Зошто Бог го створи светот?

• Креатор на темата Креатор на темата Picasso`
  • Време на започнување Време на започнување
Твое си е тоа :) инаку да не веруваш во ништо е полошо од се друго.
Многу подобро е да веруваш во нешто што и да било, научно е докажано дека верата му помага на човекот :) :helou:

Боље да не веруваш во ништо него да веруваш во нешто што не постои (или не си сигурен дека постои) .. ја верувам во зло, верувам во смрт, верувам во Slayer (а они убаво викаат "men made virus infecting the world, self-destruct human time bomb") .. после толку векови луге уште веруваат дека господ го создал светот, каде бре со тој памет !?

Боље да не веруваш во ништо него да веруваш во нешто што не постои (или не си сигурен дека постои) .. ја верувам во зло, верувам во смрт, верувам во Slayer (а они убаво викаат "men made virus infecting the world, self-destruct human time bomb") .. после толку векови луге уште веруваат дека господ го создал светот, каде бре со тој памет !?
Веруваш во тие што сакаат да прскаат со кокошја крв кога држат концерт?

Он не веруе во тоа... он го прави тоа.. само шо боље е јагнешка поубаво прска

za da si ima zanimacija ..

reality show 24/7 , desavki non-spot , glupi luge .. koj ne bi za takva zabava ..

Верувам и те како .. можеш да го видиш,реално е, постои !

Па нормално дека БОГ го создал,така сум учен од мали нозе сум носен во цркви сум се молел уште како мал и ќе продолжам.Цела моја фамилија е христијани исто тоа сум и јас,верувам во ГОСПОД..tomislayer ти ако мислиш дека "не постои" доста им ги полниш главите на другите!:tapp:

Ех па и мене така ме учеле дека светот е рамен у тепсијата на баба ми и плови на грбина на една корњача и кога плива потрбушке тогаш е ден а кога плива леѓно тогаш е ноќ .Додуша еднаш заринкала у некакви алги и тогаш бил потопот у време на Ное .Меџутим дојдоа клетите научници со тоа формулите теориите и телескопите и викаат не бе везе нема тоа . И така ја викам .........воа богот си подлжнуе понекад...така...

bog go stvoril svetot aj site svetovi a bog nikoj ne go stvoril sto ste pametni be, pa mora i bog nekoj da go stvoril kako taka sam postoel oduvek??no way!

bog go stvoril svetot aj site svetovi a bog nikoj ne go stvoril sto ste pametni be, pa mora i bog nekoj da go stvoril kako taka sam postoel oduvek??no way!

Како бе nihilista така прашуеш човече .

Па гледаш дека баба му и дедо му така го учеле .

Тука е крај на прикаската....нема што

Тоа е повеќе и од сите научни докази....нема што да се сумња...крај

Како бе nihilista така прашуеш човече .

Па гледаш дека баба му и дедо му така го учеле .

Тука е крај на прикаската....нема што

Тоа е повеќе и од сите научни докази....нема што да се сумња...крај

ВИСТИНАТА е како песничка
ВИСТИНАТА е како сказна
Кој на НЕА и се противи
Самиот си нанесува казна!

za da ziveeme u problemi go stvoril svetov :pos2::pos2:

ТОЈ што од ЉУБОВ го створи светот е ВИСТИНСКИОТ ПАСТИР
За Него сведочи Небото, Земјата, секое камче, капка дожд, снегулка, цвет,овца, јагне, душа ... и секој манастир!

lion-and-the-lamb.jpg

Mene ne me stvoril gospod tuku tate ;)

Пења, БОГ те створил преку Својата МУДРОСТ, Својата МИЛОСТ онаа иста чиста Животна енергија која во ИСУС се отелотвори!

Еве ако тате и мамати можат да влезат во спална и само една едноставна мравка можат да створат, јас ќе ти дадам сё што поседувам!

БОГ Е ПОГОЛЕМ од сё и сешто дури и од Неговото Творечко вечно СЛОВО (ХРИСТОС)!

поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom