друга страна кога некој ти удира шлаканица... хммм, :raz: мислам дека нема да бидеш баш многу христијанин нели, па да свртиш и друг.
Јас одбирам да тепам кога некој ми мава шамар. А за да го докажам мојот хуманизам, тепам само кога дома некој ми продава локал патриотизам кој директно ме навредува. Ако морам да одам на гости се воздржувам, се додека домаќинот не стане его-нацистичка свиња и почне да ми кажува што всушност сум јас по потекло. Тогаш тепам и надвор од дома...
Значи има разлика од тоа што ти не обвинуваш и тоа што навистина е...

Значи, кога те нервира некој тепаш а! Браво! Вистински патриот, троа со тоталитаристички моменти, ама нема веза.
И јас инаку би бил христијанин, ако христијаните ко тебе беа христијани 24 саата на ден.
Јас не ти забранувам да се изјаснуваш како сакаш, тоа никако, со тоа и самиот себеси се негирам. Оти живеам меѓу народ кој ме негира поради тоа што самиот одбивам да се претопам во масата, соодветно и од вас не очекувам ништо поинаков пристап.

„Не прави некому тоа што не сакаш да ти го прават тебе“ - нешто зар`ѓавело тоа а!

Боо, од кога се регистрирав сабајле, за 6 саата станав „персона нон-грата“... А бре уште политички азил да побарам останува :-).

Значи, кога те нервира некој тепаш а! Браво! Вистински патриот, троа со тоталитаристички моменти, ама нема веза.
И јас инаку би бил христијанин, ако христијаните ко тебе беа христијани 24 саата на ден.
Јас не ти забранувам да се изјаснуваш како сакаш, тоа никако, со тоа и самиот себеси се негирам. Оти живеам меѓу народ кој ме негира поради тоа што самиот одбивам да се претопам во масата, соодветно и од вас не очекувам ништо поинаков пристап.

„Не прави некому тоа што не сакаш да ти го прават тебе“ - нешто зар`ѓавело тоа а!

ама чекај ти стварно само гимнастика си праиш а и не си толку паметен колку што те проценив на почеток. Вежбаш за собраниска говорница или???
Прво и основно, јас не тепам, зборот “тепам“ има преносно значење, ако си стварно препаметен за нас “бескичмењаците“ ќе го сфатеше тоа, ама ете...
Второ, да си го навредиш својот народ а да величиш било што(АМА Било што а не својот народ) е глупаво до помочување. Нема теорија во ситуација како нашата, каде од 4 страни тврдат дека не постоиш или во најмала рака си “серко“(не само ти, сите ние македонците), ти да протежираш некаков космополитски дух. Глупаво е.
Трето, „Не прави некому тоа што не сакаш да ти го прават тебе“. Реченицава нема благе везе со темата. Се работи за реалност и правила на игра кои мораш да ги прафитш. Нема помеѓу, или си со нас или против нас. Не дебатираме на тема нуклеарна физика. Тука мора да имаш став. Ако е тој дека не треба да бидеш патриот тогаш си предавник.

Според договорот од Даблин од 1996 ни тоа немаш право да го побараш затоа што доаѓаш од трет безбеден форум.:)oва мислев за азилот,де.

„Се работи за реалност и правила на игра кои мораш да ги прафитш. Нема помеѓу, или си со нас или против нас. Не дебатираме на тема нуклеарна физика. Тука мора да имаш став. Ако е тој дека не треба да бидеш патриот тогаш си предавник.“

Сакаш да кажеш дека не страдаш од инфантилност во оваа реченица а!
Значи сум предавник ако не сум овца. Така нека биди ако треба според ваши мизерни стандарди.
Никакви правила јас не мора да прифаќам. Тука си се заебал. Се што не ми е забрането со закон или од моја совест ми е дозволено. Вашите правила слободно да одите на Водно да си ги испечете како скара.

Не, јас не негирам само оваа нација, оти јас не признавам народи и нации на начин на кој што вие принзнавате со ваше ниво на отвореност/затвореност на ум. Јас луѓето едноставно ги делам на добри и лоши, потоа на глупи и паметни... Именката „етнос“ кај мене е во фаза на изумирање. Само малите умови ги делат нештата на мои и твои. Големите умови целиот свет го гледаат како своја фамилија.

Уште еднаш ќе се преповторам во однос на твојата параноја за 4-те аждери од страна!
- Ако народот е силен, ќе преживее, во секој случај ќе преживее. Ако е слаб, ќе изумре, ама сосема. Е сега ти заврти се во дворот па види дали народот ти е силен или апатичен до патетика, убиен од транзиција, од лажни националистички пророци, дебилни политичари, гниди од секаков вид. Прости, ама дури и бубашвабите при овакви неуслови се кршат.
На крај, како што реков - секаде важи законот на природата. Ако е силен народот, ќе опстане, ако не - бај бај... И нема лутење овде, оти тоа е природа.

„Се работи за реалност и правила на игра кои мораш да ги прафитш. Нема помеѓу, или си со нас или против нас. Не дебатираме на тема нуклеарна физика. Тука мора да имаш став. Ако е тој дека не треба да бидеш патриот тогаш си предавник.“

Сакаш да кажеш дека не страдаш од инфантилност во оваа реченица а!
Значи сум предавник ако не сум овца. Така нека биди ако треба според ваши мизерни стандарди.
Никакви правила јас не мора да прифаќам. Тука си се заебал. Се што не ми е забрането со закон или од моја совест ми е дозволено. Вашите правила слободно да одите на Водно да си ги испечете како скара.

Не, јас не негирам само оваа нација, оти јас не признавам народи и нации на начин на кој што вие принзнавате со ваше ниво на отвореност/затвореност на ум. Јас луѓето едноставно ги делам на добри и лоши, потоа на глупи и паметни... Именката „етнос“ кај мене е во фаза на изумирање. Само малите умови ги делат нештата на мои и твои. Големите умови целиот свет го гледаат како своја фамилија.

Гледаш во право си, ама не сакаш да погледнеш во реалноста, и не сакаш да прифатиш дека и ние можеби сме за нешто во право.
И јас сум против нации, и против препукувања на таа тема, но реалноста е поинаква, мораш да ја прифатиш како таква. Не си овца ако го сакаш својот народ. Тоа го барам од тебе да го прифатиш, ништо повеќе. Го прифаќам размислувањето и сметам дека добро, но кога некој сака да те асимилира не можеш да кренеш раце во воздух. Се негираш себе и својот став со кревање раце. Зошто тогаш и за нашите напаѓања кон тебе не кренеш раце, треба да бидеме сите заедно нели? Исти! Зошто се двоиш од нас?
Плус, се здоби со толку лоша репутација бидејќи навредуваш, а тоа според твоите замисли за светот не треба да го има.

Уште еднаш ќе се преповторам во однос на твојата параноја за 4-те аждери од страна!
- Ако народот е силен, ќе преживее, во секој случај ќе преживее. Ако е слаб, ќе изумре, ама сосема. Е сега ти заврти се во дворот па види дали народот ти е силен или апатичен до патетика, убиен од транзиција, од лажни националистички пророци, дебилни политичари, гниди од секаков вид. Прости, ама дури и бубашвабите при овакви неуслови се кршат.
На крај, како што реков - секаде важи законот на природата. Ако е силен народот, ќе опстане, ако не - бај бај... И нема лутење овде, оти тоа е природа.
Епа ако сме во транзиција и бедни политичари не ребрат, ај ќе легнеме и ќе чекаме да умреме ако не... пошто сме слаби, ќе кукаме... и ќе бараме да не покорат појаките, пошто се појаки. КУР, ја не даам, ти иди еби се нив ако сакаш, ја ќе гризам додека не ме изедат.

Гледаш во право си, ама не сакаш да погледнеш во реалноста, и не сакаш да прифатиш дека и ние можеби сме за нешто во право.
И јас сум против нации, и против препукувања на таа тема, но реалноста е поинаква, мораш да ја прифатиш како таква. Не си овца ако го сакаш својот народ. Тоа го барам од тебе да го прифатиш, ништо повеќе. Го прифаќам размислувањето и сметам дека добро, но кога некој сака да те асимилира не можеш да кренеш раце во воздух. Се негираш себе и својот став со кревање раце. Зошто тогаш и за нашите напаѓања кон тебе не кренеш раце, треба да бидеме сите заедно нели? Исти! Зошто се двоиш од нас?
Плус, се здоби со толку лоша репутација бидејќи навредуваш, а тоа според твоите замисли за светот не треба да го има.

„Вистината е во очите на сопственикот“ - затоа секоја вистина е субјективна. Тоа што за мене е вистина, за вас е тешка заблуда - и обратно.
Реалноста е таква каква што ја создава индивидуата, не колективот. Колективите тежнеат кон самоуништување или уништување од трети пратии.
Јас народот не можам генерализирано да го сакам, јас ги сакам добрите луѓе, не лошите. Што мислиш, сите бугари, грци и срби се лоши, или само владите им се шизофренични!?
Јас не можам да се двојам од вас, оти јас сум човек, и вие сте луѓе - нема тука делење. Ама кога децидно некој се изјаснува за македонец, бугарин, србин или слично - е тука се делам, јас не прифаќам националност, ма колку сака патетично-космополитски тоа да ти звучи тебе. Јас прифаќам само добри луѓе. Види, можеби и ти си претерано добар човек, не знам, ама во однос на убедувања сме дијаметрално различни, што не мора да значи дека обостраната харизма нема да не направи најдобри пријатели. Едни од најдборите пријатели ми се националисти, ама едноставно не им го правам тоа ним што не сакам и они мене да ми го прават, и си живееме прекрасно во хармонија, без негации и негирања на личности. Ете тоа ти се вика ПРОСВЕТЛЕНОСТ НА УМ, кога два ножа со по две острици можат да живеат како пријатели.
А пошто форумиве се чист исказ на убедувања, нормално е дека личноста не може да се препознае од другата страна на компјутерот, затоа имено се доаѓа до конфронтации, кои, ако се од отворен карактер - се претерано конструктивни.

А. П. Чехов - „Рамнодушноста е парализа за човековата душа, моментална смрт!“

Каде бевте кога протестирав на студентски протести, и на секакви други социјални протести!? Не ви вриеше под нозе!? Е затоа драг пријателе, забегав од колективните мастурбации и рамнодушности.

Па некој морало и да те гледа по медиумите,инаку бадијала си протестирал.:)

Браво, само што ми докажа еден фундаментален елемент во вашата мизерија на битисувањето.

Битисувањето е дел од Македонската сага на патриотизмот,колку ние битисуваме толку расте нашиот патриотизам.

Сакаш да кажеш, колку повеќе марширате, повеќе глибите напред.

Koga i kako izgubiv zadnata patriotska misla i pocnav da mislam samo za sebe by Sweden

Vaka beshe rabotev u drzavna institucija i dojde vreme za obnovuvanje na dogovorite . Arno ama se smeni vlasta i pocnaa vrskite koj kako zasto da fati da se ukotvi za narednite 4 godini ako ne i za stalno.

I ne sobraa u edna golema kancelarija i pocna govorot :

deca doagajte si na rabota dodeka ne se reshi

Samo ja stanav prasav a kolku ke trae toa resavanje ?

Gospodjata navedna glava rece ne znam no site nzaevme deka moze da trae i do godina dena bez plata idenje na rabota ko majmun.

Ok nikoj nisto ne rece

Pak stanav i prasav a dali morame da se potpisuvame rano sabajel bidejki sme volonteri mislam deka nema potreba od toa ...

Namesto podrska sto napravija kolegite navednaa glavata i cutea . Po eden moment edna guska izripa :

Pa zasto da ne se potpisuvame ke si doagame na vreme nego kako - dudlanje do besvest

Sreca bese daleku inace ke ja frlev niz prozor.

I pomina mesec dena nikoj niso ne ni kazuese . Ja naravno kao i uvek idev koa sakav na rabota posto i taka i taka ne me placaa.

Slusnav cimolenje uzurbano zbiranje kako gluvci od kancelarija u kancelarija. Se spremaa da davaat izjava do ministerstvoto viknale novinari. Site ko kurtoni gledaa lele lele sto ke praime. 70 posto od niv znaev deka veke im e obecano da ostanat a tuka bea samo za cinkarenje.

Kako guski trchkaa po hodnicite cenetite mi sea koleski . Trgnav od kancelarijata . Mojata sefica nema da imenuvam funkcija koja me cenese posto bev ekspert i prakticno ja uvedov vo rabotata koa ja zameni starata samo mi rece pazi sedi si miren .

Ama ja ne trpam da bidam ovca i otidov kaj se zbiraa.

I pocnaa lele lele sto ke kazeme. Nikoj da istapi.

Rekov da ne se brukame koj viknal novinari , koj ke zbori ke istapi nekoj ?

Site cutea kako picki ...

Rekov bidete profesionalni neka nekoj dade pismeno izvestuvanje i tolku neka ne davame nikakvi komentari zadrzete dostoinstvo.

Ok im napraiv referat . I pocnaa da se spustaat poleka po hodnicite . Kako se spustaa samo gi snemuvashe kako gluvci. I na kraj gi nemashe ni 30 posto.

Se smeev mi se placese. Ova ke bidat vrvnite eksperti eden den koi ke delat pravda niz makedonija a se plasat da se izborat za svojata.

Nacionalizam site luge se picki i sebicni i zatoa dadov otkaz i ne se pojavuev veke tamu osem za na kafe kaj kolegi koi gi cenam . I pametno napraiv ama cuvstvoto za patriotizam iscezna i nikad neam da se vrati. ete tolku za protestiranje

Сакаш да кажеш, колку повеќе марширате, повеќе глибите напред.

Да само што не треба да се сврти погледот од лидерот,оти ти летнува главата.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom